26.6.2009

Oikea juhannus

Juhannusruusu ymmärtää kukkia vasta nyt.
Lisää kuva

21 kommenttia:

Halo Efekti kirjoitti...

Huomasin saman täällä, tollainen juhlapäivien teennäinen siirtely voi mennä läpi ihmisille, mutta kasveille on turha tulla mitään direktiivejä näyttämään että "kuule sun olis pitänyt kukkia jo viikko sitten, pönttö" :D

Iines kirjoitti...

Miksi kummassa juhannusta muuten siirrellään keinotekoisesti? Olisiko muka jokin työmarkkinapoliittinen juttu vai mikä? Oli mikä tahansa, tästä pyhien siiretlystä voisi, jos mistä, suorittaa kansanäänestyksen.

Iines kirjoitti...

Halolle taas tiedoksi, että kahdesti kokeilin kirjoittaa palautetta muotokuvaasi, mutta se ei ottanut kommentteja. Ehkä toiste taas! Joka tapauksessa muotokuvasi on hyvä, varsinkin katse ja hymy.

Tuikku kirjoitti...

Aika hauskanen tuolla alempana tuo Ujo :D Ja hyvä heinäsirkkakuva.

Kommentoin vielä tuohon hämiskuvaan jossa hyvät värit että itselläni on tapana lisätä useimpiin kuviin edes vähän väriä koska itse tykkään värikkäistä ja kirkkaista kuvista. Valokuvaus on juuri siitä niin mukavaa että sieltä kuvasta saa irti sellaisia värejä joita paljain silmin ei erota ja musta niitä on hieno tuoda esille. Että mukavan värikkäitä ja raikkaita kuvia sulla.

Iines kirjoitti...

Taija,

itse yritän saada itseni lisäämään enemmän väriä, sillä se terävöittää samalla kuvaa. Olen turhankin varovainen kuvankäsittelyssä, sillä käsittely kuuluu valokuvaukseen ilman muuta, luovana osana.

PS En taas pääse hidastelevan mokkulani takia kommentoimaan kaikkien kuvia, ja yritän varmaan illemmalla uudelleen.

kyllimarjaana kirjoitti...

Sullakin(ko)( hassua tämä suomenkieli )- on mokkula . Tiedän nuo hidastelut . Olen sanonut , että se ei suvi muille , kuin minunlaisilleni . Ei hermoja ollenkaan .

Niin , tottakai , luonto tietää milloin on juhannus .

Halo Efekti kirjoitti...

Kiitos iines mukavista sanoistasi, mikähän siinä kommentoinnissa taas ryppyilee, mahtaisko olla linjat täynnä Michael Jackson- ja Farrah Fawcett -tiedon haeskelijoita?

Minäkin muistelisin että se juhannuksen paikan vensklaus oli joku työmarkkinapoliittinen manööveri.

hanne virtauksesta kirjoitti...

herkkä, vaatimaton ja kaunis...

TuijaH. kirjoitti...

Ihanan herkkä ruusunnuppu jossa on kuin kesän valo sisällään hohtamassa. Se oikean yöttömänyön valo. :)
Kaikki minun kuvani valkeista ruusuista on epäonnistuneet kun en osaa tuota kameraa säädellä niinkuin pitää. :(

Iines kirjoitti...

Tuija,

huomasit tuon valon, jonka takia koko kuvan otin! Se hohti sieltä vaaleanpunertavana, kuin joku olisi ollut kotona. :)

Tuija, kameran säädöt ovat minullekin vaikeat. jos sinulla on järjestelmäökamera, niin kokeilemalla eri vaihtoehtoja samasta kohteesta oppii. Sama säätö ei käy läheskään joka paikkaan.

Jos kamerasi on pikkukamera, niin automatiikan pitäisi hoitaa perusjutut. Yleensä valkoinen ja keltainen ovat hankalimmat värit ja valottuvat usein kokeneellakin kuvaajalla. Itse hankin järjestelmäkameran, koska pikkukkamera (Konica) ylivalotti kaiken. Ja yleensä parasta on kuvata valkoista varjosäällä, jopa sateessa. Aurinko + valkoinen = ihan mahdototn kuvattava ilman tekniikan opettelemista.

Halo, ryppyily johtunee yhteyden laadusta, joka selvästi vaihtelee. Usein on niin hidasta, ettei jaksa montakaan kuvablogia katsoa, kun kuvat lataavat ja lataavat eivätkä aukea sitten millään. Välillä taas aukeaa melko heti, ja koetan aina silloin kommentoida.

Iines kirjoitti...

Hanne ja Kyllimarjaana, kiitos kommenteista! Ja Kyllimarjaana, minulla on siis Dna:n mokkulayhteys täältä merenrantamökistä, ja yhteys pelaa vaihtelevasti, välillä tuskastuttavan hitaasti. Ehkä ensi keäsnä koetan saada nopeamman yhteyden.

Liisu kirjoitti...

Hei, Iines! Kävin katsastamassa kuvasi, hienoja ovat!

Tuosta mokkulasta. Minulla on Soneran mokkula. Kahden vuoden sitoumus piti tehdä, ennen kuin sen sai. Ensimmäinen vuosi on kohta mennyt, pelkkää kärsimystä. En saanut sitä viime kesänä toimimaan ollenkaan. Kyllästyin, annoin sen pojalle. Hänellä on uudemmat laitteet. Ajattelin, että mun vanhassa kannettavassa on vikaa. Mutta se pätki hänenkin koneessa. Reklamoin, antoivat lainalaitteen, sellaisen valkoisen, leveämmän, edellinen oli musta. Nyt on tänä kesänä laina toiminut. Mutta hidas se on. Tarvitaan hermoja, varsinkin, kun nämä blogiasiat ovat minulla vasta opetteluvaiheessa. Inhoan mokkulaa, mutta on se parempi kuin ei mitään. Laajakaista on sentään hyvä, mutta ikävä kyllä, sitä ei voi ottaa mukaansa tänne kesäauntoon.
ä

Liisu kirjoitti...

Äh, olisi kannattanut käyttää esikatselua! (Ant. virheet.)

Iines kirjoitti...

Avatar,

virheistä viis, teen niitä itsekin joka puolella, kun kirjoitan liian nopeasti taitoon nähden. Pääasia että ymmärtää.

Mokkula on mökillä hyvä, mutta kyllä minäkin siis koetan vähän nopeampaa ensi kesäksi, kun tämä sopimus päättyy. Kuvien hidas latautuminen ärsyttää, ja kommentointi muitten blogeissa jää nyt kesällä aivan liian vähälle, jopa kokonaan kun mokkulalla ei pääse kaikenmuotoisiin kommenttilaatikoihin Bloggerissa.

Iines kirjoitti...

Avatar, muuten siis, en päässyt juuri sinun kommentointilaatikkoosi, tai siis se ei ottanut kommenttiani juttuusi.

Hanna kirjoitti...

Meillä tuli jo juhannukseksi muutamia kukkia saunan vierustan pensaisiin, mutta nyt ovat täydessä kukassa ympäri pihaa.

Juhannusruusu on minun suosikkiruusuni - kaunis ja upean tuoksuinen!

Wiltteri kirjoitti...

Jep, tuoksuu hyvälle, kauniita katsella! :)

-wiltteri-

ajatar kirjoitti...

Juhannusruusu kukkii meilläkin vasta oikean juhannuksen aikaa!

En oikein ymmärrä tätä värin lisäämistä, minä en lisää väriä kuviin.

Liisa kirjoitti...

Ihana VALOkuva tämä!

Iines kirjoitti...

Ihana valo tuossa ruusussa olikin! Kiitos kommenteista ja hyvää alkavaa sydänkesää kaikille!

Koetan taas päästä kommentoimaan kuvianne oikein ajan kanssa aivan kohta!

TuijaH. kirjoitti...

Pikkukamera mulla vaan on ja välillä ajattelenkin että jos tulee hyvä kuva on se ihan vaan tuurista kiinni eikä mun taidoistani.
Valo ruusun sisällä on hurmaava. Siellä tosiaan näyttäisi olevan joku kotona... keijukaisen kesäkoti. :)
Itsekin olen innostunut nyt kuvailemaan juuri valoja ja varjoja.