3.11.2007

Pyhäinpäivänä19 kommenttia:

Liisa kirjoitti...

Ihastuttan herkkiä kuvia. Ei täällä ole lumesta vielä merkkiäkään.

Hyvää pyhäinpäivää!

Iines kirjoitti...

Hyvää pyhäinpäivää kaikille tänne kurkistaville!

Tänne on tullut jo muutama sentti valkoista lunta; koko aamun tähän asti on satanut. Jos huomenna tulee pakkanen, maa pysyy valkoisena. Ensimmäiset lumikuvat on otettu!

Anonyymi kirjoitti...

Hienoja pyhäinpäivän kuvia! Kuvissa on jännittävästi sekä liikettä että pysähtynyt tunnelma.

kootee kirjoitti...

Oikein kauniita ja herkkiä kuvia.
Hyvin olet saanut tunnelmaa näihin kuviin, varsinkin tuo alempi on erinomainen.

saturation kirjoitti...

Kauniita tunnelmaisia kuvia! Olen ollut kameran kanssa pyryssä!
Minun suosikkini on (jos se mainitaan) tuo ylimmäinen kuva!

Iines kirjoitti...

Olen ottanut tänään ehkä kolmesataa kuvaa ja melkein rikkonut objektiivin räntäsateessa. Se jumiutui taas eikä tarkentanut, mutta kuivailtuani ja lämmiteltyäni sitä sisällä se tuntuu toimivan. Kameraa ei todellakaan kannata kastella. Harmi, sillä kuvaan mielelläni sateessa ja tuiskussa.

saturation kirjoitti...

Tuhon kommenttiini on tullut painovirhe,(Olen ollut kameran kanssa pyryssä!)Tuo olen pitää tietenkin olla 'olet'!

Ota se pikkukamera kun kuvaat räntäsateessa, sen saa takin alle välillä tai taskuun.

A-K.H kirjoitti...

Olin jo varautunut pahimpaan itsessäni, mutta oletkin ylittänyt itsesi, joten se siitä.

A-K.H kirjoitti...

Taidatte olla siellä Nakkilassa ihan kunnon eulaisia, koska lumikin sataa sentteinä.

Mari kirjoitti...

Liisa jo tuossa alussa kommentillaan vei sanat suustani. Etenkin tuo eka on herkkääkin herkempi. Kaunis, tunnelmallinen.

KooTee kirjoitti...

Jäin paitsioon, mutta uudenkin katsomisen jälkeen pidän enempi tuosta alimmasta, vaikka molemmat ovat todella hyviä, mitä nyt olisin tuosta alimmasta vähän siivonnut alareunasta pois töröttävät oksat.

KooTee kirjoitti...

kosrjaan vasemmasta reunasta, ei ala.

Mari kirjoitti...

KooTee: paitsioon sinut jättää se seikka, että ylemmässä näkyy tuo tuiskutus niin kauniisti - ollapa se alemmassa, niin aaaaa vot!

Iines kirjoitti...

Totta, Kootee, nuo oksat kannattaa pyyhkäistä pois.

Siis meillähän näillä lakeuksilla tuli lunta muutama sentti, ja tänä aamuna maa on aivan valkoinen, samoin talojen katot, puut ja pensaat.

Liisa kirjoitti...

Jostakin syystä tulee suovilla mieleen tuosta alemmasta kuvasta. :)

Anonyymi kirjoitti...

Kauniita herkkiä talvikuvia, mutta osa niistä epätarkkoja, esim. viimeinen missä keltaiset lehdet. Ja niissä on myös jonkinverran kohinaa. Sanot että sulla on ongelma Sigman obj. mulla on ihan sama ja toimii hyvin. Ei häiritse kovakaan pakkanen. Käytä sitä manuaalisesti, älä välitä niistä numeroista jotka on sen ympärillä. Kohdista,tarkenna ja paina laukaisinta.Jos sinulla on jalusta niin käytä sitä,kuvat ovat tarkempia.

Iines kirjoitti...

Anonyymi, olen kyllä yrittänyt tehdä juuri noin kun sanot: en edes ymmärrä niitä numeroita, vaan etsin terävimmän alueen manuaalisesti. Huomaan kyllä itsekin sen, ettei kuva ole terävä ja se vaivaa minua, sillä utuisuus ei sovi kaikkiin kuviin ja kertoo ehkä sen, että minulla ei ole kovin varma ja vakaa käsi.

Minulla on tosi iso ja hyvä jalusta. Niin iso ja hyvä, etten käytä sitä oikeastaan koskaan, koska en jaksa kantaa sitä mukanani luonnossa. Vain kotipihalla kuvatessani kuutamoa.

contrast kirjoitti...

Ei ollut tarkoitus kirjoittaa anonyyminä mutta kun olen unohtanut salasanani!!Siinä Sigman putkessa on keskikohdalla pieni nuppi:normal ja mackro. Kokeile sitä makroa.Putki pitää olla täysin "auki", laitat sen sitten makrolle, niin sillä aihe tule lähemäksi vielä. Älä vännä väkisin.Kokeile jos auttaa, paras apu sinulla olisi jalustan käyttö. Terveisiin contrast.

Iines kirjoitti...

Makrolla olen kuvannut, ja rööri pitkällä. Luulen, että ongelma on epävakaassa pitokyvyssä ja heikoissa rannelihaksissa. Se jalusta pitäisi kyllä olla, kun saisi jostain kevyemmän version. Menin ostamaan turhan ison ja painavan. Vaihtaisin sen pienempään ja kevyeen jonkun kanssa, ilman välirahaa.