31.3.2012

Silmälläpidettävä laji pesiiMenin tänään metsään eiliselle paikalle, 
ja sama pyrstötiaispariskunta sillä hääräsi kuin eilen. 
Ihan näytti, kuin naaras olisi jo hautonutkin, 
mutta kenties pesää vain soviteltiin.
 
Pyrstötiaisten parimäärä Suomessa on
lintukirjan mukaan vain 4000 - 10 000, 
kun esimerkiksi talitiaisen on 0,6 - 1 miljoonaa.

13 kommenttia:

KooTee kirjoitti...

Nyt olet saanut myös ihan lajikuvankin. En ole varmaan koskaan moiseen tirppaan törmännyt, tai sitten on vain niin etten niitä tunnista. Kaunis on tirppa!

Maelka kirjoitti...

Voi kun hieno lintu. Tulis käymään meillekkin :).

Wiltteri kirjoitti...

Samat sanat kuin edellisilläkin, harvinainen näky mun silmille ja kaunis lintunen!

Tiitsa kirjoitti...

Hienoa, kun nyt saisi pesiä rauhassa pesärosvoilta. Sinulla on tuhannen taalan tilaisuus seurata harvinaisen linnun pesintää.
Kaunis sympaattinen lintu.

Vikki kirjoitti...

Oletpa onnekas!
Liikuttavan suloiset kuvat!

Iines kirjoitti...

Lähellä on kyllä uusi tietyömaa, joka häiritsi ainakin minua. Kaikki ihanat metsät pitää halkoa leveillä suorilla autoteillä. Nytkin kuului kauhea koneiden meteli, kun lauantainakin tehtiin tietöitä. Toivottavasti linnut uskaltavat pesiä, sillä metsä on muuten rauhallinen.

Tarja Paldanius kirjoitti...

Voi sinua onnekasta, kun tuollaiseen herkkupalaan törmäsit. Toivotaan näille söpöliineille onnea pesintään;)

Annika kirjoitti...

Enpä ole itse koskaan törmännyt pyrstötiaisen pesään, niin paljon luonnossa kuin liikunkin. Kiva löytö.

Iines kirjoitti...

Löysin sattumoisin, pysähtymällä paikkaan, jossa on paljon lahopuita. Olen oppinut tuntemaan pyrstötiaiset tsirraavasta viserryksestä ja siitä, että ne liikkuvat usein ryhmissä.

Toinen kiva tiaislaji ovat töyhtötiaiset, joita myös toivoisi kameransa silmään. Ja pikkuinen hippiäinen on minulla jahdin alla. Olen nähnyt sen, muta en vielä saanut kuvaan!

Hanna kirjoitti...

Oi, aivan ihania kuvia! =o)

Iines kirjoitti...

Kiitos, Hanna!

Huomautus muuten Wordpressin kuvabloggaajille, esimerkiksi Sakarille, jonka blogiin juuri koetin kommentoida. En päässyt sisälle, kun kysyttiin jotain salasanaa???

Ei kelvannut sähköpostisoitteeni, nimeni eikä tämän kuvablogini osoite. Irman blogissakin oli vaikeuksia, mutta jotenkin se kommentti sinne hupsahti.

Siellä on systeemi jotenkin muuttunut. Mahtaako onegelmia tulla siitä, että minulla on vanha kuvablogi myös Wordpressissä, jota en käytä enää?

Pitsit sekaisin kirjoitti...

Kerrassaan loistava mestarilaukaisu. Upea lintu etualalla ja kauniisti häivytetty tausta. Jouduitko vääntämään paljonkin putkea, sillä jotenkin minulla on sellainen kutina, ettet aivan läheltä päässyt kuvaamaan. Uskomaton kuva...:)

Iines kirjoitti...

Putkea on vingutettu ja väännetty äärimmilleen, tavallista 200-millistä, ja kuvaa on lisäksi rajattu, niin että kohde näyttäytyy suurempana. Haaveena onkin kunnon lintuputki, mutta se on vietävän kallis.