25.4.2008

Valokuvatorstai: kotimainen

Mummin kutoma, juuriharjan ja mäntysuovan pesemä


(PS Aihe oli yllättävän vaikea, koska piti tehdä kuitenkin ero suomalaisen ja kotimaisen välillä. Päädyin siihen lopputulemaan, että kotimainen on kansallinen tuote.)


6 kommenttia:

Nimetön kirjoitti...

Arvaas mitä! En muistanutkaan enää, mutta toit sen mieleeni. Lapsuudessani teimme majoja tuollaisten kuivumassa olevien, maahan saakka ulottuvien mattojen, väliin. Se tuoksu!:) Kiitos suloisen, uinahtaneen muistoni herättämisestä:)

Iines kirjoitti...

Kumma, miten jokin asia tai esine palauttaa unohtuneen muiston mieleen. Minäkin muistin nyt vasta sanoessasi, että majoja tai koteja mekin tehtiin narulla roikkuvien huopien ja mattojen alle. Entisaikaanhan matot kuivatettiin usein toisinpäin, siis pitkittäin, mutta nyt suositellaaan kai tätä mikä tässä näkyy, mieluiten kuitenkin puulla.

Oh-show-tah hoi-ne-ne kirjoitti...

Räsymatto, kotimaisuuden perikuva.

Nimetön kirjoitti...

Samoilla linjoilla ollaan, sinulla on se matto ja minulla laituri =D

Iines kirjoitti...

Räsymatto on se kotimainen tuote, jota siskoni on jo vuosikaudet laahannut Saksaan täällä käydessään. Siellä se on herättänyt ansaittua huomiota, kun sitä ei siellä tunneta ollenkaan, sillä lattiat ovat usein paljaat tai sitten isojen neliskulmaisten mattojen peittämät.

Toinen asia, mitä Saksassa ei ole tunnettu, on astioiden kuivauskaappi, sillä astiat on aina kuivattu käsin - ennen koneita. Kolmas on vaikkapa pitkävartinen lattiaharja - suomalaista keksintöä sekin ja siskon usein tuliaisiksi maasta viemä.

ajatar kirjoitti...

Tule mäntysuovan tuoksu nenään:)