21.4.2013

Tunteeko joku?


Tunnistusapua kaivataan! 
En saa tämän tavalliselta näyttävän linnun lajia tunnistetuksi 
kirjoista enkä netistä. 
Lintu  muistuttaa sekä vihervarpusta että viherpeippoa,
 mutta ei mielestäni täsmää kumpaankaan aivan selvästi.


22 kommenttia:

Tiitsa kirjoitti...

Jostain syystä mulle tuli mieleen hippiäinen
http://www.vastavalo.fi/albums/userpics/11712/normal__MG_1407.jpg

Tiitsa kirjoitti...

Ei tuo linnki päästäkkään suoraan läpi vaan tee näköishaku nii sitten avaa Sorry :(

Iines kirjoitti...

Olen saanut hippiäisen kuvatuksi tänä talvena, ja tuo ei ole mielestäni hippiäinen, jolla pitäisi olla keltainen viiru päälaella. Valitettavasti hippiäisen kuvat ylivalottuivat, ja en viitsi laittaa niitä tähän.

Mutta siis vannomaan en mene, ihan kuin tuo olisi varpusen ja peipon risteytymä...

kesän taikaa kirjoitti...

Näyttää kyllä peippo naaraalta tai nuorelta yksilöltä. Niillä on tuo vihreä yläperä.

Nimetön kirjoitti...

Minustakin se on naaraspeippo.

Iines kirjoitti...

Varmaan onkin naaraspeippo, sillä tämä kävi mielessäni, kun katsoin sen sinertävää rinnustaa, ja nokkahan on ihan peipon nokka.

Lienee tosiaan nuori yksilö, kun väritys on vähän kirjava ja pörröinen.

Kiitos tunnistuksesta!

Unknown kirjoitti...

Niin, minustakin se peipolta vaikuttaa.

Väinö Etelä-Pohjanmaalta kirjoitti...

Kyllä soon jämpi niin tyttöpeipoonen eikä sunkhan joku pörröönen hippiäänen.

Iines kirjoitti...

Hauska kuulla varmistus, Väinö. Kun ei ollut ollenkaan punaista rinnassa, niin se harhautti puskissakytänneen.

Vaan naarashan on aina vaatimattomampi kuin korea usoreläjä.

Väinö Etelä-Pohjanmaalta kirjoitti...

Ei sole 'jämpi' vaan 'jämpti'. Etkös sinä Iines kieli-ihmisenä sitä huomannu? Mullakin nuo silimälasit pitää vissihin hioa uurestaan. - - Niin – se on lintunaaraan sulaaruttava luonnon väreehin, nottei sitä havukka tahi kettu huomaa. Muuton on vaaras mennä henki ja munat. Toisin on ihmisnisäkkäällä, jonka naaras kulukoo sen vietävän näköösissä retongeessa tai ei varsinkahan kaupungeessa kesäaikahan laita eres paitaa päällensä. Ei ihme notta ainakin nootten jäkimmäästen naaraatten jälekelääsistä tuloo useemmiten kusipääsiä rellestäjiä ja muita häiriköötä. Soon varmahan sellanen evoluution lainalasuus, jota vastahan ei kannata ruveta rotestoomaan, vaikka miten olis tierostavaa veministiä ollakseen. Paita päälle ihmisnaaras tai ainakin rintaliivit! Sillon eevät kärährä maitorauhaaset ilikiästä aurinkonpistokkaasta. Hyvää kevään jatkua vaan sullekin Iines.

Iines kirjoitti...

Kas vaan Väinö, taisin poistaa jämptisti väärän kommentin, kun oli kaksi samannäköistä. Vedin summamutikassa toisen pois.

Ja minun vastauksessani yllä "usoreläjä" on tietysti uroseläjä, vaan sehän siellä Etelä-Pohjanmaalla jo hoksattiinkin.

Kuule Väinö, veminismi ei ole milloinkaan hukkaan heitetty aate. Toivottavasti sinunkin rouvassasi - jos sinulla sellainen on - on ainakin rahtu feminismiä. Taitavimmat feministithän kääntelevät ukkokultiensa päitä miten tahtovat, eivätkä nämä huomaa mitään, ottavat vain toisenkin pullansiivun.

Väinö Etelä-Pohjanmaalta kirjoitti...

'usoreläjä'

Notta anakramminahan minä tuota pidin. Urso mikä urso.

Väinö Etelä-Pohjanmaalta kirjoitti...

Salaa rouvalta näitä kirjoottelen. Veministihän se on tietty. Mustasukkaanen veministi. Oksymoron?

Iines kirjoitti...

Ei ollenkaan oksymoron, Väinö, vaan ihan on normijuttu, vaikka usein muuta luullaan. Feministinkään suu ei ole tuohesta, sanotaan täällä Satakunnan lakeuksilla. Rouvasi on kelpo nainen.

Irja Mikkelistä kirjoitti...

Pyh! Mitä se Väiski siellä oikein jurnuttaa? Pysyisit asiassa ja kirjoittaisit Iineksen kevätlinnuista etkä sovinistisesta pomottamisen tarpeestasi. Naaras se on joka tapauksessa tärkein linnuillakin. Urokset vaan uhoaa ja vonkaa. Mutta minkä takia? Nih. Mieti sitä jörrikkä. Eikö lamppu jo syty? No ei taida syttyä. Niinpä naaras määrääkin kaapin paikan ihan niin kuin Iines sanoi eikä sinulla Väiski ole siihen nokan koputtamista. Tviit tviit ilmoittaa naaras ja siihen uros vastaa prööt! Se on myöntymisen merkki. Eli yritäs selvitä Väinämöinen sieltä Pohjanmaan tulvajäiden seasta ihmisten ilmoille ja pelastaa pesueesikin. Muuten saat tyhjänpuhujan maineen lopullisesti. Spriit!

Iines kirjoitti...

Antaa Irja Väiskin jurnuttaa. Vaan vähän epäilyttää, kun se kirjoittelee naisten blogeihin salaa frouvaltaan, joka on mustasukkainen feministi. Jos frouva vaikka käy niskavilloihini kiinni ja alkaa syytellä tämän blogin kottaraista ukkokultansa viettely-yrityksistä.

Yksipallinen kirjoitti...

Älkää nyt Väiski ja Irja viitsikö. Tämähän on luontokuvagalleria. Menkää Iineksen salonkiblogiin väittelemään.

Iines kirjoitti...

Voisitte oikeastaan tulla kaikki, Yksipallinen, Irja Mikkelistä ja Väinö Etelä-Pohjamaalta! Olette kivoja. Saatte te täälläkin silti olla, jos olette enemmän kauniiden kuvien perään, mutta kyllä teillä tuo sanansäiläkin leiskuu upeasti. Että molempi parempi.

Väinö Etelä-Pohjanmaalta kirjoitti...

No problem, Iines, ja kiitos tarjouksesta. Meikälääsellä on sentään vielä kirjootteluoikeus blokeihin jäljellä. Muita oikeuksia ei sitten juuri enää olekkaan.
*
Hehheh. Kylläpä olet Irja topakka olevinasi. Sellaasista akoosta mä juuri tykkään.
*
Suuren kottaraasen näin tänään. Vai oliko mustarastas? Tossa lintulauraalla se jyvää hetken aikaa nokki.

PS.
Hoira sinä vaan Y-pallinen omat asiasi.

Irja Mikkelistä kirjoitti...

Kiitos Iines. Minä pohdin asiaa, josko uskaltautuisin kommentoimaan vähän isommissakin ympyröissä. Siellä sinun salonkipuolellasi vaan on niin paljon niitä sanavalmiita ihmisiä. Minä vallan ujostelen ihmispaljoutta, vaikka aina välillä annankin palaa, jos siltä tuntuu. Niin kuin nyt tuon Väiskin tapauksessa. Mutta kiitos vain sinullekin Väiski. Huumorintajuinen ihminen on melkein aina miellyttävä ihminen.

Rauno Rasanen kirjoitti...

No jopas täällä on vipinää ja vilskettä. Ettei vaan olisi kevättä rinnoissa? Yritäs Iines napata kuva peurasta. Jospa tuo Laitilan peura on eksynyt viime aikoina Satakunnan puolelle.

http://www.satakunnankansa.fi/Satakunta/1194788714117/artikkeli/laitilalaismies+tormasi+autollaan+peuraan.html

Iines kirjoitti...

No johan täällä on tosiaan markkinat, Rauskikin!

Nappaan tietenkin heti kuvan peurasta, kun sellaisen näen. Vaikka matkalla Laitilan ohi rannikkoseudulle. Yleensä näen peuroja auton ratissa, eikä silloin ehdi kuvata. Mutta katsellaan.