31.5.2012

Päivän bongauksia


Hirveä peto Filmaattinen tipuPikku punkkari maastoharjoituksissa

10 kommenttia:

Liisa kirjoitti...

Onpa ihana tuo alin, suotastaan liikuttava.

Eko kirjoitti...

Kaikille kolmelle bongaukselle täydet pisteet.
Kovasti mielenkiintoisia kuvia - hyvin sommiteltu...

Iines kirjoitti...

Kiitos, Eko, kehut lämmittävät aina, kun taitoja arvioidaan!

Liisa, noita pesästään pölähtäneitä rastaanpoikasia oli tuossa puistossa enemmänkin siellä sun täällä. Osasivat kyllä jo lentää. Tuo ylempi rastaskin on käsittääkseni poikanen, lensi kömpelösti oksalta toiselle ja äiti motkotti ylempänä.

Tiitsa kirjoitti...

Saat aina kuviisi teknisen osaamisesi lisäksi valtavasti tunnelmaa. Sommittelut on kohdallaan, kuvat on huippuja. Miten ihmeessä sen teet :)))

Iines kirjoitti...

Tiitsa, kiitos.

Minusta kuva ei saisi olla vain jäljennös, tai siis minulle se ei oikein riitä, vältän parhaani mukaan postikorttiotoksia - kauniita kortteja on jo niin paljon.

Kuvassa saisi mieluusti olla jokin pieni tarina tai tapahtuma, ja siinä kuvattavan kohteen ympäristöllä on tärkeä tehtävä. Kuvan tunnelma on tärkeä, ja juuri ympäristöllä on siinä tärkeä tehtävä, sillä harvoin kohde itse tekee mitään erikoista.

Vaan kyllä minullakin on paljon ihan tylsiä tarinattomia kuvia, kun maailma vaan on niin kaunis paikka ihan jäljentämiseenkin.

Iines kirjoitti...

PS Minulla olisi yksi kysmys Canon EOS 60D:n omistajille tai sitä tunteville.

Kun tämä uusi kamera on muuten tullut minulle jo sen verran tutuksi, että voin alkaa enemmän harjoittelun, mutta yhtä asiaa en millään käsitä.

Miksi tuossa näytön informaatioruudulla kuvien määrä ei "juokse", jos kuvaan manuaalitiloissa, siis itse säädellen. Jos kuvaan automaattitiloissa, jonkinlainen numerointi juoksee. Mutta siis näytöllä lukee suluissa kaiken aikaa (999) vaikka kuvaan miten monta tahansa.

Huomaakohan kukaan täältä kysymystäni? Ellei huomaa, panen tämän joskus kuvateksin alle.

Kiki kirjoitti...

Upeita tunnelmia! Ihastuttavia kuvia.

Vikki kirjoitti...

Tykkään paljon näistä kolmesta kuvasta.
Tuota kuvien määrän "juoksemista" mietin juuri tänään ja yritin selvittää, ei selvinnyt.
Otin kahden päivän aikana pikkasen yli 1600 kuvaa ja jossain vaiheessa tämä numero 999 alkoi pienentymään. Hyvä ainakin näin niin tietää missä mennään. Omistan vain yhden muistikortin.

Sulo Heinola kirjoitti...

Kuvasi ovat todella kauniita.
Ganon on hyvä kamera. Minullakin on nyt tämä EOS 1100, mutta vain halvalla objektiivilla.
Täyteläisiä kuvia tulee. Pienempää Fuji pokkaria käytän myös edelleen.

Iines kirjoitti...

Kiitos, Kiki!

Hyvä tietää ainakin se, että tuo kuvien jatkuva numerointi ei juokse muissakaan Canoneissa niin kuin tyhmempi luulisi: jokaisesta näpäytyksestä kerran. 999 pyörii minullakin jatkuvasti, vaikka kuvaan satakin kuvaa. Siis manuaalisilla säädöillä, automaattisäädöillä numero juoksee, joskus jopa kaksi numeroa yhdellä laukaisulla.

Suloensio, minäkin säästin paria hyvää objektiiviani sukan varteen kauan. Objektiivihan on runkoakin kalliimpi, mutta on se hyvä runko tietenkin perusasia, josta lähdetään. Nyt tekisi taas mieli yhtä lintuobjektiivia, mutta menee kauan, ennen kuin sen mahdollisesti saan säästettyä.