27.4.2010

Kokeilusammakko


No niin, katsokaapa, miten suuren kuvan saa Bloggerin Minima Stretch -malliin! Kokeilin siis Inkiväärin ohjetta vaihtaa pohja, kun tuota Tuuren mainitsemaa "Tee Bloggerin betaversiosta oletushallintakeskus" -linkkiä ei misssään kohtaa sivuja ollut - pohja on ilmeisesti liian vanha. Muokkaan tätä vielä vähän, taustaväriä lähinnä. Kiitos vaan kaikille ohjeista, tuossa ne säilyvät tallessa, jos vielä jatkan kokeiluja.

14 kommenttia:

Wiltteri kirjoitti...

Yritetään neuvoa:

1. Mene ensin hallintapaneeliin
2. Jos olet tehnyt muutoksen betaversioksi sieltä sivun alaosasta keskeltä niin valitse seuraavaksi kohta Ulkoasu.
3. Pitäisi näkyä Mallin suunnittelutyökalu, valitse se.
4.Nyt pitäisi vasemmalla ylhäällä näkyä seuraavat valikot:
Mallit
Taustavärit
Ulkoasu
Lisäasetukset
5. Valitse Ulkoasu ja jos se ilmoittaa ettei voi tehdä ulkoasumuokkauksia, valitse uusi blogipohjamalli.
6.Mene uudestaan Ulkoasu-kohtaan, pitäisi näkyä Blogin asettelu, alatunnisteen asettlu ja säädä leveyttä valikot.
7. Valitse Säädä leveyttä, nyt näkyy koko blogin leveyden valinta kuin myös oikean sivupalkin koon muutosvaihtoehdot. Tee mieleiset muutokset ja paina Käytä blogissa kohtaa.

Itse valitsin koko blogin kooksi maksimin ja sivupalkin koon siten, että se näytti suht fiksulta. Onnea matkaan Iines ja muut, neuvokaa ihmeessä lisää, älkää pantatko tietojanne! ;)

Pipsa (aka Prisma) kirjoitti...

Pätevältä kuulostaa ohje, itse en malttanut kokeilla mitään pidemmälle, kun huomasin, että isoin kuva leikkautuu puoliksi.

Pipsa (aka Prisma) kirjoitti...

Muuten nyt sivu näyttää, että näihin kuviin on tullut nolla kommenttia, vaikka tuossa on jo kaksi yläpuolella. Painoin välillä reloadiakin...

Jape kirjoitti...

Minä vaihdoin uudet blogipohjat omiin blogeihini. Nyt voin säätää palstan leveyttä (tietyissä rajoissa). En ole kokeillut mahtuuko "extra large" kuva, mutta täytyy kokeilla sitä jossain välissä.

Iines kirjoitti...

Tuo minun kuvani on se suurin vaihtoehto, hyvin suuri, ja kuvan koko Picasassa oli 1200.

Luulen, että tästä saan hyvän pohjan.

Iines kirjoitti...

Wiltteri, siis hienot ohjeet, palaan niihin varmaan vielä, mutta tätä blogia ei voi vaihtaa betaversioksi. Sellaista kohtaa ei tarjoudu mistään!

Anonyymi kirjoitti...

http://leppavirta.blogspot.com/2009/10/suurempia-kuvia-blogiin-eli-kuinka.html

Iines kirjoitti...

Voi kiitos, Anonyymi, tuossa tuli juuri se tekstikentän suurennusohje, jota kaipasin, koska tykkäsin vanhasta pohjastani.

Onneksi otin sen vanhan mallin talteen, ja luulen, että koetan vaihtaa sen takaisin huomenna ja leventää ohjeen tuon ohjeen mukaan.

Tämä musta on ihan kokeiluna tässä. Olisi hauska kuulla mielipiteitä, onko tämä musta malli parempi kuin vanha, jos sen saa levennettyä. Itseä hieman täysmusta "koti" ahdistaa, vaikka onhan tämä tyylikäs.

Jape kirjoitti...

"mutta tätä blogia ei voi vaihtaa betaversioksi. Sellaista kohtaa ei tarjoudu mistään!"

Voi. Se ei liity blogipohjaan.

Bloggerin hallintapaneelissa scrollaa (kiva engalanninkielen johdannaissana :) ihan alas. Sielä o kohta: "Työklut jaresurssit", sen alla on joku linkki joka iittaa bloggerin beta versioon. Klikkaa sitä. Sitten tulee taas bloggerin yläreunaan "Tee Bloggerin betaversiosta oletushallintakeskus." -teksti, jonka vieressä oleva laatikko ruksitaan.

Iines kirjoitti...

Ok, ruksi on siellä. Kiitos vaan ohjeesta.

Katson huomenna sitten tuon tekstikentän levennyksen Anonyymin linkin mukaan. Jos se ei toimi minulla, pidän tämän.

Pehmyt piirto kirjoitti...

Kokeileppa vielä jos saisit nuo kehykset oikeaankin reunaan. Minulla toimi ainakin niin, että laitoin kuvan vasemmalle, nythän se on sulla keskellä.
En tiedä miten muiden näytössä näkyy tuo oikea reuna.

Jape kirjoitti...

"Katson huomenna sitten tuon tekstikentän levennyksen Anonyymin linkin mukaan."

Anonyymin ohje on työläs (vaatii "käsityötä"), mutta varmaan toimiva. Tuolla betalla ja uudella blogipohjalla saa palstan leveyttä muutettua "liukunapista" vetämällä (helpompitapa). Ainakin minä onnistuin. Nyt kuvan saa "erittäin isona" ja se mahtuu juuri ja juuri palstalle (käytän 1280 pikselin levyisiä kuvia yleensä blogissani), kun ottaa tasauken kuvilla vasemmalle. Näyttää ainakin omasta mielestäni nyt paremmalta blogissani.

Toisaalta noissa uusissa Blogger-pohjissa voi olla liikaa (turhaa) "krumeluuria" jollekin. Itsekin intouduin pitkäksi aikaa "säätämään" :)

Iines kirjoitti...

Ok, kiitos, jatkan blogipohjani muokkaamista. Ohjeita on paljon, valinnanvaraa on, jos yhtä ei osaa tehdä.

Tässä nykyisessä mallissa miellyttää iso kuvakokomahdollisuus, mutta herttainen aika, miten leveä tekstirivi on! Siinä katoaa jo ajatus sillä välin kun vaihtaa riviä.

Armi kirjoitti...

Kiitos ohjeista (nämä + Iineksen edellinen postaus) Sainpa minäkin muutettua blogimallia ja kuvat vähän isommiksi. En olisi osannut ilman neuvoja. Kiitos kaunis!