29.6.2010

Sinistä

Mikähän sinisiipilaji tämä on? Kiinnostaisi tietää, kun juuri tämä selkäpuolelta kirkkaansininen laji on jo vuosikaudet asustanut mökin niityllä. Voisiko se olla juolukkasinisiipi? Yläsiivissä ei ainakaan kameraan näy oranssia.

9 kommenttia:

Seppo Salminen kirjoitti...

Perhosia on käsittääksenin niin montaa, hieman erilaista lajia, että kaikiia ei ole välttämässä kuvattu tai piirretty edes kirjoihin.
Jatkuvasti maailmalta löytyy uusia hyönteislajejakin joita ei edes tiedetty olevan.

En ole asiantuntija, mutta ainakin kerran katsoin dokumentin jossa titkittiin yöperhosista, ja voi niitä tutkijioita... :)

irma kirjoitti...

Veikkaisin hopeasinisiipeä. Kauniisti olet perhosen kuvannut.

Delilah kirjoitti...

Alkaa melkein tehdä mieli uimaan, kun katsoo tuota tiiraa. Siinä on hetki saatu pysäytettyä hienosti.

Tuosta perhosesta en osaa sanoa muuta, kuin että kaunis on. Perhosprinsessa.

Jape kirjoitti...

Kaunis sommitelma kauniista sinsisiivestä. Tarkempaa lajia en osaa sanoa, kun nämä perhoset ja sinisiivet on minulle aika tuntemattomia vielä. Juhannuksen aikoihin kuvasin minäkin jonkin sinisiiven, se on varmaa, mutta enpä tiedä mikä se "oma" sinisiipenikään on...

Iines kirjoitti...

Voi hyvinkin olla hopeasinisiipi. Omassa opaskirjassani vain oli kuvattu ruskempi versio, mutta näissähän ruskea ja sinertävä sävy vaihtelevat.

Sinisiipihän on kauneimpia perhosia, vaikka on pieni verrattuna vaikka nokkosperhoseen.

Nimetön kirjoitti...

Hopeasinisiiveltä tämä minustakin näyttää. Todella hyvän kuvan olet siitä saanut. Aika hyvät ohjeet perhosten määrittämiseen löytyy netissä Luontoportista http://www.luontoportti.com/suomi/fi/perhoset

mikis kirjoitti...

Hopeasinisiipi (Lysandra amandus) tämä on. Ja on koiras yksilö kun sen siivet ovat päältä kirkkaansiniset; naaraat ovat lähes poikkeuksetta ruskeita.

Toukat syövät "niittynätkelmää" ja "hiiren virnaa". (On kasveillakin huvittavia nimiä!)

Iines kirjoitti...

Kiitos Luontoportin perhosluettelosta! Panin sen kirjanmerkkeihin, niin löytyy!

No niin, on se hopeasinisiipi, kun Mikiskin niin sanoo, ja Irma, toinen luontoasiantuntija. Kiva tietää kaunottaren nimi.

Iines kirjoitti...

testaan vähän