11.4.2009

Metsälammella

15 kommenttia:

irma kirjoitti...

Uskomattoman hienot värit. Onko siinä vielä jäätä? Mihin vuorokaudenaikaan otit kuvat?

kyllimarjaana kirjoitti...

Kylläpä on hienoja kuvia . Niin hienoja , että ei keksi sanoja .

Iines kirjoitti...

On jäätä, jään päällä on kymmenkunta senttiä vettä. ja siinä jään päällä on kaikkea roskaa, sammalta ja neulasia, jotka heijastavat värejä. - Otin kuvan tänään päivällä. Mainittakoon, että lampi on vanhan metsän synkimmässä osassa, jonne paistaa vain muutamasta raosta.

Iines kirjoitti...

Kyllimarjaana, kiitos! Kyllä minäkin tykkään noista värisävyistä..

Hanna kirjoitti...

Aivan upeat kuvat :)

Hienot värit ja satumainen tunnelma!

Hyvää pääsiäistä!

Mari kirjoitti...

Kauniita sävyjä. Minä kaipaisin pois tuota "muuta sälää", yksinkertaisten kuvien ystävä kun olen.

Iines kirjoitti...

Hyvää pääsiäistä, Hanna!

Mari, ymmärrän täysin tuon ajatuksesi "muusta sälästä" ja myönnän, että kuva olisi kauniimpi perinteisellä, selkeällä tavalla, jolloin kohde valikoidaan sellaiseksi, että siinä ei ole oksia tai muuta sellaista.

Luonto on kuitenkin eri mieltä. Harvoin metsässä kulkiessa osuu selkeän ja puhtaan kohteen eteen, ja silti siinä kohteessa on jotain kaunista, esimerkiksi valon osuminen tai värit, kuten tässä yllä mielestäni.

Kovin puhdas kohde luonnossa on lisäksi mielestäni hieman kliseinen ja postikorttimainen, jäljentävä, ja itse näen valokuvan yhdeksi keinoksi tai tavoitteeksi pyrkiä löytämään ja osoittamaan uusia kauneuden kohteita.

KooTee kirjoitti...

Kevät on tulossa, tuossakin se jo näkyy.

Mari kirjoitti...

Sulla ei ole ollut mukana assistenttiä muutaman perustarvikkeen kanssa: moottorisaha, oksasakset, tikapuut...

Vakavasti puhuen, ei tuota oksistoakaan kokonaan tarvitsisi poistaa, jotta kuva olisi mieleiseni, nyt se jää mielestäni liian sekavaksi (puhun ylimmästä) eikä siihen jää oikein mitään kiinnekohtaa katseelle. Siitäkään tosin ei olisi varmasti ollut apuja, että olisi etsinyt toista kuvakulmaa / paikkaa, koska yleensä nuo reunat ovat melkoisen samanoloisia kautta linjan.

Jäljentävä. Sitähän valokuvaus on, kahdessakin mielessä 1) se jäljentää sen, mitä kuvaaja haluaa, näkee, 2) toisaalta kuvaaja myös jäljentää kautta aikojen kuvattuja aiheita / näkymiäkin uudelleen ja uudelleen. Pidän kyllä kumpaakin jäljentämisen syytä erittäin toivottavina ja arvokkaina.

Kiitos Iines, sun kanssa saa aina silloin tällöin mielenkiintoisia keskusteluja. Näitä mielipiteenvaihtoja kaipaan enemmänkin! Myös omissa kuvissani, tai oikeastaan etenkin siellä. Sun kanssasi ne syntyvät vaan usein luonnostan, koska teet rohkeita valintoja kuvatessasi. Toivon, että jatkossakin voidaan vääntää ja kääntää :-D

Iines kirjoitti...

No ei ollut mukana. Mitä käsin en saa raivattua, se saa olla.. ja kuva napsahtaa silti. :)

Kuvauspaikka on tarkoin valittu ja yleensä aina paras mahdollinen, mihin nyt vain pääsee.

Tuolla jäljentämisellä ajattelin lähinnä yksyhteen jäljentämistä, jossa tärkeimpänä pidetään täydellistä vastaavuutta kohteeseen. Sillä on toki paikkansa esimerkiksi dokumentoitaessa. Oma kuvaamiseni ei ole dokumentoivaa, tai sanotaan niin, että harvoin on. Tavoitteeni on ehkä pikemmin "näyttää uudessa valossa", tai "vangita sekunnin sadasosa", se jolloin kohde näyttäytyy hieman irrationaalissa valossa, eli siis hakea uusia merkityksiä. Kamera on kuin sivellin, jonka jäljessä tulee näkyä kuvaajan persoonallinen kädenjälki.

Mari kirjoitti...

Persoonallisuuden tulee näkyä, se on oikeastaan lähtökohta, ainakin minulle.

"Vangita sekunnin sadasosa" on aika hyvä valokuvausta kuvaava lausahdus. Minun kohdallani se ei kylläkään yleensä toteudu kirjaimellisesti, koska useimmiten pohdin, käännän ja väännän sopivaa kuvakulmaa ja sommitelmaa. Ehkä, jos se sekunnin sadasosa lasketaan siitä kun painaa laukaisinta ;-)

Iines kirjoitti...

Tuo sekunnin sadasosa siis toki kostautuu minulle usein - ja se impulsiivisuus kuvanotossa näkyy kyllä jäljessä ja on pois tekniikan hallinnasta, joka muutenkaan ei ole minulla alkuunkaan hyvällä tasolla.

hanne kirjoitti...

tosi kauniit kuvat...
minustakin sadunomainen tuo yläkuva...ihana tunnelma molemmissa..=)

raija kirjoitti...

Ihanat värit molemmissa kuvissa!

Iines kirjoitti...

Kiitos kommenteista!