11.3.2012

Tikan kevättuumat8 kommenttia:

Sanne kirjoitti...

Upeat kuvat! Odotan taas, koska paikallinen koputtelija saapuu seudulle reviiriä merkitsemään. Hakkaa huvittavasti katulampun kupua, ainakin lähtee ääntä, enkä tarvi aamulla herätyskelloa...

Iines kirjoitti...

Urbaani tikka teillä, Sanne!

Tämä oli ensimmäinen tikka tänä vuonna. Alkavat heräillä kevättouhuihin, kuten muutkin eläimet. Jossain oli kuvattu jo nokkosperhonen ja jossain ensimmäiset leskenlehdet Mannerheimintiellä (Sakarin kuvablogi).

kesän taikaa kirjoitti...

Niin se kevät sieltä tulee ja nuo linnut taitaa siihen herätä ensimmäiseksi.
Tikkoja on pihapiirissä näkynyt viime vuotista vähemmän, oliskohan luonnossa ollut tarpeeksi koputeltavaa ja murkinaa, niin ei ole tarvinnut lintulaudalla käydä.

Nimetön kirjoitti...

Aika moni on nähnyt tikkoja. Hienot kuvat sinullakin.

Pitsit sekaisin kirjoitti...

Jeps, meilläkin on muutama yksilö näitä urbaaneja katulampputikkoja. Järjetön kolina kuuluu pitkien matkojen päähän kun tikat ovat kilpasilla siitä, kuka saa eniten peltikuvusta ääntä. Sinun kuvaamasi tikka on normaali tikka ja vaihtaisin koska tahansa ne peltitikat kuvaamasi yksilöön. Miten olisi, jos paiskaisin sinulle ne pari hölmöä peltitikkaa täältä ja sinä lähettäisin yhden tai kaksi "normaalia" tikkaa tänne...:)

Iines kirjoitti...

Enpäs ole vielä törmännyt peltilampputikkoihin, mutta kävisikö sähköpylvästikka? Tosin siitä ei paljon ääntä kuulu.

Evoluutiota kai tuokin, että tikka oppii kommunikoimaan peltisillä "stereoilla", jotka moninkertaistavat reviirinilmoitusviestin.

Riitta Sinikka kirjoitti...

Upeita kuvia!!

Iines kirjoitti...

Kiitos, Riitta Sinikka!