29.5.2008

..se luonnon uudeks luopi, sen kutsuu elohon..
Valokuvatorstai

21 kommenttia:

KooTee kirjoitti...

Näissä kuvissa on sitä Iinesmäistä tyyliä.Pidän siitä, että näissä on luonto mukana.
Älä laita klikkauskuviasi noin suuriksin niissä tulee epäterävyys näkyviin.

Anonyymi kirjoitti...

Huipulle on matkalla ötökkä. Se kait kuuluu ötökän kesäelämään.

Tapsu kirjoitti...

Onpa taas herkät ja hienot luontokuvat.
Tykkäsin kovasti, taustan poke'kin tosi hieno;-)

Tapsu kirjoitti...

Laita vain klikkauskuvat suurena se on tämän bloggerin erinomainen mahdollisuus.
Yläkuvassa vain oli ötökkä jäänyt tarkennusalueen ulkopuolelle, alakuvassa kohdallaan;-)Olet ilmeisesti picasalla sumentanut kuvan ympäristöä?

Anonyymi kirjoitti...

KooTeen kanssa eri mieltä,klikkauskuvat pitää olla isoja,turhaan sitten niitä suuremmaksi klikkaa.Kuvankäsittelyssä pitää ottaa huomioon kuvien terävöitys.
Ja toisaalta suuremmissa kuvissa sen vasta huomaa,onko kuvasta mihinkään. :) No juu,vähän yliskarppeja,mut ei haittaa!

Anonyymi kirjoitti...

Sitä vaan vielä,että jos kuvankäsittelyohjelmassasi on ns. Unsharp mask,niin nuo lähikuvat terävöityy sillä ehkä parhaiten,Image Mode -> Lab color tilassa.On tämä kyseinen terävöitys joissain muissakin softissa,kuin Photoshop.

Lue lisää

Hyvää tulevaa kesää!

Liisa kirjoitti...

Herkän kauniit kuvat aiheesta. Epäterävyys ei haittaa lainkaan.

Iines kirjoitti...

Minulla on edelleen suuria ongelmia syväterävyyden kanssa, josta nämä kuvat ovat hyvä esimerkki. Taustat pysyvät oudon sumeina, vaikka kuvaan millaisella aukolla tahansa. Miksi ihmeessä se tarkennus on aina niin suppea, ja tarkennuspisteiden väliin jää sumeita kohtia, jotka ovat rumia?

Ja sumeita pisteitä on koko kuvassa aina, siellä täällä, milloin etualalla, milloin takana. Esimerkiksi nämä kuvat on kuvattu aukolla 5.6 kirkkaassa auringossa. Joskus haluaisin sellaisenkin kuvan, joka on kauttaaltaan kirkas!

Näissä kuvissa en siis ole sumentanut reunoja, vaan kamera sen tekee. Kuvaan siis nykyään aina AV-tilassa, aukkoa pikkuisen säätäen. Sumeuksia on kyllä automaattitiloissakin, kun olen kokeillut. Vika kamerassa vai kuvaajassa? Oletan että kuvaajan taidoissa, kuitenkin. Edelleen odotan, että jossain olisi kunnon valokuvauskurssi, johon voisin osallistua.

PS Koosta sen verran, että pitäisi olla sellainen blogipohja, jolle kuvat saa tarpeeksi isoina, nythän blogipohjat ovat kapeita, ja ruudun reunoihin jää turhaan tyhjää tilaa. Siinä blogipohjassa voisi avautua vaikka yksi kuva kerrallaan. Itselläni on tapa kuvata niin, että kuvissa on omasta mielestäni merkitseviä pieniä yksityiskohtia, jotka avautuvat vasta suuressa kuvassa.

Iines kirjoitti...

Penalle vielä erikseen kiitos linkistä ja vinkistä, otan mielelläni vastaan juuri tällaista opastusta, jos jollain on aikaa antaa linkkejä tai neuvoja. Kootee on aina neuvonut auliisti.

Käytän nykyään vallan Picasan kuvankäsittelyohjelmaa, jolla ei voi terävöittää osaa vaan ainoastaan koko kuvan. Minulla on koneella myös tyttären asentama Adobe Photoshop Elements 2.0, jota olen hieman silloin tällöin harjoitellut, kun hän käy täällä. Siinä on tuo Penan mainitsema ominaisuus.

Anonyymi kirjoitti...

Nämä ovat kyllä henkeäsalpaavan hienoja.

Wordpress.comilla on nyt uusi valokuvablogipohja, mm. Susulla ja muutamilla muilla jo käytössä. Siinä jokainen itsenäinen valokuva säätää postauksen näyttökoon ja (jopa!) taustavärin. Tyylikkäitä näyttävät olevan...

Myös bloggerilla on "Minima stretch", jolle voi laittaa melkoisen isoja kuvia.

Anonyymi kirjoitti...

Komppaisin KooTeetä, en laittaisi kuvia noin isoina näkyviin. Yksi syy on se, että pikselit eivät aina tahdo kestää, ja toinen on se, että kuvia voidaan helposti kopioida ja levittää. Mitä isommat kuvat, sitä enemmän niillä voi tehdä, ajattelisin. Nämä ovat niin kauniita ja herkkiä, että suojelisin niitä näyttämällä vain pienessä koossa.

Eevis kirjoitti...

Hienot kuvat! Tuo kuvaustekniikkakeskustelu vie sormen suuhun, vielä. Paljon opittavaa... Kuvien "lainaus" on varmasti helppoa, luulen.

Iines kirjoitti...

Mariar, kiitos vinkeistä, minäpä tutustun niihin! En arvannutkaan, että Bloggerin pohjissa olisi jokin isommat kuvat salliva, kuten Minima stretch. Hienoa!

Eevis, parhaiten varmaan oppii kun vaan kuvaa, yrityksen ja erehdyksen kautta. Mitä enemmän sitten innostuu, sitä enemmän salat aukeavat, kun ottaa asioista selvää. :)

Anonyymi kirjoitti...

Minima strethistä muistui mieleen tämä: jos kuvaa ei linkitä jostain muualta, kuten vaikkapa Flickr:stä, minkä minä aina teen, ja se on sieltä aivan luvallista linkittää, niin blogger pienentää kuvat siihen n. 400:n pikselin leveyteen. Jotenkin hassua, että blogger pitäytyy tuossa 400:ssa vaikka blogin leveys on suurempi.

Wordpressin valokuvablogia saattaisi olla mukava kokeilla...

Anonyymi kirjoitti...

[Lainaus]Minulla on edelleen suuria ongelmia syväterävyyden kanssa[/Lainaus]
Noissa lähikuvissa/macro syväterävyys on aina niukka,kun isolla aukolla napsii,varsinkin jos käytössä on oikea makro-objektiivi.Jalustaa kehiin vaan ja aukkoa pienemmäksi.Kohteesta tietysti riippuu myös paljon tuo jalustan käyttö ja myös,soveltuuko jalustasi vääntymään eri asentoihin,siis makroilussa.

Jalusta on kuvailijan tärkein kapine kameran jälkeen!

ps. Sen on muuten moni uhohtanut!

Anonyymi kirjoitti...

Sorry,vielä lisään tähän,että jos lontoon murre on hallussa,niin tästä löytyy Photoshoppia vastaava softa edullisesti.

ps. Ja vielä lässytän samaa asiaa,uskokaa tai älkää,jalusta on poikaa!

Anonyymi kirjoitti...

Mariaärrälle sanoisin,että pikselit eivät suinkaan ole kiinni kuvan koosta,vaan kameran kennolle tallentuvien pikseleiden määrästä.
Lue lisää

Iines kirjoitti...

Penalle taas kiitos hyvistä linkeistä!

Jalustasta sen verran, että on minulla sellainen, Cullman 3230, iso ja painava, joten se jää aina nurkkaan kun lähden ulkoiluttamaan kameraani. Haluaisin antaa/vaihtaa tai myydä sen pois ja hankkia tilalle jonkin kevyen kenttäversion luonnossa liikkumiseen.

Oh-show-tah hoi-ne-ne kirjoitti...

Ötökällä koittaa armas aika heti kun joku lintunen sen keksii.


ILMOITUS!
Koska tässä lähiaikoina siirryn taas tunturiin ja
GPRS-yhteyden varaan, niin ilmoittelenpa, että
käyn kyllä Runo- ja Kuvatorstain tuotokset aina
katsomassa, mutta jätän kommentoimatta koska
yhteys on niin toivottoman hidas. Tämä on tätä.

Yritän vastata pari-kolme kertaa päivässä niihen
kommentteihin joita joku saattaa mulle jättää.

Syksyllä kun palaan tasaiselle, homma jatkuu
sitten entisellään.
Hukkalasta, susi

Iines kirjoitti...

Susihukkaselle vapaita pohjoisen tuulia, jos vielä tämän huomaa.

Minäkin siirryn ylihuomenna hitaamman 3G-kännykkäyhteyden varaan pariksi kuukaudeksi ainakin. Vaan hyvä kun on sellainenkin.

Anonyymi kirjoitti...

Pena, puhun kuvan mitoista, etenkin leveydesä esim. blogilla. Niistä jotka saa esille, kun klikkaa kuvaa hiiren oikealla. Näin aukeaa ainakin minun näytössäni ja selaimellani ruutu, jossa lukee kuvan ominaisuudet. Mäkin tai muun selaimen käyttäjillä voi olla toisin. Blogger pienentää kuvat kolmeen kokoon, suurin on aina 408, en tiedä ottaako se raamit mukaan... Joka tapauksessa muualta linkitetty esim. 500 pikselin (eivätkö ne olekaan pikseleitä, voi olla..?) kuva työntää blogin raamit syrjään, jolloin sidebar putoaa blogin alaosaan jne.