20.5.2008

Pieni sitkeä orava

Ankara keskittyminen. Liiterin katto häämöttää.

Hyppy suorin vartaloin. Huomaa nilkkojen siro ojennus.

Mäiskis. Se olikin peltikatto.

Hmpf. Kävin vain maata nuuskimassa.

7 kommenttia:

Iines kirjoitti...

Näistä kuvista näkyy jo, että objektiivi ei pelitä kunnolla! Näiden jälkeen se pimahti lopullisesti Vuoden vanha Sigma!

Uusi on tilattu makrokuvauksia varten: Canon EF S 60/2.8 Macro. Onko tästä kellään tänne poikkeavalla kokemusta? Se on esitteen mukaan hyvä, jos haluaa makrokuvia, siis lähikuvia pienistä yksityiskohdista ja mikrokosmosmaailmasta.

Aion hankkia myös sen 70 - 300 millisen Canon EF:n, kun säästän vähän rahaa... mutta nyt olen siis kesän ilman lintukuvausobjektiivia, ellen sitten hanki tuohon rinnalle Tamronin halvempaa AF 70 - 300 mm:stä. Siinä ei varmaan ole kuvanvakaajaa, joten lienee hankala.

ajatar kirjoitti...

Harmi että objekti hajosi lopullisesti!
Minulla ei ole kokemusta tuosta macro objektista mutta luulisin sen olevan ihan hyvä.
Tuo 70-300mm Canon objekti on mielestäni hyvä ja siinä on myös kuvanvakaaja, ilman sitä en tulisi toimeen, käsipelillä kun otan kaikki kuvat.

Juhana Harju kirjoitti...

Virittelitkö ansan oravaparalle? ;-)

Iines kirjoitti...

Juhana, en virittänyt toki, vaan pelästyin oravan mätkähdystä. Onneksi ei käynyt kuinkaan, vaikka alla oli kivi.

Raija, tuo tilaamani makro-objektiivi on tarkoitettu nimenomaan noihin lähikuvauksiin, makrokuviin, mistä olen innoissani. Luulen, että 70 - 300-millinen sopii paremmin "kaukokuvauksiin", esim. lintujuttuihin. Minua kiinnostaa opetella kuvaamaan vaikka pikkuinen sammaleen kukinto tai vanamon yksittäinen kukka. :)

Hankin kyllä tuon Canonin 70 - 300-millisen heti kun pystyn. Onkohan Tamron sitten huono merkki? Kuvanvakaaja pitää olla, käteni ei ole muutenkaan kauhean vakaa.

Kale kirjoitti...

Hauska kuvasarja. Siis niinkun katsella - ei ehkä kurren kannalta.
Mulla on Canonin pari zoomia (vakaajalla), 17-85 ja 75-300 (vanhempi) ja sitten macrona käytän Canonin 100/2.8 macroa. Tyytyväinen olen ollut kaikkiin vaikka tarvitsenkin vähintään yksijalkaisen jalustan pitkään zoomiin. Se on sitä paitsi ihan kätevä sauva kun maastossa hiippailee ja kameran saa näppärästi siihen kiinni tarvittaessa.
Mikäs Sigman hyydytti? Kolautitko sen johonkin? Eikö voi korjata?

Anonyymi kirjoitti...

Unohdin mainita edellisessä kommentissani että kuvasarja on mainio.
Vikkelästi liikkuvasta oravasta ei ole helppo ottaa kuvaa.
Mitä tarkoitat sillä että Sigma pimahti? Eikö sillä enää voi kuvata?

Iines kirjoitti...

Kale ja Raija,

Sigman objektiivi jumiutui siis jälleen, ts. se vain surisee eikä pysty tarkentamaan vaikka koettaa koko ajan. Täysin sama vika kuin aiemmin, ja oikeastaan koko vuoden objektiivi on reistaillut, jumiutunut jo +10 asteen lämpötilassa, varsinkin jos kuvaan metsässä, jossa on viileää ja varjoisaa. Pienikin kosteus hyydyttää sen heti. Ja nyt se meni totaaliseen jumiin, takuun juuri umpeuduttua.

Otin kuitenkin yhteyttä myyjään, ja sain luvan lähettää sen huoltokorjaukseen, laskutta, vaikka takuu menikin umpeen 2.5., jos tarkkoja ollaan.

Uusi lähikuvauslinssi on kuitenkin nyt tilattu ja postissa kuulemma jo. Odotan innoissani, että pääsen kokeilemaan sitä vaikkapa vanamonkukan kuvaukseen. Tai siihen muurahaiseen - ikuisuusprojekti.