15.7.2010

Hellepäivänä kuhisee

Keisarinviittakin ilmestyi niitylle!
Horsmakiitäjä lepäilee päivällä. Pelastin sen vesisaavista, jone se oli pudonnut.

12 kommenttia:

hanne virtauksesta kirjoitti...

niin kauniita, niin herkkiä,,

Elisa kirjoitti...

Ja niin tarkkoja (herkkien lisäksi siis). Saanko kysyä millaisella kameralla ja objektiivilla näitä kuvaat? (olen ihastuksesta mykkänä..)

Iines kirjoitti...

Kiitos, Hanne ja Elisa!

Kamerani on tavallinen perusjärjestelmäkamera, Canon EOS 350D, ja nämä kuvat on otettu Canonin erilaisilla objektiiveilla, makrolla ja -250 mm:sellä. Ylin kuva ei ole ihan tarkka, mutta panin sen muuten vain, tykkäsin perhosen asennnosta.

kesän taikaa kirjoitti...

Suloinen pyöreydessään tuo kiitäjä. Upeita perhoskuvia, ja tuo keisarinviitta, en tiennyt tuollaista olevankaan.
Kuvissa viehättää monesti juuri asento ja sommitelma, ei aina se tarkkuus.

Iines kirjoitti...

Pehmyt piirto, minäkään en niin perusta oppikirjamaisesta kuvaamisesta, vaikka tietenkin tavoittelen hyvää tekniikkaa. Tärkeintä on tunnelma ja asetelma ja se, että kuvalla on jokin muukin sisältö ja tehtävä kuin yks yhteen - kopiointi.

Delilah kirjoitti...

Pelastamasi horsmakiitäjä saa vielä nauttia kesästä. Se on aika söpösen näköinen tuossa harjaneilikan kukassa lepäillessään.
Kaikki nuo ovat suloisia. Keisarinviittasi on nimensä saanut ansiosta, komea ja kaunis viitassaan.

irma kirjoitti...

Hienoa, kun jaksat helteelläkin kuvailla näitä. Komea on keisarinviitta ja horsmakiitäjä tuhti. Antoi varmaan sinulle mielessään hengenpelastusmitalin...

Riku Riemu kirjoitti...

Kiitos kuvistasi Iines! - Minä tykkään noista ötököiden väreistä ja kameran makroista, kun ne tuovat satumaailman todelliseksi.

Iines kirjoitti...

Helteellähän juuri onkin kuvattava, koska silloin noita ötiäisiä juuri liikkuukin. valitettavasti myös pistäväisiä - juuri sain kimalaisenpiston reiteeni pyllistellessäni kameran kanssa perjantaina.

Satumaailmaahan minä juuri noilla makroillani haenkin, taianomaisia ulottuvuuksia.

Sokea kana kirjoitti...

Keisarinviitta ja horsmakiitäjä ovat perhosia, joiden näkemisen muistaa. Tänä vuonnakaan sellaista ei ole tapahtunut. Mutta näkipä nyt kuvassa - ja näin hienoissa ja tarkoissa kuvissa,todennäköisesti siis tarkemmin kuin meikäläisen vanhoilla silmillä luonnossa, niin että kiitoksia!

Leena Lumi kirjoitti...

Horsmakiitäjä on todella kaunis!

Sakari kirjoitti...

Tosi hienoja kuvia keisarinviitasta. Se on viime vuosina tiettävästi levinnyt, mutta toistaiseksi ei ole vielä tullut minulla vastaan.