9.4.2009

Valokuvaukseni toistuvat teemat -haaste

Anita Konkka haastoi minut miettimään valokuvaukseni toistuvia teemoja. Haaste on mukavan vaativa, sillä tässä ei selviäkään vain yhden kuvan esittämisellä, vaan kokoavalla yhteenvedolla omista mieliteemoistaan.

Minulla yksi selkeä teema on ruman kauneus, tai toisella tavalla ilmaistuna rappion ja ruosteen estetiikka. Siitä todisteena yllä oleva kuvakollaasi, joka on koottu muutamista kuvistani v. 2005 - 2009.

Muitakin teemoja on, johtavana luonto kaikkineen, kasvit, kukat, eläimet, ja aivan erikseen luonnon mikrokosmosmaailma pienintä itua myöten.

Kolmantena teemana voisi mainita luonnon mieluisimman elementin: vesi ja sen kaikki olomuodot, jotka kutkuttavat monimuotoisuudellaan ja kauneudellaan.

Kaikkien teemojen pontimena on kauneudenjano, etsiminen ja löytäminen, sillä kauneinta löytää joskus myös risuisimmasta pusikosta tai synkimmästä pöheiköstä, jossa kuultaa auringonsäteen läpäisemä viimeinen vaahteranlehti.

Jatkan mieluusti haastetta, ja toivon, että vanhimmat kuvablogiystävät Liisa, Raija ja Kootee jossain välissä kertoisivat teemoistaan tai tekisivät kollaasin tai kuvakokoelman jostakin suosikkiteemastaan tai monistakin teemoistaan, jos energiaa riittää. Muutkin saavat mieluusti ottaa osaa tähän teemahaasteeseen, jos vain tahtovat.

10 kommenttia:

Pellon pientareella kirjoitti...

Ihania aiheita, hiukan yllättävääkin, kun on tottunut luontokuviisi. Nämä kollaasin aiheet ja teemat ovat myös minulle hyvin läheisiä.

Iines kirjoitti...

Luontokuvat ovat selkeästi lisääntyneet saatuani pari erilaista objektiivia. Aiemmin kuvasin enemmän noita rappiojuttuja, ja voi olla, että ne ovat vähän kyllä jo jäämässä.

Kuitenkin luontokuvissakin minulla on samaa teemaa, eli kuvaan paljon myös kuihtuvia tai kuolleita kukkia, esim. jo ruskistuvaa juhannusruusua. Samoin kuvaan tummia maisemia, joissa on jotain synkkää, mutta samalla kaunista.

Eniten minulla on kyllä noita kesäisiä tai keväisiä, valoisan ajan luontokuvia.

hanne kirjoitti...

mielenkiintoinen tuo maailma "ruman kauneus" ...
varjojen maailman kautta löytyykin helpommin kauneutta, valoa..

mielenkiintoinen kollaasi!!!

Anonyymi kirjoitti...

Kiinnostavia valintoja! On todella haasteellista miettiä niitä teemoja, jotka eivät heti juolahda mieleen. Luontokuvat on helppo ryhmä, mutta sen jälkeen tuleekin vaikeampaa...

raija kirjoitti...

Iines, vastaan kohta mutta vaikea oli sillä teemoja on niin paljon!

Iines kirjoitti...

Teemojen runsaus ja osa-alueiden nimeäminen onkin vaikeaa. Voisin itsekin tehdä tuon jaon tarkemmin ja monipuolisemin.

Liisa kirjoitti...

Kiitos haasteesta. Yritän vastata joskus. On kiirettä pitänyt tämä pääsiäisaika...

Hyvää pääsiäistä sinulle!

Iines kirjoitti...

Kiitos, samoin sinulle! Haasteella ei toki ole kiirettä, ja vastaat kun ja jos ehdit ja jaksat.

KooTee kirjoitti...

Kiitos kunniasta, Iines.
Minulla ei ole mitään varsinaista teemaa kuten olet varmaan huomannutkin. Kuvaan kaikkea mikä eteen sattuu, siinä sitä olisi kollaasiin laittamista.

Olen pahoillani.

Inkivääri kirjoitti...

Sinullakin on tämä teemahaastekuva - kauniita kuvia:) Rappioromantiikasta tykkään itsekin, mutta huomaan etten ole juurikaan kuvannut sitä, keräillyt kyllä pihalleni ja siellä taas tulee luurattua enemmän kukkia kaameran kanssa, täytyykin korjata asia;)