20.4.2008

Ja pappi sai taas kahvia juodakseen

7 kommenttia:

Iines kirjoitti...

Haluan mainita, jos joku paheksuu kuvien otsikointia, että oheiset hautajaiskuvat on luvan kanssa otettu, tai oikeastaan pyynnöstä, ja niiden tarkoitus on kuvastaa avointa ja lämmintä suhtautumista sekä ihmisiin vainajaa (suvun vanhin, 92 v.) myöten että kuolemaan ja sitä hoitavaan instituutioon.

Iines kirjoitti...

Ovatkos nämä ihmistutkielmat nyt näin huonoja? Kukaan ei rohkene sanoa mitään. Saa haukkuakin!

A-K.H kirjoitti...

Leikit siellä leikittiin ja laulut laulettiin, avaintakin kätkettiin ja laivaa lastattiin. Ja siellä kaikilla oli niin mukavaa, oi jospa oisin saanut olla mukana.

On virkistävää, että kuvissa on välillä ihmisiäkin. Rauha vainajan sielulle.

Iines kirjoitti...

Otin kyllä kuvia haudaltakin ja arkusta, koska omaiset pyysivät minua kuvaamaan jo etukäteen. Näitä kuvia en luonnollisestikaan julkaise blogissa.

Kun hyvin vanha ihminen nukkuu pois ja siunataan, voidaan puhua hyvistä hautajaisista. Termi hauskat hautajaiset ei ole mielestäni asiaton, eivätkä kaikki vainajat edes tahtoisi, että hautajisissa ollaan mykkinä surusta. Lapsilla on useimmiten hautajaisissa jopa hauskaa, siis tällaisissa hyvin vanhan ihmisen.

A-K.H kirjoitti...

Kun lestadiolainen tätini joitakin vuosia sitten kuoli, kävi ruumishuoneessa pienten jalkojen vipellys ja kirkko oli puolillaan pikkuväkeä. Lapset kävivät kurkkimassa vainajaa ja serkkuni sanoi, etteivät lapset ole varmaan ennen nähneet ruumista. Tätini oli likellä samoja ikiä iineksen suvun vanhimman kanssa.

Ei hautajaisten tarvitsisi olla viimeiseen päälle mustia kuin papin puku. mutta meille tuntuu kehittyneen sellainen hautajaiskulttuuri. Tottakai omaisilla on oikeus suruun. Joissakin kulttuureissa ei hautajaisissakaan surulla ruokita.

Anonyymi kirjoitti...

Minusta nämä ovat lämpimiä ja hyvin onnistuneita kuvia. Toivottavasti otit enemmänkin. Jos loput ovat samaa tasoa, saat olla erittäin tyytyväinen jälkeen. :)

Iines kirjoitti...

Osa kuvista meni pilalle väärän valotuksen vuoksi. Ulkona oli häikäisevä auringonpaiste, ja oli kuvattava paljon myös vastavaloon. Sisällä taas oli liian pimeää, ellei kuvannut aivan naaman edessä, mikä ei tietenkään ole kenellekään mukavaa, ei edes kuvaajalle. Olisi tarvittu tehokas lisäsalama, mikä taas olisi ollut liian häiritsevää esim. kirkossa.