16.6.2013








6 kommenttia:

Raija kirjoitti...

Veikkaan käenpiikaa.

Iines kirjoitti...

Ohoh, minulle uusi bongaus! Kiitos Raija!

Voi hyvinkin olla käenpiika, kun nyt uudelleen katson kahta lintukirjaani, joista varsinkin piirrosversio näyttää hyvinkin tältä. Noita pilkkuja en itse huomannut kuvatessani, ja valokuvissa pilkut näyttävät selkeämmiltä, joten lintua ei valokuvan perusteella välttämättä tunnista. Samanlaiset pilkut ja ruudut tässäkin kuitenkin on, kun tarkkaan katsoo.

Lasse J. Laineen kirjan mukaan laji on melko harvinainen ja kanta on romahtanut nopeasti. Parimäärä Suomessa on n. 10 000.

Stede stadista kirjoitti...

Urospiika on käenrenki. Mitä?

mikis kirjoitti...

Tuosta kärpäsen silmästä melkein näkee kuinka paljon informaatiota se pystyy vastaannottamaan. Tiedän, koska olen lukenut, että se pystyy näkemää yli sata erillistä kuvaa sekunnissa. Ihminen pystyy näkemään 23; jos näkee 24 kuvaa per sekuntti, siitä tulee jatkuva, eli elokuva.

Ps. Kärpästen läimäyttäminen hengiltä on sen takia juuri niin vaikeaa. Ne näkevät että ihmisen käpälä on tossa, ja nyt se tulee yhä lähemmäksi ja lähemmäsi mua... Taidanpa lentää muualle.

Ja sinne se taas sit pyrähti.

Tapsa kirjoitti...

Kärpäsen saa pyydystettyä kädellä, jos on nopea, ennakoimalla. Äiti opetti nappaamaan kärpäsen kouraan lennostakin.

Iines kirjoitti...

Minun äitinikin sieppaili kärpäsiä kädellään. Tosin hänen osumatarkkuutensa oli kehnonpuoleinen. Kärpänen pääsi useimmiten karkuun. Olgan torpassa oli katosta roikkumassa ruskea kärpäspaperi. Kyllä siihen kärpäsiä tarttui.