13.1.2012

LupausTämä kesäinen lupaus istui sitkeästi 
hämärässä lumipyryssä takapihan rautatienomenapuun harjalla 
ja torkuskeli lumisella penkillä. 

Valokuvatorstain haastekuva: Lupaus

11 kommenttia:

Sirpa kirjoitti...

Pehmonen on penkki mustiksella..;)

Nukke kirjoitti...

Kaunis lupaus kesästä ! Nyt se mököttää mutta kesällä taas livertää iloisesti :)

Sulo Heinola kirjoitti...

Höyhenet on kovasti pörröllään.
En ole mustarastasta talvella nähnyt ja olen luullut sitä muuttolinnuksi.

Iines kirjoitti...

Minulla on useina talvina mustarastas tuossa takapihani ruokintapaikalla. Se syö aina maasta, ei koskaan laudalta. Odottaa, että tintit pudottavat sille syötävää. Tänään oli muuten kaksi mustarastasta yhtaikaa! Mustarastas onkin muuttolintu, mutta nykyään ne myös talvehtivat jonkin verran Suomessa.

Tarjuska kirjoitti...

Lupaa taas kohta laulaa... :)

Liisa kirjoitti...

Onkohan linnuilla lämpimämpi olla paikallaan pakkasella, olen joskus miettinyt.

tanssiva harmaa pantteri kirjoitti...

Linnut eivät osaa lähteä muihin maihin, kun säät ovat olleet niin poikkeukselliset.

kaari3 kirjoitti...

Minun kai täytyy luvata, että jaksaisin kärsivällisesti istua ja odottaa lintuja niin lähelle, että saisin sitten NÄIN hyvän kuva. Eilen oli pihalla useampaa kardinaalia, uroksia moni, ja juuri kun sain kamerani haettua niin...arvaat, lensivät huushilkuttiin!

Iines kirjoitti...

Lintuja täytyy tosiaan odottaa, niiden luokse ei voi mennä, sillä ne pelsätyvät. Tai sitten voi sattumalta kohdata niin ettei lintu huomaa. Paremmin onnistuu, kun tarkkailee lintuja ja oppii tietämään niiden liikkumispaikkoja. Pihapiirissähän tämä käy hyvin.

Pitsit sekaisin kirjoitti...

Mustarastas on kaunis lintu. Myös täällä päin olen nähnyt mustarastaan koikkelehtivan talvellakin. Värikäs nokka on todellinen väripilkku kuvissa, samoin rastaan tyyni, pulskan rauhallinen, olemus. Kerrassaan rauhallisen herkulliset kuvat...:)

irma kirjoitti...

Täällä keskisessä Suomessakin mustarastaita talvehtii. Jonkin kilometrin päässä asuva 'naapuri' kertoi tänään, että mustarastas istui lintulaudan reunalla syömässä siemeniä. Pitkään jatkuneet 30 asteen pakkaset pistävät yrittämään. Onneksi ruokailuaika on jo pidentynyt roimasti, ehtivät tankata nämäkin paremmin. Kivat, sympaattiset kuvat.