6.4.2012

Kiirettä pitää







8 kommenttia:

Wiltteri kirjoitti...

Komeat kuvat, alimmainen hellyttää, suojaisa paikka! Oliko tämä se pyrstötiainen? ps. Hyvää pääsiäistä Iines :)

Iiris kirjoitti...

Kuten Wiltteri sanoi, kaunis kuvasarja ja alimmainen aivan hellyytävä! =)

Vikki kirjoitti...

Puuhakasta menoa!
Kukapa tässä ei heltyisi :)

Iines kirjoitti...

Hyvää pääisäistä itse kullekin!

En malttanut olla pistäytymättä tänäänkin pyrstötiaisen pesäpuun lähistöllä. Pitää aina viivähtää vain hetki, ettei pesintä häiriinny.

Liisu kirjoitti...

Olet taitava kuvaaja, Iines. Ja kun haluat kuvata selvästikin luontoa, joka onkin hyvä kuvauskohde, olet valinnut sopivan asuinpaikan.

Siellä näkyy olevan kevät pitemmällä kuin täällä etelämmässä, jossa on vielä lunta ja kylmää päivälläkin. Paleli suorastaan kun kävin tänään pikku lenkillä muiden touhujen välissä.

uuvana kirjoitti...

Oletpa hienoon juttuun törmännyt! Ikiä en ole pyrstötiaisen pesää itse löytänyt.

Pesästä pitäisi valmiina tulla ihan umpinainen pallon-/soikionmuotoinen, jossa on etupuolella vain pyöreä sisäänmenoaukko. Vielä katto puuttuu kämpästä. ;D

Iines kirjoitti...

En ole päässyt ihan lähelle katsomaan, sillä pesä on selin metsäpolkuun, ja edessä on risukkoa. Kuvat pitää ottaa nopeasti sivusta, ja risukkoon en viitsi mennä häiritsemään pesäpuuhia - vaikka kuvaajana mieli tietysti tekisi.

Tuo pesä näyttää olevan juuri kuvaamasi kaltainen hyvin kapea ja ilmeisesti syvähkö kolo puussa. Lintu oli siinä kerran niin, että sekä sen pää että pyrstö pistivät ulos yhtaikaa pesäsästä. Sen piti siis taittua kapeassa tilassa.

Saa nähdä, tuleeko tuohon vielä katto, jännä seurata.

Iines kirjoitti...

Voi kiitos, Uuvana, aivan mahtavan ihanat linkit! En ole missään nähnyt moisia kuvia pyrstötiaisista, lempilinnustani! Näytti olevan yksi suosikkikuvaajani, Markku Varesvuo, toinen noista kuvaajista, upeitten lintukuvauskirjojen tekijä.