21.5.2012

Rakas Canonini hajosi!

Niin se on, että juuri, kun on harvinaisen kalliosinisiiven lentoaika alussa, tutulla vuorella, 
 kamerani hajosi! Kuinkas nyt suu pannaan? Mutruun, ja parku on suuri.

Canon EOS 350D, ostettu vuonna 2005. Näin kauan se kesti kovaa kulutusta, 
säälimätöntä repussa retuutusta, sateessa ja pakkasessa kuvaamista, 
kolhuja ja pari putoamistakin. Naarmuja on siellä täällä, 
samoin kiiltopinnan kulumista. 

Eilen se sairastui, ei sammunut , kun sammutin, 
sitten kun syttyi, sammui itsestään. 
Ei tarkentanut, oli selvästi kuoleman kielissä, raukkaparka, 
kaikkensa antanut, metsissä kolunnut, 
niityillä laulanut, merellä pärskeitä saanut, vuorella viipynyt. 

Kävin valokuvausliikkeessä, jossa valokuvaaja tutkisteli sitä 
ja kehotti ostamaan uuden Canonin, vaikka itse myi Nikoneita. 
Pelkkä korjauskatsominen maksaa kuulemma 100 euroa, 
ja korjauksesta kertyy helposti parikin sataa lisää, 
enemmänkin, jos jotain varaosaa laitetaan. 
Uusia järjestelmäkameran runkoja saa muutamalla satasella.

Ostan siis uuden Canonin, joka on tätä vanhaa  vielä parempi. 
Mikähän sellainen olisi? Canoneitakin on monta lajia. 
Luulen kuitenkin, että Canon on ennen iltaa tilattu, 
mutta jos teillä on tietoa uudesta hyvästä Canonista, 
ilmoittakaa ihmeessä!Olisin  kiitollinen vinkeistä. 
Tai korjauskokemuksista, vaikka nyt ostankin uuden. 
Tässä vielä viimeisiä kuvia vanhalla Canonilla,
 otettu sillä vuorella, jossa kamera hajosi. 
Juuri tuossa, jossa seison odottamassa kalliosinisiipeä.41 kommenttia:

Vikki kirjoitti...

Hyvä puhe uskolliselle matkakumppanille!
Ostin ihan vasta Canon EOS 60D ja olen erittäin tyytyväinen valintaan. Mukava ja vakaa pitää kädessä. Siinä on paljon mahdollisuuksia vaikuttaa kuvaan ja säädöt nopeita tehdä.
Mutta, olen vasta niin alkutaipaleella tämän uuden ystävän kuin kuvaauksenkin kanssa että tässä ei suinkaan puhu kokemuksen ääni.

Iines kirjoitti...

Vikki, kiitos vinkistä!

Nimittäin, olen nyt tutkinut koko iltapäivän Canonin kameroita ja minulla on haarukassa nelisen mallia, joista tuo sinun ehdotuksesi sattumoisin lienee paras - ja kallein, sen yli en haluaisi maksaa.

Nämä minulla on haavissa nyt:

1) Canon EOS 60D
2) CANON EOS 550D 18 - 135 tai
3) CANON EOS 550D 18 - 55
4) CANON EOS 600D.

Nuo ovat paremmuusjärjestyksessä, mielestäni ja sattumoisin myös kalleusjärjestyksessä.

Kiinnostaisi, tietääkö joku, mikä olennainen ero olisi tuolla ykkösellä ja nelosella, kun hinnassa on eroa kolme - kaksisataa, mutta muut tekn iset tiedot ovat aika paljon samanlaisia?

Iines kirjoitti...

Vikki, vielä - jos huomaat tämän,

oliko sinun 60D-kamerassasi suomenkielinen käyttöopas? En jaksa tapella englanninkielisen teknisen alan oppaan kanssa!

Ari kirjoitti...

Voioh, hieno muistopuhe, huomaa että kameras i oli sinulle rakas. Minusta nykyisin Nikonin ja Canonin rungot ovat kaikki ihan hyviä, se on vähän makuasia mistä pitää, tykkään itse että rungon päällä on led näyttöinen inforuutu, sekä kääntyvä näyttö, pääse alhaalat kuvailemana hyvin ilman että täytyy itse maastoutua. Rungon päällä olevasta inforuudusta on kaikista helpoin seurata asetuksia. Laatu tulee sitten objektiivista.

Jos rungossa ei ole objektiiville moottoria, objektiivin hinta yleensä nousee jos siinä on oma tarkennusmoottori, ja se myös ehkä hajoaa helpommin. Mutta onnea uudelle kameralle, minkä sitten hankitkaan!

Tillariina kirjoitti...

Laita canonin sivulla ne vertailuun, niin silloin näkee aika kivasti nuo erot. Tuossa on linkki http://www.canon.fi/for_home/compare_products/LoadComparator.asp?dir=/For_Home/Product_Finder/Cameras/Digital_SLR

Itse valitsin tuon 550D:n maaliskuun alussa kun en uskonut sillä kääntyvällä näytöllä tekeväni mitään. En osaa tarkentaa näytön kautta ja ulkona se näkyy vielä muutenkin aika huonosti. Sitten ajattelin, että yksi rikkimenevä juttu vähemmän! Ostin maaliskuun alussa 549€:lla 18-55 mm putkella.

Wiltteri kirjoitti...

Kurja juttu luopua kelpo ystävästä... mutta onnea ja menestystä uudelle kameralle!

Iines kirjoitti...

Minuakin kiehtoo tuo kääntyvä näyttö, koska kuvaan paljon ihan maanrajastakin ja vaikeista kulmista. Ehkä se auttaa, jos siis vain näkyy kirkkaassa paisteessa.

Tuosta moottoriasiasta menin kyllä aivan ulalle, sillä niistä ei puhuta esitteissä. Megapikseleitä pitää olla 18 ja ISOa ainakin 6400. Muusta en sitten taida tietääkään. Ja kai noissa aina kuvavakain on?

Löysin nyt vielä tämmöisen kameran, joka houkuttaa käytännöllisen objektiivinsakin vuoksi: Canon EOS 600D Kit (18 - 270 mm VC), hinta tonnin kieppeillä. Onkohan tuo Kit hyvä runko? Kovasti voittanut testejä ainakin.

http://www.topshot.fi/product/6695/canon-eos-600d-kit-18-270-mm-vc

KooTee kirjoitti...

Nikonistina sanon, että osta se 60D jos näistä aiot valita. Sinulahan on jo Canonin putkia, osta pelkkä runko ja säästä sitten, että saat vaikka ostettua mieluisan uuden putkenkin myöhemmin. Tämä vinkki on erinomaisen hyvältä Canono kuvaajalta kysytty.
Minä se en ole =D

Siis D60 on näistä kuulemma ehdottomsti paras runko!

Iines kirjoitti...

No tämä on arvokas vihje, Kootee, luotan tietämykseesi.

Se vielä, että jos ostan tuon pelkän 60D-rungon, niin kaipa siihen käy vanhan Canonini laturi ja akkukin? Kun sitten niitä pitää osata tilata erikseen.

Iines kirjoitti...

Kiitos Tillariina linkistä, jotain vertailua jo löysinkin jossakin suomalaisilla sivuilla. Se juuri ihmetytti, että melkein samanlaisissa tuotteissa (esim. Canon 550 ja Canon 600 on hintaeroa parikinsataa euroa. Molemmissa suurin piirtein samat asiat mainittuna.

Vikki kirjoitti...

Huomasin kysymyksen kun tulin vielä mielenkiinnosta katsomaan keskustelua.
Mukana tuli mm. suomenkielinen opas.
Entinen kamera oli 450D sen akku eivätkä laturi käyneet tähän.
Ostin pelkän rungon siinä tulivat akku sekä laturi mukana lisäksi kaksi kaapelia, kaulahihna ja pari cd-levyä.
Ostin nettivertailussa silloin edullisimmasta paikasta Suomessa.
Kun opettelen vasta macrokuvausta tykkään kääntyvästä näytöstä ja vaikuttaa siltä että aikalailla saa runnoa etä sen saisi rikki.

Onnea valinnalle!

Ari kirjoitti...

EOS 60D on yhteensopiva kaikkien Canonin EF- ja EF-S-objektiivien kanssa.

Iines kirjoitti...

No niin, onnellinen uuden kameran tilannut ilmoittautuu! Ja kiittää vinkeistä, joista oli ratkaisevaa apua. Tosin tuo valittu malli oli jo ennaltakin omallakin listallani ykkösenä, mutta olin epävarma.

Tilasin siis tuon Canon EOS 60D:n rungon liikkeestä, jonka kanssa olen ennenkin asioinut. Toimitusaika on ilmoituksen mukaan vain 1 päivä! Oli kaksi halvempaa liikettä, mutta lukijapalautteissa toisessa niistä oli toimitusaikamyöhästymisiä. Toiseen en saanut edes yhteyttä.

Ari kirjoitti...

Hyvä ostos! ja siinä on kameran päällä infotaulu ja sun vanhat objektiivit käy tuohon!

Iines kirjoitti...

Katsoin Youtubesta käyttöopastusta. Vähän on erilainen kuin entinen mallini, hiukan pelottaa uusi systeemi. Vaan pitää pikkuhiljaa opetella.

KooTee kirjoitti...

Perusasiat on kaikissa sanat, äkkiä sinä kameraan totut.

Onnea vain uudelle "kaverille"!

Mari kirjoitti...

Ei käy sun vanhat akkusi ja laturi uuteen kameraan, vanhassa on akkuna NB-2L ja uudessa LP-E6. Uusi akku on pidempi, kuin vanha.

Mulla olis kaapissa seisomassa oma vanha 350D... :-D

Kyllähän sinä ihan uuteen kuvausaikaan siirryt uuden kameran myötä. Uusi kamerasi on nopeampi, kohinattomampi, kuvalaatu aivan eri luokkaa (kuvalaatu tietysti riippuu objektiiveista enemmän), enemmän megapikseleitä, näin äkkiseltään ajateltuna.

Mari kirjoitti...

Ari, uteliaisuus heräsi - infotaulu? Mikä? Mitä tuolla tarkoitat?

Se mitä tuolla eiemmin Iines ihmettelit, 600D on varmaan hinnakkaampi sen vuoksi, että on uudempi malli, vaikkei siinä teknisesti juuri eroa 550D:hen olekaan.

Iines kirjoitti...

Mari, sinullakin on aivan ilmeisesti tekniikkahallintaa. Minua kiinnostaisi kovasti, minkä kameran sinä olet valinnut. Jos huomaat tämän vielä, niin kerro, olen kauhean utelias. Samoin muiden kamerat kiinnostavat edelleen, sillä hyviä malleja on paljon ja monia olen tässä aprikoinut. Olisikin ihan asiallista, että blogeissa pantaisiin rohkeasti esille kuvauskaluston kokoonpano. Se kiinnostanee monia. Itsekin hain sitä blogeistanne.

Mari kirjoitti...

Mulla oli eka järkkäri tuo samainen 350D:n, joka siis on kaapissa nukkumassa, sen jälkeen ostin 20D:n, se on mulla edelleen kakkos/kolmoskamerana. 20D oli jo aivan eri maata kuin tuo 350D. Tuo hankkimasi 60D on siitä reilusti eteenpäin mennyt versio, joten uskoisin sun saaneen hyvän kameran.

Mulla "ahneus" vei mukanaan ja aloin hinkua täyden kennon kameraa (siinä on omat etunsa kohinan, objektiivien, yms. suhteen), ostin 20D:n rinnalle 5D:n ekan version. Nyt vuodenvaihteessa siitä hajosi takanäyttö niin, että se näyttää vaan ihan pikselisöitynyttä kuvaa, ja koska järkkärin korjaaminen takuuajan jälkeen on lähes poikkeuksetta kalliimpaa kuin uuden osto, ostin 5D Mark II:n (kolmonenkin oli juuri tulossa markkinoille, mutta hinta ratkaisi, en raaskinut sijoittaa niin paljon enempää runkoon).

Eli: 340D - 20D - 5D - 5D Mark II. Kaikki ovat vielä tallella, kolme viimeistä arkisessa käytössä, ei tartte vaihdella objektiiveja :-D Mulla on kotisivujen puolella kuvauskalusto esiteltynä, mutta sieltä se on hankalampi löytää, jos piipahtelee vaan blogissa.

Tuossa 60D.ssä on muistaakseni kennonpuhdistus, se on iso etu myös aiempaan! Mun kameroista se on vain tossa viimeisimmässä.

Iines kirjoitti...

Ohoh, sinullapa on oikein kuvauspatteri! Tuo 5D Mark II oli minulla aluksi listalla, mutta raakkasin sen yli liian kalliina. Sitten joskus!

Sain tilauksenvahvistuksen sähköpostiini vielä illalla, mutta aamulla, kun katsoin tilaukseni tilaa Tilausseurannasta, se väitti, että minulla on väärä tilausnumero tai ettei tilausta ole tehty! Taatusti oli oikea numero, otin sen saamastani sähköpostista! Sitten kun kiersin muuta kautta katsomaan 60D:n myyntimainosta, siinä lukikin, että tuote tilapäisesti loppunut, toimitamme kun saamme tuotteen, toimitusaika 5 pv. Pah. Miten se yhtäkkiä loppui? Miksi se ei näkynyt, kun tutustuin tuotteeseen?

No, odotamme kärsivällisesti ja katsomme, syttyisikö vanha kamera vielä hetkeksi.

Ari kirjoitti...

Infotaulu = se led näyttö siinä kameran päällä jossa kameran asetukset, valoisuus, aukko yms näkyvät kätevästi. Mulla se on D70 mutta ei D40 josta sen näkee takaikkunan näytöstä, joka on selvästi hankalampaa. Olisi pitänyt aikoinaan ostaa D50 jossa se on jälleen kameran päällä.

Ari kirjoitti...

Katselee kateellisena Marin kamera arsenaalia, mulla yksi vaivainen pokkari, tosin kaksi järkkäriä mutta kanissa lähes aina :(

Iines kirjoitti...

Heh, kanissako, Ari? Ei kai, onhan huushollissa muutakin kanitettavaa, kai.

Yksineläjän rahat eivät tahdo riittää kalleimpiin kameroihin, kun kaikki muu maksaa yksinäiselle yhtä paljon kuin kasinaisillekin. On vain se yksi palkka tai eläke.

Mutta kyllä minä vielä sen yksikennoisenkin hankin, jahka säästän sukanvarteen. Miksi kamerassa muuten olisi hyvä olla yksi kenno, tai siis oliko se nyt täysi kenno?

Iines kirjoitti...

PS Lisään sen verran, että minulla siis on lapsi, tosin iso jo, en ole siinä mielessä yksinäinen että käyttäisin palkkani vain itselleni.

Ari kirjoitti...

Valitettavasti muuta ei ole kanitettavaa = köyhä

Mari kirjoitti...

Ari: ihmettelin, kun taitaa vähän kaikissa nykykanuunoissa olla tuo. Pidän itsestäänselvyytenä.

Turhaan voivottelette arsenaaliani: 350D siis pölyttynyt jo vuosia kaapissa, 20D on kenno naarmuinen, ei kuitenkaan näy kuvissa kovin pahasti, vanha 5D ihan kökköinen ja no tää uusin nyt vielä suht ok.

Iines kirjoitti...

No voi sun! Onneksi on sentään se pokkari. Pokkarikuvalla on voitettu kilpailuitakin.

Iines kirjoitti...

Vaan minullepa soitettiin Top Shotista, että ei saakaan nyt pariin viikkoon ainakaan sitä 60D:tä! Vietävä. Peruin tilauksen ja sanoin miettiväni. Nyt pitää siis hakea uusi ostopaikka tai sitten vielä ihanampi kamera!

KooTee kirjoitti...

Jo on, että Top Shopistakin on loppu!
Kyseleppäs Rajalasta.
Tuleeko sinulle mahdollisesti Luontokuvalehti, jos niin olet varmaan silloin Luontokuvajien jäsenkin. Turun Rajalasta Luontokuvaajat ry;n jäsenet saavat alennusta.

Olen kyllä myös kade ystävälleni Marille hänen kameroistaan ja kuvaustaidoistaan. No, ei Marikaan ostele enään noin kallita laitteita kunhan tulee meikäläisen ikään =DDD

Iines kirjoitti...

No vielä yksi kommentti: Rajalassa oli sattumoisin 31.5. asti tarjous, jossa tuo 60d runko myydään 300 euroa halvemmalla kuin esimerkiksi NetAnttilassa! Tilasin ja siellä on tuotetta.

Ari kirjoitti...

Turun rajalassa on vaihtolaitteena
CANON EOS 60D RUNKO VAIHTOLAITE 699
CANON EOS 550D RUNKO 399

Ari kirjoitti...

ja vielä
CANON EOS 600D + 18-55 IS VAIHTOLAITE objektiivilla 545

KooTee kirjoitti...

Hieno homma, meinasin laittaa sinulle vielä yhden vinkin, mutta se on nyt turhaan. Ainakin kauppa toimii hyvin.
Kokemusta on!! Ei niitä halvimoia, mutta sinulla kävi tsäkä!

Ari kirjoitti...

No tuo oli todella hyvä tarjous, empä huomannut äsken kun kävin rajalan sivuilla, ovh oli 1222 euroa, joten mukava säästö, lähes vaihtolaitteen hinalla, Hienoa Iines!

Mari kirjoitti...

Kyllä Rajala saa täältäkin äänen esim. verrattaessa tuohon toiseen firmaan. Rajalaan voi luottaa.

Tyhmyyttähän tuo mun arsenaali on. Kerralla kun olis ostanut mieleisen, olis selvinnyt vähemmällä rahalla ja vaivalla. Tai sitten jos olis aikanaan ollut niin fiksu, että olis luopunut aina edellisestä vaihdossa. Mutta kun ei vaan ole fiksu...

No, plussaa tosiaan on se, ettei tartte paljon ainakaan linssejä vaihdella.

Eikä niitä kuvia kameroilla oteta, vaan näkemyksellä ja ajatuksella. Kuten jo edemmällä totesittekin. Kalusto ei korvaa näkemyksen puutetta. Ja taitoa voi koko ajan kehittää harrastuksessaan. Kukaan ei ole koskaan valmis.

Minä se paljolti kuvailen nykyisin kännylläkin ;-)

Iines kirjoitti...

Kiitos vaan vinkeistä taas! Nyt odotan siis, että saisin Rajalasta paketin jo tällä viikolla. Luulisi, että sesonkitarjous tulisi pikaisesti.

Tuo on turkasen totta, mitä Mari sanoo, että kuvia ei kuvata kameralla vaan näkemyksellä. Allekirjoitan! Oma toiveeni onkin se, että hyvä kamera ei pane ainakaan esteitä omalle näkemykselle, vaan auttaa niitten välittämisessä.

KooTee kirjoitti...

Niinpä, Maria komppaan minäkin. Itselläni on näkemys ollut kadoksissa jo pidemmän aikaa, nyt olen sitä pikkuhiljaa yrittänyt kaivella esiin.
Saa nähdä löytyykö sitä enään jos on ollutkaan, alkaa tuo ikä painaa.

KooTee kirjoitti...

ps. Tämä sinun kameran metsästys herätteli ihan mukavan kommenttiketjun.

Mari kirjoitti...

Vaikka kirjoitin, ettei hyvä kamera korvaa näkemyksen puutosta, niin toinen puoli on myös se, että kyllä näkemykselleen voi saada tukea tai olla saamatta kuvauskalustostaan.

Supersurkea kalusto ei pysty toistamaan sielun silmin nähtyä näkemystä niin kuin ehkä toivoisi.

Siispä näkemys ja siihen päälle kohtuulaatuinen kalusto oli se järkkäri tai pokkari tai vaikkapa neulansilmäkamera ;-)

Iines kirjoitti...

Kyllä vaan, näkemys, hyvä kalusto ja jos lisätään tuohon vielä kameran hyvä hallinta, tekninen taito, saadaan kelpo kuvia!

Sain jo Rajalasta postilähetyksen tunnusnumeron, jolla voin seurata kameran postimatkaa. Jännää. Vielä ei ollut kirjautunut järjestelmään.