21.4.2010

Pikkutikka (Dendrocopos minor)


9 kommenttia:

KooTee kirjoitti...

Ylin tikkakuva on hyvä.

Minäkin alin hiukan kuvaamaan yirppoja. Minulla vain on tuo kategoria tuolta tavistäästä =DD

Iines kirjoitti...

Ylimmästä itsekin tykkään enemmän. panin sen taustakuvaksi koneelle, ja tuntuu toimivan hyvin isona kuvana, siis meikäläisen tarpeisiin.

Tämä pikkutikka on vissiin uhanalainen laji, niitä on vain noin 5 000 - 8 000 paria Suomessa jäljellä, jos oikein lintukirjaani ja Wikiä muistan.

Liisa kirjoitti...

En ole nähnyt luonnossa. Pehmennys sopii hyvin. Yläkuvassa kaunis valo/varjo.

Iines kirjoitti...

Oli pakko pehmentää, Liisa, kun tuo taivas ylivalottui, ja lintu kuitenkin oli kutakuinkin kelvollinen, vaikka heilui koko ajan, eikä minulla ollut jalustaa, eikä kuvanvakaajaa tuossa Sigman putkessa.

uuvana kirjoitti...

Pikkutikka on vinkeä kaveri. Se on kuin taskukokoinen versio kotoisesta käpytikasta, kimeämpää ääntä ja "minimpää" rummutusta myöten.
Hyvin olet tikan kuviin napannut.

Iines kirjoitti...

Aikamoista tikutusta se piti, niin että yllätyin, kun huomasin, että se on pikkutikka, varpuen kokoinen lintu.

irma kirjoitti...

Vähän salaperäinen kuva on tuo ylin. Enpä ole minäkään koskaan nähnyt pikkutikkaa (vrt. Liisa). Laitanpa toivumuslistalle.

Hanna kirjoitti...

Upeat kuvat :) En ole koskaan nähnyt luonnossa....

Nyt olin jo onnellinen (vaikken kyllä kunnon kuvia saanut) että näin ilmeisesti sen "vihreän tikan" tässä lähistöllä. :)

Iines kirjoitti...

Minä luulen, että moni on tietämättään nähnyt pikkutikan. Itse luulin ensimmäistä pikkutikkaa kuvatessani viime syksynä, että tikkahan se siinä, siis käpytikka. Vasta kuvia purkaessani varmistui, että tuo on kyllä vähän erilainen tikka.