6.4.2012

Kiirettä pitää9 kommenttia:

Wiltteri kirjoitti...

Komeat kuvat, alimmainen hellyttää, suojaisa paikka! Oliko tämä se pyrstötiainen? ps. Hyvää pääsiäistä Iines :)

Iiris kirjoitti...

Kuten Wiltteri sanoi, kaunis kuvasarja ja alimmainen aivan hellyytävä! =)

Vikki kirjoitti...

Puuhakasta menoa!
Kukapa tässä ei heltyisi :)

Iines kirjoitti...

Hyvää pääisäistä itse kullekin!

En malttanut olla pistäytymättä tänäänkin pyrstötiaisen pesäpuun lähistöllä. Pitää aina viivähtää vain hetki, ettei pesintä häiriinny.

Liisu kirjoitti...

Olet taitava kuvaaja, Iines. Ja kun haluat kuvata selvästikin luontoa, joka onkin hyvä kuvauskohde, olet valinnut sopivan asuinpaikan.

Siellä näkyy olevan kevät pitemmällä kuin täällä etelämmässä, jossa on vielä lunta ja kylmää päivälläkin. Paleli suorastaan kun kävin tänään pikku lenkillä muiden touhujen välissä.

uuvana kirjoitti...

Oletpa hienoon juttuun törmännyt! Ikiä en ole pyrstötiaisen pesää itse löytänyt.

Pesästä pitäisi valmiina tulla ihan umpinainen pallon-/soikionmuotoinen, jossa on etupuolella vain pyöreä sisäänmenoaukko. Vielä katto puuttuu kämpästä. ;D

Iines kirjoitti...

En ole päässyt ihan lähelle katsomaan, sillä pesä on selin metsäpolkuun, ja edessä on risukkoa. Kuvat pitää ottaa nopeasti sivusta, ja risukkoon en viitsi mennä häiritsemään pesäpuuhia - vaikka kuvaajana mieli tietysti tekisi.

Tuo pesä näyttää olevan juuri kuvaamasi kaltainen hyvin kapea ja ilmeisesti syvähkö kolo puussa. Lintu oli siinä kerran niin, että sekä sen pää että pyrstö pistivät ulos yhtaikaa pesäsästä. Sen piti siis taittua kapeassa tilassa.

Saa nähdä, tuleeko tuohon vielä katto, jännä seurata.

Anonyymi kirjoitti...

Varmasti hyvä, että pesän luona ei liikaa viivyttele. Pedotkin saattavat aina seurata metsässä liikkuvaa ja tarkailevaa ihmistä ja siten saada selville pesän sijainnin.

"Tuo pesä näyttää olevan juuri kuvaamasi kaltainen hyvin kapea ja ilmeisesti syvähkö kolo puussa. Lintu oli siinä kerran niin, että sekä sen pää että pyrstö pistivät ulos yhtaikaa pesäsästä. Sen piti siis taittua kapeassa tilassa."

Löysin kuvia pesäsätä lintukuva.fi -sivustolta, esim.:
http://www.lintukuva.fi/lajikuvat/kuvahtml/5aegcau371.html

Pesä on jännän suuri pallomainen hökötys. Puunrunkojen väliin tehtynä sen pallomaisuus ei näy yhtä hyvin.
Pyrstötiaisen nökötys pesässä on varmasti tosiaan aika hauskan näköistä, johtuen linnun pitkästä pyrstöstä joka sen pitää taittaa suoran ylöspäin jotta se jotenkin edes mahtuisi pesään:

http://www.lintukuva.fi/lajikuvat/kuvahtml/5aegcau386.html

Iines kirjoitti...

Voi kiitos, Uuvana, aivan mahtavan ihanat linkit! En ole missään nähnyt moisia kuvia pyrstötiaisista, lempilinnustani! Näytti olevan yksi suosikkikuvaajani, Markku Varesvuo, toinen noista kuvaajista, upeitten lintukuvauskirjojen tekijä.