26.4.2010

Lammella


Tervehdys, maan asukas! Suurenna kaikki kuvat, jos tahdot tutustua lähemmin!PS Minua on alkanut kiusata tämä käsky klikata kuvia suuremmaksi. Olen kuitenkin niin tumpelo, etten osaa muuntaa tätä blogipohjaa niin, että kuvat olisivat isompia. Kuvani ovat järjestään tarkoitettuja katsottavaksi isoina.

Olisiko kellään helppoa ohjetta kuvien suurentamiseksi, tai blogipohjan asetusten muuttamiseksi? Olisin kiitollinen! Muutamilla teistä on näkynyt ihania isoja kuvia Bloggerin pohjalla.

26 kommenttia:

Leena Lumi kirjoitti...

Oi!, minusta sinun kuvat ovat ihania ihan tässäkin koossa. MINÄ en tule IKINÄ osaamaan muuttaa blogipohjaani. Sulla on hyvä, koska tausta vaalea. Ehkä minua pidetään jo jäävinä sun kuvien suhteen...

RunoTalon Sari kirjoitti...

Sympaattiset kaverit hienoissa tunnelmakuvissa...voin kuulla valtaisan kurnutuksen :)

Pipsa-Pippuri kirjoitti...

Bloggerin kohdasta Muokkaa ja Asetukset-välilehdeltä löytyy nykyään toiseksi alimmaisesta otsikosta Päivitä tekstieditori vaihtoehto Päivitetty editori. Kun sen on tallentanut ja alkaa ladata kuvia, jokaisen kuvan alle tulee linkit, joista voi saada tosi suuret kuvat. Ne ei tosin mahtuneet minulla enää sivulle vaan puolet joka kuvasta jäi näkymättömiin. Ehkä kuvani olivat alunperinkin liiankin suuressa koossa. Sitten voi kokeilla yhtä pykälää pienemmän kuvan linkkiä. Vaihdoin itse takaisin vanhaan editoriin, kun en tykännyt uudesta.
PS Hauskat pelottomat sammakot!

Iines kirjoitti...

Kiitos, Leena ja Sari.

Pipsa, ohje oli hyvä ja selkeä, kiitos, ja kokeilin heti. Kuva suureni suurimmassa koossa mielestäni hienosti ja riittävästi, mutta tuli sellainen ongelma eteen, että kuvan oikea reuna rikkoi aavistuksen verran tekstikentän oikean reunan, ts. ulottui hiemn sen yli, niin että sen huomasi selvästi.

Tätä juuri pelkäsinkin, eli blogin pohja on inan verran liian kapea! Kyse on muutamista milleistä.

Mainittakoon, että pohjakuva oli aika iso, 1200 leveä, Picasa-ohjelman mukaan.

Huopalintu kirjoitti...

Sammakot ovat symppiksiä! Keräsin niitä lapsena lemmikiksi, kaiken kokoisia, kun en osannut valita minkä haluaisin. No, sittenhän ne tietysti karkasivat kaikki, -parempi niin!

Iines kirjoitti...

Osuin sattumalta huomaamaan aikamoista kuhinaa lammen vedenpinnassa toisella puolen lampea, ryteikköisessä rannassa. Siellä on ilmeisesti varttunut kokonainen sammakkoyhdyskunta, kymmeniä pikkusammakkoja harjoitteli uimista. Pitänee käydä huomenissa katsomassa tarkemmin, saisiko lisää kuvia.

Tuure kirjoittaa kirjoitti...

Hei, taidan tietää keinon.

Mene hallintapaneeliin ja näpsäytä sieltä ylhäältä ' tee bloggerin betaversiosta oletushallintakeskus'. Sivu päivittyy uudestaan (tai joudut päivittämään) ja sitten paina ulkoasu-kohtaa. Paina ulkoasusivulta kohtaa 'mallin suunnittelutyökalu'. Siellä on asetuksia, joita muuttamalla saa muutettua palstan kokoa.

Hienoja kuvia sinulla taas. Erityisesti pidin toisesta kuvasta, siinä oli jotain koomista.

Mukavaa viikonalkua!

Iines kirjoitti...

Tuure, kiitos kokeilen huomenissa ajan kanssa. Luulen kuitenkin, että jämähdän kohtaan "Siellä on asetuksia, joita muuttamalla saa muutettua palstan kokoa." Mutta katson, löydänkö oikean muutoskohdan ja osaanko laittaa oikean luvun.

Mukavaa viikkoa sinullekin, Tuure!

KooTee kirjoitti...

Raijalta varmaan saisit hyviä ohjeita. Kysäiseppä jos ei satu käymään blogillasi. Minä tein aikoinaa pohjani hänen ohjettensa mukaan.

Kakkoskuva minunkin suosikkini.
Täällä ei vielä ole sakuja näkynyt.

Wiltteri kirjoitti...

Mukava sarja! Seuraan täällä miten blogipohjamuutokset etenee, itsellänikin käytössä tuo tylsä klikkaa kuva suuremmaksi koska blogipohja en mahdollista isojen kuvakokojen laittoa...!

Iines kirjoitti...

Pitäisi varmaan luopua tästä pohjasta ja vaihtaa se toiseen, tämä on kapea malli. Raija voisi tosiaan tietää, miten tätä tekstikentää voi leventää pikkuisen. Minäpä kysäisen häneltä huomenissa.

Wiltteri kirjoitti...

Olinkin utelias ja kävin noilla Tuuren ohjeilla testaamassa omaa blogipohjaani. Sain mielestäni kuvat hiukka suuremmiksi koska suurensin blogimallini palstakoon maksimiin.. toivottavasti postaukset jne toimivat myös normaalisti ..

Iines kirjoitti...

Wiltteri - miten säädit palstakoon maksimiin? Pystyisitkö kuvaamaan sen tumpelolle?

Jape kirjoitti...

"Olisiko kellään helppoa ohjetta kuvien suurentamiseksi, tai blogipohjan asetusten muuttamiseksi? Olisin kiitollinen! Muutamilla teistä on näkynyt ihania isoja kuvia Bloggerin pohjalla."

Missä Blogger-pohjaisissa blogeissa olet nähnyt suuria kuvia? Bloggerissa on tosiaan mahdollsuus valia neljäst kuvakoosta: pieni, keskikoko, suuri ja erittäin suuri. Erittäin suuri menee palstaleveydestä ulos ja kuva leikkautuu. Ongelma on juuri se, että Bloggerin palstat on onnettoman kapeita nykytietokonenäyttöjen resoluutioon suhteutettuna. On hassua katsoa blogia, joka on vain kapea raita keskellä suurta näytöä.
Wordpressin ja Vuodatuksen blogipohjat on paljon anteliaampia ja sallii selvästi suuremmat kuvat ilman, että pitää klikkailla kuvia suuremmaksi. Haluaisin itsekin tietää kuinka Bloggerin palstat saisi leveämmiksi ja suremmat kuvat käyttön. Tekstikin näyttäisi paremmalta kun palsta olisi hiukan leveämpi.

PS. Mukavia sammakokuvia. En tiennyt että ovat jo liikkeellä. Kuinkahan sammakot selviävät jos tulee pakkasia, niin kuin on uhattu...?

Jape kirjoitti...

Koitin katsoa noilla Tuuren ohjeilla, mutta ei Bloggerin hallintapaneelissa "siellä ylhäällä" ole mitään mistä näpsäyttää ' tee bloggerin betaversiosta oletushallintakeskus'.

Iines kirjoitti...

Esimerkiksi mainitsen uusimman lukijani blogin täällä. Monia muitakin on, ihan tuossa linkissäni, Kooteellakin, löytyy sivupalkista.

Siis juuri tuo tekstikentän kapeus on harmillista Bloggerin useimmmissa malleissa. Wordpressistä taas en tykkää ollenkaan, kun se on minulla kauhean hidas latautumaan, kaikilla koneillani.

Noita sammakkoja oli kymmenittäin metsälammessa, huomasin ihan sattumalta, kun veden pinta väreili oudosti.

Jape kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
Jape kirjoitti...

No nyt löysin, piti ensin painaa alapalkista, jotta tuo "tee boggerin betaversiosta oletushallintakeskus" tuli ylös näkyviin.

Murheekseni käyttämälleni blogipohjalle sanottin näin: "Tämä malli ei salli ulkoasumuokkauksia." Siis yhtä tyhjän kanssa. Blogger on luonut kyllä uusia pohjia, jotka salliat palstan leveyksien muokkausket jne., mutta en halunnut nyt lähteä muokaamaan blogiani, jos jokin menee pieleen ja kaikki häviää. Vanha pohja on yksinkertainen, mutta toimiva. Ainoastaan leveys on liian kapea.

No kenties rohkaistun ja kokeilen jossain vaiheessa jotain uutta pohjaa, jonka leveyttä voisi muuttaa. Siellä oli kai joku pohja valmiina joka oli valokuvablogeille tarkoitettu, ilmeisesti...

PS. Kannattaa otta varmuuskopio vanhasta pohjasta ennen kuin tekee muutoksia

Jape kirjoitti...

"Esimerkiksi mainitsen uusimman lukijani blogin täällä."

No kappas, niin näyttää. Täytyykin kokeilla huomenna tuonne toiseen, "sivu"valokuvablogiini.

Jos onnistuu, niin voi sitten kokeilla toiseenkin...

Wiltteri kirjoitti...

Noilla Tuuren ohjeilla pärjäsin:

"Mene hallintapaneeliin ja näpsäytä sieltä ylhäältä ' tee bloggerin betaversiosta oletushallintakeskus'. Sivu päivittyy uudestaan (tai joudut päivittämään) ja sitten paina ulkoasu-kohtaa. Paina ulkoasusivulta kohtaa 'mallin suunnittelutyökalu'. Siellä on asetuksia, joita muuttamalla saa muutettua palstan kokoa. "

Se on totta et tuohon betatilaan pääsee sivun alareunasta klikkaamalla. Ja sen jälkeen ainakin mä päivitin sivun uudelleen, sen jälkeen etsin tuon ulkoasukohdan-mallin suunnittelutyökalu. Siellä sanottiin minullekin ettei voi tehdä muutoksia blogipohjaani joten otin mahd. samanlaisen mallin käyttöön kun minulla oli. Sitten suurensin palstatilan, ei se loppujen lopuksi aivan älyttömästi kasvanut tuollakaan pohjalla, ehkä muulla pohjalla se on mahdollista-KooTee siitä hyvä esimerkki. No, muutosten jälkeen tallensin ja tarkastelin blogia. Huvikseen menin vielä sivuni oik. yläkulmaan ja valitsin Muokkaa-kohdan, sieltä valitse uusi blogimalli ja valitsin sen saman mikä mulla olikin alkuperäisenä pohjana. Tallensin ja kas, palstatila vanhalla pohjalla pysyi nyt uudella koolla eli kuvat hivenen suurempia kuin aikaisemmin. Jospa näistä riveistä olisi joitain apuja muokkaukseen...

Liisa kirjoitti...

Minäkin seuraan täältä ohjeita. Eri asia on, osaanko ja uskallanko käydä muuttelemaan asetuksia.

Inkivääri kirjoitti...

Oli niin paljon kommentteja, olet varmaan saanut jo ohjeet. Valitse bloggerin omista blogipohjista se leveämpi (stretch) malli - kaikissa ei ole, mutta osassa on. Ei siis tarvitse muokkailla pohjaa itse, että saa mahtumaan 800px levyiset kuvat, mutta jos haluat vielä isompia sitten täytyy tehdä jotain enemmän, jota minä en osaa neuvoa:)

Inkivääri kirjoitti...

Ai niin, hienoja nuo sammakkokuvat ja isoina oikein erityisen:)

Hullukaali kirjoitti...

Attoivasellakin on jotain ohjeita:
http://leppavirta.blogspot.com/2009/10/suurempia-kuvia-blogiin-eli-kuinka.html

Sammakot ovatkin lempiaiheeni. Muutaman jo löysin, mutta odottelen vielä kiihkeämpiä aikoja ;).

TuijaH. kirjoitti...

Yksinkertaisin tapa olisi varmaan tuo Inkiväärinkin kertoma. Mulla on bloggerin joku vakio "venytetty" pohjamalli ja aika suuria kuvia siihen saa näkyviin

Iines kirjoitti...

Kiitos vaan kaikille ohjeista. Niiden avulla pystyn nyt muuttamaan blogiani haluamanilaiseksi, ja prosessi on vielä kesken, mutta hyvällä tiellä ollaan. Tuolla uudessa postauksessa on muuten yksi ohje lisää palstan leventämiseksi.