18.1.2012

Jyvät piilossa


Pikkuvarpunen


Keltasirkku

14 kommenttia:

Riku Riemu kirjoitti...

Kuvissa pikkulinnut ovat vähän järkyttyneen näköisiä:

Varpunen pienoinen syönyt kesäeinehen,
Järven aalto jäätynyt talvi pakkasessa.

Pienen pirtin portailla oli tyttökulta:
Tule, varpu, riemulla, syö vaikka lunta!

Iines kirjoitti...

Niin minustakin ovat, tuo ylinkin on kuin pieni köyhä lapsi luminietoksessa.

Takapihalla nämä on kuvattu, ikkunan läpi, jonka vuoksi kuvat ovat vähän himmeitä.

Tiitsa kirjoitti...

Kuva kertoo kaiken. :) Hämmästyy moisesta pikkulintukin, varsinkin ensimmäisenä talvenaan.

KooTee kirjoitti...

Taas paljon herkullisia tirppakuvia.

Herkkiä ja koskettavia.

TuijaH. kirjoitti...

Oi, se ensimmäinen on kuin pieni Tulitikkutyttö kylmissään... <3

Kiki kirjoitti...

Suloisia ovat pienoiset.
On lunta niin paljon, ja lintu niin pieni!

Iines kirjoitti...

Onneksi ei ole kovia pakkasia. Ne ovat linnuillekin kurjia, vaikka linnut eivät kai varsinaisesti palele verenkiertojärjestelmänsä vuoksi. Muistan lukeneeni täällaisen totuuden.

Liisa kirjoitti...

Kauniit kuvat. Täällä on nyt juuri 17 astetta pakkasta. Jouluna laitoimme lyhteen tuonne takapihalle. En ole nähnyt siinä ainoatakaan lintua vielä. Luulen, että koko syksyn jatkunut remonttimelu on karkottanut kaikki linnut lähistöltä.

Iines kirjoitti...

Kun minulla oli kauralyhde, niin siinä ei juuri käynyt lintuja. Ihmettelin, miksi kaura ei kelpaa kuin satunnaiselle ohilentäjälle. Viereisellä lintulaudalla sen sijaan kävi vilske.

Nyt on kaksi ruokintapistettä, ja olen huomannut, että moni laji, mm. varpuset ja mustarastaat ja keltasirkut syövät mieluiten maasta. Harmi vaan, kun tulee sotkua ja rottien uhkaa, jos siemeniä putoaa jatkuvasti maahan.

Pitsit sekaisin kirjoitti...

Kerrassaan liikuttavia tapauksia, ja totta tosiaan, ehkä vähän hämmästyneitä, mutta kukapa ei olisi hyppelehtiessään valkoistakin valkoisemmassa hangessa, kylmässä, hrrrr...:)

mikis kirjoitti...

Voi että täällä on pysähdyttäviä kuvia. Tekisi mieli ehdottaa että lähtisit Lappiin kuvaamaan.. en tarkoita ruska-aikaa. Lapissa luonto on lähellä, siitä ei pääse eroon, se tulee syliin. Saisit odottamattoman hyviä kuvia!

Iines kirjoitti...

Lähtisinkin, kun saisin kaverin reissuun mukaan! Ainutkaan ei tahdo Lappiin luontomatkalle tai muuten oleilemaan, vaan ulkomaille. Yksi kortti tuli juuri Niagaran putouksilta. Panin sen jostain syystä roskakoriin. Onhan noita Niagaran kuvia nähty.

Arto Alamaunu kirjoitti...

Hulluja ovat, itse lähden heti tuulispäänä kohti Kuusamoa kauas tästä betonin katkusta, vai mitä tämä kiireinen tunkkaisuus on,aina kun on aikaa. Auton omistavan henkilön kanssa olisi joo hieno lähteä roadtripille, kamerat ja eväät takakontissa, ilman määränpäätä, iman kiirettä. Suuntana pohjoinen,ei paskempi idea se. Päämääröttämästi ajan kanssa.
Joskus tekisi mieli ostaa auto ja vain lähtä ajamaan kohti jäämerta.

Iines kirjoitti...

Hieno unelma, kohti jäämerta, kamerat mukana, omalla autolla ja omalla ajalla! Parempi kuin matka Barbadokselle, jonne toki olisi myös kiva mennä passattavaksi. Tai matka Siperiaan junalla ja kamera laukussa..