28.4.2009

Sininen kollaasi


Lisää sinisiä kollaaseja on täällä.

24.4.2009

Lintubongauksia


Phasianus colchicus




Emberiza citrinella

20.4.2009

Vihreä kollaasi

Tämä oli mieluisa haaste! Vihreitä kuvia luontokuvaajalla on runsaasti. Joukkoon saattaa olla eksynyt jokin aiemmin esillä ollut, tai ainakin sen rinnakkaiskuva. Kannattaa klikata suureksi!

Lisää vihreitä kollaaseja on Inkiväärin blogissa.

9.4.2009

Valokuvaukseni toistuvat teemat -haaste

Anita Konkka haastoi minut miettimään valokuvaukseni toistuvia teemoja. Haaste on mukavan vaativa, sillä tässä ei selviäkään vain yhden kuvan esittämisellä, vaan kokoavalla yhteenvedolla omista mieliteemoistaan.

Minulla yksi selkeä teema on ruman kauneus, tai toisella tavalla ilmaistuna rappion ja ruosteen estetiikka. Siitä todisteena yllä oleva kuvakollaasi, joka on koottu muutamista kuvistani v. 2005 - 2009.

Muitakin teemoja on, johtavana luonto kaikkineen, kasvit, kukat, eläimet, ja aivan erikseen luonnon mikrokosmosmaailma pienintä itua myöten.

Kolmantena teemana voisi mainita luonnon mieluisimman elementin: vesi ja sen kaikki olomuodot, jotka kutkuttavat monimuotoisuudellaan ja kauneudellaan.

Kaikkien teemojen pontimena on kauneudenjano, etsiminen ja löytäminen, sillä kauneinta löytää joskus myös risuisimmasta pusikosta tai synkimmästä pöheiköstä, jossa kuultaa auringonsäteen läpäisemä viimeinen vaahteranlehti.

Jatkan mieluusti haastetta, ja toivon, että vanhimmat kuvablogiystävät Liisa, Raija ja Kootee jossain välissä kertoisivat teemoistaan tai tekisivät kollaasin tai kuvakokoelman jostakin suosikkiteemastaan tai monistakin teemoistaan, jos energiaa riittää. Muutkin saavat mieluusti ottaa osaa tähän teemahaasteeseen, jos vain tahtovat.

7.4.2009

Paint it black


Tämän viikon kollaasihaasteen väri on musta. Klikkaa isoksi!

4.4.2009

Huhtikuu


"Räntäseula seudun päällä,

saappaan alla lotinaa.
Lantajuova järven jäällä,
kevät tulee - ihanaa!"
(Lauri Viita)


*





Tämän hienon plakaatin sain Kyllimarjaanalta. Kiitän ja kumarran! Taidan antaa tämän ketään erikseen nimeämättä kaikille niille kuvaajaystäville, jotka säästä ja kelistä riippumattakin rämpivät rakkaan kameransa kanssa milloin minkäkin perässä nähden kauneutta vaikka ruosteisessa naulanpäässä tai myrskynsilmässä.

1.4.2009

Violetti kollaasi


Viikon kollaasihaasteen väri Inkiväärin blogissa on violetti, hyvin vaikea väri sekin luontokuvaajalle. Haaste on kuitenkin mieluinen, koska aina jotakin löytyy. Lisäksi tumma violetti on mielivärejäni pukeutumisessa, erisävyisinä. Itse käytän näistä vaatteista nimitystä viininpunainen, joka on ehkä hieman eri väri - vai onko?

Selvyyden vuoksi - vasemmassa alanurkassa on tummanvioletti lasi, joka näyyttää punaruskealta takana olevan kaapin vuoksi.-