22.8.2020

Kun kuva menee pieleen, niin se menee..

 


Näissä kuvissa tilanne tuli eteen yllättäen 
ja kameraan oli jäänyt väärät säädöt 
valotuksen osalta.





Tykkään kuitenkin itse tämän 
harmaahaikaran asennoista,
joten panen kuvat näytille 
muistutukseksi siitä, 
että kamera kannattaa aina esisäätää, 
kun kulkee luonnossa.


6 kommenttia:

Susanna Hietanen kirjoitti...

Vaikka tuota kuinka itselleen hokee, niin aina silloin tällöin sama toistuu - ihan väärät säädöt jääneet kameraan. Ei kai sitä voi muuta kuin hokea sitä samaa yhä lisää ja lisää ;-)

Iines kirjoitti...

Näin se menee. Yleensä katson aina välillä, että kamerassa on valmiina riittävä valotus, sen mukaan, millaisissa paikoissa liikun tai siirryn varjosta aurinkoon. Vaan aina ei huomaa, ja juuri silloin se harmaahaikara sävähtää edestäsi lentoon.

Vikki kirjoitti...

Hyvät kuvathan nämä ovat!
Tavallisella kuvausreissulla pärjään kahdella objektiivilla. Miten se meneekään usein niin, kun jotain mielenkiintoista tapahtuu, se makro on aina päällä :)

Iines kirjoitti...

Kyllä vaan, Vikki. Minulla oli kamerassa macro lähikuvausta varten, kun aivan ohitseni juoksi pieni bambi surkeasti huutaen. Oli varmaan eksynyt emosta. Kummallinen ääni vasalla vain oli, kuin palokärki olisi kiljunut. Siksipä yllätyin, kun se sieltä tupsahti.

Leonoora kirjoitti...

Hienoja ovat!

Liisu kirjoitti...


Minusta nuo kuvat ovat ainutlaatuisuudessaan ihan mahtavia! Valotus on ottanut homman itselleen ja luonut merkillisiä. aavemaisia kuvia, upeita ja erikoisia. Ihan satumaisen onnistuneita. Linnut lentävät kauniina ja ylväinä. Tuovat mieleen elokuvan Linnut, joka on kyllä aika pelottava. Näissä kuvissa samaa salamyhkäisyyttä.