25.11.2007

Pupu ja punatulkku

Nämä molemmat kuvat ovat teknisesti kehnoja, ja osoittavat kai parhaiten sen, miten vaikeaa luonnonvaraisten eläinten kuvaus on. Kiire on näpätä, sillä eläin liikkuu, on kaukana, valaistus on pielessä, kuvaaja on täpinöissään jne. Ehkä näiden merkitys onkin siinä, miten hieno ja harvinainen hetki on kohdata eläin luonnossa. Pupukuva selkeytyy kyllä aika merkittävästi klikkaamalla se suureksi, punatulkku jää suhmuraiseksi, koska oli kaukaa otettu.14 kommenttia:

KooTee kirjoitti...

Samaa mieltä eläinten kuvaamisesta, koiria ja kissoja on huomattavasti helpompi kuvata.
Puukuva ei ole lainkaan hassumpi, tuo taustakin on siihen vallan mainio.
Hiukan voisit varmaankin lisätä kontrastia?
Punatulkkukuva taas on sommittelultaan hyvä, mutta valitettavasti auttamattomasti epäterävä, kuten itsekin totesit.

Anonyymi kirjoitti...

Oh, minusta nämä ovat kauniit, etenkin tuo jäniskuva. Siinä on sitä jotakin. Teknisiä ansioita en osaa arvioida näissä. Tunnelmaa löytyy. Joskus se on kaikkein tärkeintä, ehkä.

Anonyymi kirjoitti...

Jäniskuva kolahti minuunkin. "Onnistuneen kuvan" ei aina tarvitse olla teksnisesti täydellinen. Usein hieman suhmuinen jälki luo paremman tunnelman... mihin Mariakin viittasi.

Anonyymi kirjoitti...

Kyllä Maria ja Lasse ovat aivan oikeassa. Tunnelmaa ja kertovuutta on aina Iineksen kuvissa sitä en kiellä.

Anonyymi kirjoitti...

Jäniksen näkeminen on niin iso juttu, että kameran kanssa tulee sählättyä, jos nyt on käsilläkään. Tässä näkyy hieno talviväritys. Punatulkkua en muista nähneeni vuosiin, hieno lintu, pienenä näitä piirrettiin. Onneksi sait kuvan.

Anonyymi kirjoitti...

mä oon Marian kanssa samaa mieltä. Pupukuva on hyvä. Lasse sanoikin sen jo, että hyvän kuvan ei tarvitse olla teknisesti täydellinen.

Lintukuvakin on mainio! Siinä on sellaista vanhanajan joulukorttitunnelmaa.

Anonyymi kirjoitti...

Meillä on jäniksiä pyörinyt paljonkin, niin kaupungissa kuin ollaankin, mutta punatulkkuja en ole nähnyt ainuttakaan! Pidän siis erityisesti lintukuvasta ja toivon, että itsekin saisin punatulkkuja jonain päivänä kameran silmään.

Iines kirjoitti...

Minäkään en muuten usein ole nähnyt punatulkkuja näinkään läheltä kuin nyt. Hämmästyin linnun kokoa, sillä punatulkku on isompi lintu kuin luulin, sen punainen olemus loisti pulleana kaukaa silmääni.

KooTee kirjoitti...

Punatulkut ovat kyllä vähentyneet aivan valtavasti, pikkuskidinä muistelen niitä olleen pihapuut täynnä. Harmin paikka sillä lintu on kaunis ja kuvauksellinen.

Heli kirjoitti...

Niinpä. Nostan kaikki hattuni niille, jotka saa hyviä kuvia luonnonvaraisista aremmista eläimistä. Ei se vaan niin helppoa ole. Maisemia näppäilee kuva vain, mutta elukat on ihan toinen juttu.

Liisa kirjoitti...

Kauniita kuvia taas sinulla. Ei luontokappaleita kuvatessa juuri ehdi sommitella. Pääasia, että saa kuvan.

Raija kirjoitti...

Punatulkut ovat kauniita lintuja katsella.Harvemmin niistä kuvia saa, olet onnistunut hyvin!
Niitä ei kovin paljon enää näe mahtaako syynä olle se kun tuhoavat hedelmätarhoja!
Jäniskuva on tosi hyvä ei niistä helpolla kuvia saa, hyvä kuva!

Iines kirjoitti...

Olen törmännyt punatulkkuihin jo kaksi kertaa tänä talvena. Ensimmäinen oli tosi lähellä, aidan päällä, mutta lensi pois, kun viritin kameraa. Kuljin sen perässä polkua pitkin, mutta en tietenkään tavoittanut. Harmi, se oli niin lähellä tosi pulleana ja isona. Jäi oikein kaivelemaan, ja sitten näin nuo tulkut taloyhtiön pihapuussa siemnkotia syömässä.

Halo Efekti kirjoitti...

Minä tykkään tosta punatulkkukuvasta kovasti.