24.4.2009

Lintubongauksia


Phasianus colchicus
Emberiza citrinella

25 kommenttia:

Tuikku kirjoitti...

Voi kuinka hyvä kuva Fasaanista, hienot värit siinä.

irma kirjoitti...

Komea on fasaani (herra?). Keltasirkussakaan ei moittimissa. Ei myöskään kuvissa.

Iines kirjoitti...

Herrahan tuo fasaani on, sillä vaatimattoman näköinen väritön naaras juoksi ojaan piiloon.

Keltasirkku on ensimmäinen keltasirkkukuvani.

hanne virtauksesta kirjoitti...

kaunis tuo fasaani..munkin pihalle kerran taapersi pari fasaania...

ajatar kirjoitti...

Kaunis fasaaniherra, olet onnistunut saamaan vikkelästä linnusta hienon kuvan!
Fasaanin äänen kuule usein mökillä ja täällä kotonakin mutta ei siitä kuvaa saa.
Keltasirkku on kaunis lintu ja harvemmin sitä näkee.

Wiltteri kirjoitti...

Todella onnistuneet otokset.. Täälläpäin eräällä varikolla on pyörinyt lehden mukaan äkäinen ukkometso joka antanut kyytiä uteliaille ja kuvaajille myös.. en ole itse mennyt paikalle koska joutuis kuvayrityksiä tekemään turhankin läheltä... ;)

-wiltteri-

Iines kirjoitti...

Fasaanit ovat kiitollisia kuvattavia, hidasliikkeisiä, ihmisasutusta kaihtamattomia ja lisäksi harvinaisen värikkäitä suomalaiseen faunaan.

Keltasirkku yllätti minut, ja ensin en tunnistanut sitä aamuauringon häikäisyssä, vasta kuvasta lintukirjan avulla.

CP Su kirjoitti...

Beautiful birds ...

hanne virtauksesta kirjoitti...

Heippa Iines...sinulle ois haaste blogissani virtausta elämään...=)

Iines kirjoitti...

Thank you, Su Chua Pin!

Hanne, kiitän haasteesta ja vastaan siihen pikapuoliin joko tässä tai ikkunablogissa.

Iinuska kirjoitti...

Oikein mainio kuva fasaaniherrasta - yleensä ne juoksevat piiloon, kun niitä yrittää kuvata. Naarasfasaani ei olisi kunnolla edes erottunut tuosta hailakanruskeasta ympäristöstä.

M'man kirjoitti...

Upeita lintukuvia !

Mukavaa viikkoa toivotellen .

Hanna kirjoitti...

Hienot lintukuvat :)

Kevättä huokuu niistä kerrakseen.

Mukavaa sunnuntai-iltaa.

Iines kirjoitti...

Kiitos kommenteista!

Mukavaa sunnuntai-iltaa ja alkavaa viikkoa kaikille!

Una Reinman kirjoitti...

Fasaanit ovat ikiupeita.
Ja omassa sarjassaan kaikki pikkuiset livertäjät. =)

Pena kirjoitti...

Kyllä niin plittuja ja plattuja ovat lintukuviksi.

Jos raw muodolla kuvailet, niin opettele kuvankäsittelyä.Mielestäni täyttä paskaa, kuten muutenkin. ;)

Pena kirjoitti...

Kiitos sähköpostista.Valitettavasti en kerinnyt sitä lukemaan, kun sähläsin uuden sähköpostiohjelmani kanssa niin perusteellisesti, että kaikki päivän saapuneet postit onnistuin hävittämään bittiavaruuteen. :(

Otin vanhan ohjelman taas käyttöön, XP:n mukana tuleva Outlook Express.

Iines kirjoitti...

Ihmettelin siinä vaan sitä, että sanot kommentissasi kuviani täydeksi paskaksi.

Pena kirjoitti...

Ei haittaa, ihmettele vaan rauhassa vaikka loppuikäsi, eiköhän se siitä sinullekin selviä aikanaan, käy vaikka optikolla tai ensalkuun kalibroi näyttösi.

ps. Sain kuin sainkin viestisi luettavaan muotoon, kiitos siitä!

Pena kirjoitti...

Niin, se vielä unohtui sanoa, että tietysti kaikki perseennuolijat kehuu vaikka kuvaamasi persläpeä, se on sitä kehu sinä minun, niin olen loppuelämäsi sinun yäk systeemiä! Ällöttävää näin vappunakin, yäk.

Niin ja sit minä tietysti kehun sun suttujas. Kiitos!

Pena kirjoitti...

Jos et vieläkään tajua, niin katso Kameraveneen ja SusuPetalin kuvia, niin ehkä ymmärrät miten persoomittomista kuvista tulee persoonallisia. Ei se Iines niin käy, että ostetaan joku vitun runko, "järkkäri", kuten teikäläiset sanovat, ja sitten ollaankin samassa pläjäyksessä niin mikromakrovideanglemämistäänodjektistaobjekiivistäolebajonetiväljyydensuhteencanonibtakuuajastamitäänkoskaankuullutpuhuttavankaan. Jatkakaa! Mut ei onnistu!

Pena kirjoitti...

Ok,yhdet vielä ja sitten lasku.

Marssi sinne Porin Rajalaan ja osta sieltä pilkkahintaan käytetty Canon 20D ja siihen putkeks 100-400/4 L canoni, niin siinä on sinulle jotain.20D hakkaa mennentullen vieläkin kaikki Canonin kymppisarjalaiset ja tuo 100-400 hakkaa myös sun Sigman suttuputken, oliko se nyt sitten se 70-300 APO Macro,hällä väliä, Sigma maanantaisuttua kuitenkin!

No, täytyy myöntää, että kyllä sillä Sigmalakin jotain saa aikaiseksi, kunhan jalustalta kuvaa, mutta se jalustalta kuvailu onkin sinun mielestäsi niin persoonatonta. ;)

Ok, en mä enään kiusaa, kiitos!

Iines kirjoitti...

Pena,

ei sinun tarvitse haukkua minua näin kovasti, sillä minä olen itseni ankarin kriitikko, ja luultavasti ensimmäisenä tiedän puutteeni.

Se että panen kuvan näytille, ei tarkoita sitä, että pidän sitä hyvänä. Joskus panen kuvan näytille saadakseni muilta tietää lisää kuvauskohteesta, esimerkiksi kohteen lajinimen, jota en tunnista. Joskus on kiva jutella muiden kanssa kuvan aiheesta arvostelun sijaan. Blogihan toimii myös vuorovaikutuspaikkana, ei yksin näyttämönä, jossa osoitetaan oma erinomaisuus.

Olen ollut hyvin nöyrä kuvaukseni kanssa ja usein pyytänyt neuvoja, joten haukkumisesi tuntuu peräti oudolta ja aiheettomalta, vaikka kuvat eivät hyviä olekaan. Olisin ollut kuitenkin kiinnostunut vihreän kollaasini palautteesta, sillä siihen olen itse aika tyytyväinen. Jos lasket senkin paskaksi, toivon perusteluja.

Ja valokuvausihanteeni - ne valitsen itse. Minulla ei ole mitään Kameravenettä eikä Susupetalia vastaan, vaikken jälkimmäisen kuvamaailmaa koekaan itselleni läheiseksi. Molemmat ovat hyviä, joskaan en pidä tuotannon runsautta laadun merkkinä.

Olen nyt sanojesi jälkeen tuhonnut kaikki ottamani uudet kuvat enkä tiedä, milloin pystyn julkaisemaan mitään tässä blogissa.

Mitä varustukseeni tulee, minulla on Canon 350D, ja perusobjektiivin lisäksi kaksi objektiivia, Canon EF-S 60 mm 1:2,8 USM ja Sigman 70 - 300 mm. Sigma on ollut kahdesti korjattavana, ja siinä on ongelmia, joten sen tilalle tulee parempi heti kun mahdollista. Osa kuvista on otettu Canon Powershot A640:lla.

Hullukaali kirjoitti...

Huomasitko, että tämä ei ole tavallinen fasaani? Tavallinen fasaanihan on kokonaan oranssi, tällä rinta ja kaula ovat tummat eli se on melanistinen yksilö. Itse en ole koskaan luonnossa nähnyt tälläistä, vaikka täälläkin on tosi paljon fasaaneja.

Penan vappuyön laskuhumalassa kirjoitettuja viestejä ei kannata kovin vakavasti ottaa. Ethän sinä missään vaiheessa väittänytkään näiden kuvien olevan hyviä. Otsikkokin on "lintubongauksia", joka jo kertoo sen, että kyseessä on enemmänkin havaintojen jakaminen muiden kanssa, kuin kuvien esittely.

Iines kirjoitti...

No nytpä huomaan, vaikka jo aiemmin kyllä kiinnitin tiedostamatonta huomiota kauniiseen väritykseen.

Penan kommentit on kirjoitettu kahteen eri otteeseen, joten kyllä ne ovat harkittuja mielipiteitä, jotka vain putkahtivat ulos jokseenkin ilkeällä tavalla. Saman olisi voinut sanoa ystävällisesti ja rakentavasti. En oikein hyväksy sitä ajatusta, että jos itsellä on vaikeaa, sen saa purkaa muihin ja muiden tulee vain ymmärtää ja silittää sanojan päätä. Kaikilla on vastuu sanoistaan.