4.6.2010

Mustatäplähiipijä11 kommenttia:

pilvikki kirjoitti...

Vaikuttavia nämä sun ötökkäotokset.

mikis kirjoitti...

Jestats, että on taas elävän näköinen perhonen, tällä kertaa Paksupää!

Itse olen katsellut (aikoinaan) paljon preparoituja tai niistä rekonstruoituja kuvia (siiven ylä/alapinta), että joskus unohtuu miten nättejä perhoset (ja monet hyönteiset) ovat elävinä!

Ps. Jotkut perhoset - laajan heimon lähisukulaiset - ovat mahdottomia erottaa toisistaan pelkkien kuvien avulla. Jotkut (mikrolepidopterot) vaativat mikroskooppisia tutkimuksia, etc. Mutta sehän on toinen asia.

Perhoset ovat kauniita kaikki! (Toiset vaan vielä kauniimpia.)

Kiitos näistä kuvista.

mikis kirjoitti...

Tuon ensimmäinen on täysosuma ("perhonen tekee duunia"), toinen määrittelykuva, kolmas ("tairan lähtee lentelee muualle").

Iines kirjoitti...

Tämä on muuten ensimmäinen mustatäplähiipijäni, en ole ennen lajia kuvannut. On jännittävää aina hakea perhosen nimi. Tämä löytyi helposti paksupäitten kohdalta, joksi sen ensin tunnistin.

mikis kirjoitti...

Ajattelen - en tiedä valokuvauksesta mitään - että kyllä sulla täytyy olla KAMALAN hyvä kamerakin!? Nää on niin skarppeja kuvia.

Iines kirjoitti...

Kamera on tavallinen ja jo vanha perusjärjestelmäkamera Canon EOS 350 D, pikseleitä on vain 8, kun uudemmissa vuosimalleissa on rutkasti päälle 10. Objektiivit ovat hyviä, Canonin macro näihin ötökuvauksiin, ja sitten vähän pidempi putki kuvanvakaajalla, ei kuitenkaan mielestäni riittävä lintukuvauksiin.

Suunnitelmissa on nyt Canon EF 300 mm 4L IS USM -putken osto, kunhan keksin, mistä saan siihen tarvittavat rahat.

kyllimarjaana kirjoitti...

Onpas hienoja perhoskuvia . Ihanaa taas selata blogeja .

Riku Riemu kirjoitti...

Kamera paljastaa luonnon tarkemmin kuin paljailla silmillä näkee. Perhoset ovat niin nopeita, että harvoin niitä pääsee kunnolla tarkastelemaan.

Kauniita ja erikoisia ovat.

Delilah kirjoitti...

Taitaa olla niin, että valokuvauksen harrastaja huomaa paljon enemmän luonnosta kuin muut. Tällaisia perhosia en muista ennen nähneeni. Kauniita ovat.
Lapsenlapsen kanssa eilen tutkimme vihreää matoa luontopolulla ja ihmettelimme, millainen perhonen siitä joskus tulee. Kenties tällainen?

kesän taikaa kirjoitti...

Täältä löytyy aina uusia tuttavuuksia, joita voi sitten etsiä luonnosta ja painaa nimet ja näöt muistiin. Tämäkin on todella kaunis,luonto osaa löytää ne oikeat värit ja kuviot, jotaka sopii toisiinsa.
Hienoja on nämä ötökkä kuvat.

Iines kirjoitti...

Toukka-asioita en tunne ollenkaan, en ole näitä katsonut. Nyt kun tuli puheeksi, niin olisihan hauskaa tietää, mitä siitä vihreästä toukastakin tulee, jonka tänään näin. Vai oliko se vaan pikkuinen lehtimato, kun killui jossain säikeessä, puussa?