3.5.2010

Luonnon kevätkukkia5 kommenttia:

Delilah kirjoitti...

Vaatimattomia ovat, mutta niin viehättäviä nämä kuvaamasi kaunottaret! Yksi kukka kuvattuna kasvuympäristössään tekee isomman vaikutuksen, kuin jos niitä olisi suuri määrä. kevät on vielä nuori.

Keväistä linnunsilmää en ole nähnyt sitten lapsuusvuosien. Sellaisia kasvoi kotiseudullani erään puron varrella metsässä melko kaukana asutuksesta. Vain siellä, ei muualla. Lieneekö nykyään rauhoitettu?

Leena Lumi kirjoitti...

Iines, näenkö käenrieskan! Sitä kasvoi kotipitäjässäni merenrannalla toukokuussa runsaasti. Otin lonkalta, en tarkistanut.

Delilah; linnunsilmä? Ethän tarkoita linnunhernettä, jonka kuvan taidankin nyt laittaa blogiini...

Iines kirjoitti...

Ylin keltainen pikkuinen kukka on siis käenrieska, joka on minullekin lapsuuden mieleen tuova kukka. Silloin oli itsekin niin lähellä maan pintaa, että huomasi pienet kukat.

Ja tuo alin on linnunsilmä. Nuo kaikki kasvavat luonnontilaisella lehtoalueella, metsässä, jossa usein käyn luontopolulla ja lammella.

Leena Lumi kirjoitti...

Aivan. sekoitin linnunsilmän linnunherneeseen, mutta käenrieska tuli ihan vaistomaisesti, sillä sitä oli Satakunnassa paljon. En ole täällä Keski-uomessa nähnyt. Ehkä katson sitten liian ylhäältä...

Pipsa-Pippuri kirjoitti...

Linnunsilmä on lapsuuteni metsän kasvi ja sinnehän taas mentiin - nostalgiaan! Hieno metsänpohjan hämy välittyy kyllä kuvasta hyvin.