26.5.2010

Punemittari (Lythria rotaria)Tämmöisen uuden tuttavuuden kohtasin vuoren laella istuskellessani ja odotellessani lisää kalliosinisiipiä.


10 kommenttia:

mikis kirjoitti...

En muista että tätä luonnossa olisin nähnytkään? Aivan hieno kuva. (Tämän määrittelyssä tosin ei kuvia tarvii.)

Liisa kirjoitti...

Minulle aivan uusi tuttavuus. Ei vielä ole peitevärejä tarjolla, vai kuinka?

Iines kirjoitti...

Siis ensi kertaa eläissäni näin tällaisen pienen kaunottaren, samalla vuorella jolla kalliosinisiipi täällä lentelee. Nähtävästi vallan upea perhospaikka. Näin lisäksi yhden sinisiipilajin, jota epäilen paatsamasinisiiveksi, kun sen siivissä ei ole yhtään ruskeankeltaista täplää. Kuva ylivalottui, joten en julkaise sitä.

Pipsa-Pippuri kirjoitti...

Tuollaista en ole nähnyt koskaan. Varmasti on kuvaajalle kannustavaa, kun saa putkeensa tällaisia erikoisuuksia. Onnittelut!

mikis kirjoitti...

Parhaat määrittelykuvat + muuta tietoa löytyy: http://www.perhostutkijainseura.fi/aahisto2.htm

Tosin vain perhosluokista: Kehrääjät, Kiitäjät (ne ovat upeita!), Paksupäät, Ritariperhoset, Kaaliperhoset ja Sinisiipiset (joista monet, kuten tiedät, eivät olekaan sinisen siipisiä!).

Ps. Wikipediassa on virhe (http://fi.wikipedia.org/wiki/Luokka:Sinisiivet. Sieltä nimittäin puuttuu Ranskankannussinisiipi! (Joka on tavattu kerran Imatralla; lähin populaatio Laatokan itäpuolella.)

Delilah kirjoitti...

En ole tällaista ennen nähnyt. Ehkä se on harvinainen näillä main. Se on aika pieni, ehkä se ei paljastu kuin perhoskuvausta harrastavalle, vaikka värit leiskuvat.

irma kirjoitti...

Onpas kaunis pikku perhonen, enpä ole nähnytkään livenä. Hienosti olet saanut hänet kuvattua, kuten edellisetkin lanttu- ja herukkaperhosen.

Sulo Heinola kirjoitti...

On varmaan hieno hetki onnistua kuvata jotain noin ainoalaatuista!
Täytyypä pitää silmät auki jos löytäisi jotain yhtä ainoalaatuista.

Iines kirjoitti...

Ei tarvitse, Suloensio, kuin pysähtyä ja istahtaa alas vaikka kiven päälle, niin jo jossain jokin lennähtää näkökenttään. Tämä se juju onkin - moni kulkee luonnossa, liikkuu koko ajan, ja ihmettelee, miksi hyönteiset pakenevat. Minä odotan, että ne tulevat luo. :)

uuvana kirjoitti...

Ahaa, tästä toisesta postauksesta hänen nimensä löytyikin. Kiitos!

Todella hienot kuvat, nautin näiden katselusta.