15.6.2010

Lintupäivä


Kivitasku Pakkahuoneen vierassataman aidalla
Varpunen samalla aidalla kuin kivitasku
Laulujoutsen  varoittaa muita laumanjäseniä vaarallisesta valokuvaajasta
Kurkipariskunta maalaistalon  pellolla, laulujoutsenten lähellä


12 kommenttia:

Elisa kirjoitti...

Onpa hieno lintupäivä, onnittelut!

Delilah kirjoitti...

Onnistuispa itse kuvassa yhtä hyvin, kuin nämä! Kivitasku ei ole tainnut huomata kuvaajaa.

Anonyymi kirjoitti...

Ensimmäinen kuva kivitaskusta on mielestäni mainio. Tarkennusvalinta on rohkea: Moni vaatisi enemmän syväterävyyttä vaan en minä. Kuvaan linnun lisäksi tarkentuneet punamultaiset aitalaudanpäät antavat selvän vihjeen ympäristöstä.

Gaia kirjoitti...

Aivan mahtava tuo ensimmäinen kuva! Muutkin ovat kyllä hienoja!

Iines kirjoitti...

Suomalaisen kuvakirjan puolella on muuten taas itselleni uusi perhoslöytö. Kuvakin on lennosta siepattu, ei tavanomainen.

Tuo kivitasku muuten töllisteli minua pelkäämättä, mitä ihmettelin. Voi olla, että poikaset olivat lähellä, tai sitten se oli tottunut rannan veneturisteihin.

Iines kirjoitti...

PS Kurjet on tietysti hyvin kaukaa kuvattu, eikä putkessa ole tehoja tarpeeksi (Canon 55 - 250). Kunnon lintuputki pitäisi saada.

uuvana kirjoitti...

Hienoja lintukuvia.
Varpunen näyttää tämän kesän poikaselta kun on niin leveät suupielet vielä, pikkuisen hassunkurinen ilme.
Kurjet ovat sitten komeita.

irma kirjoitti...

Et sattunut huomaamaan pientä punaruskeata höyhenpalloa kurkien mukana? Tässä lähilammella pesivä kurkipari tuo pienokaisensa päivittäin pellolle syömään, joka vuosi sama juttu. Monasti näen heidät koti-ikkunasta.

Hyvät kuvat.

Iines kirjoitti...

Pikkukurkea ei joukossa näkynyt. Pitääpä tarkkailla kurkia jatkossakin, sillä näin ne jo toista kertaa samalla pellolla laulujoutsenten kanssa. Olisi hienoa saaada kuva pikkuisesta!

Jape kirjoitti...

Komea poseerauskuva kivitaskusta ja hyvä tausta. Itse kuvasin pikkuruiseksi "etäkuviksi" jääneet kivitaskut kynnöspellolla kuukausi sitten. Kuvasi on selvästi kertaluokkaa parempi.

Pakkahuoneen rannasta olisi muuten ensiviikonloppuna retki Isonkarin majakalle... On vain aika kaukana, se Pakkahuoneen satama :)
Saas nähdä...

Iines kirjoitti...

Ensi lauantaina on munamarkkinat! Niitä ei voi ohittaa. Venematkoja Isonkariin ja muuallekin tehdään vissiin monia kesässä.

Jape kirjoitti...

No ensi lauantain retki olisi kai Rajalan (kameraliike) "mainosmatka", eli omaa kalustoaan esittelisivät matkan yhteydessä (eli B-luokan reissu). Sikäli outo mainosmatka, että se on kalliimpi, kuin itse ostettu "reittiliikenteen" lippu veneeseen tuonne majakalle... :-S

Ainoa positiivinen seikka on, että matka olisi lauantaina. Normaalit reittiliikeneteen venematkat on perjantaina ja sunnuntaina, jos katsoin netistä oikein. Tuo on todella outoa, jos yhtään ajattelee kauempaa tulevia. Kuka ehtii reissuun perjantaina, varsinkin jos tulee etäältä? Ja sunnuntainahan ollaan yleensä tulossa jo pois viikonlopun vietosta. Omituiset aikataulut on noille venekyydeille tuonne Isoonkariin...
No tarvii nyt katsoa. Ehtiihän tuonne ja toiselle majakalle Kylmäpihlajaan (Raumalla), joille olen retkeä suunnitellut kesäksi. Ovat sen verran samalla suunnalla että pitäisi pääsätä samalla reissulla mielellään, kun niihin on täältä minun seudulta kumminkin matkaa...