18.8.2019

Pari sadepäivän kuvaa


Satakunnan lakeuksilla vain valtatie kakkosella 
on liikennettä sateella.


Terassin kärsimyskukka
nauttii sadepisaroista.4 kommenttia:

Liisu kirjoitti...

Sade ikkunassa on sykähdyttävä todiste siitä miten erilaisuus voi muodostaa yhtäläisyyden, kun suunta on sama.

Kärsimyskukka toisessa kuvassa on varmaan harvinainen näky. Näen sen ensimmäistä kertaa eläessäni. Voi sen erilaisuutta toisiin kukkiin verrattuna! Näen sen keskiössä tappelun. Ainakin rähinää ja mukilointia, mikä ei ole kaunista katsella. Ensin ruosteenruskeina, sitten sinertävinä hetaleina leviävät kärsimykset ympäristöön kuin anteeksi pyydellen ja yrittäen rauhoitella.

Iines kirjoitti...

Kärsimyskukan taimia on myynnissä käsittääkseni useimmissa taimimyymälöissä, ainakin täällä Satakunnassa ja Varsinais-Suomessa. Kukka on vanha perinteinen huonekasvi. Minullakin se on ruukussa, ja siirrän sen sisälle myöhemmin talvehtimaan. Olen nyt lannoittanut sitä runsaasti ja siinä on ollut jatkuvasti kukkia. Erikoinen kukinto! Ehkä se tykkää lämpimistä kesistä.

Ripranie kirjoitti...

Mojovasti näyttää sade piiskaavan ikkunaa. Mahtoiko olla tuulispäivä. Valtateillä kulkee aina rekkoja, oli yö tai päivä. On ihmisiä, jotka oikein tykkäävät kulkea sateella. Mistähän sekin johtuu. Sateen rauhoittava vaikutus, sanovat jotkut ihmiset. Autoilessani en niin välitä sateesta, jos nyt niin muutenkaan. Luonnolle se on ravinne oikeaan aikaan ja määräänsä.

Eikös karsimyskukka ole myös rohdos. Kukan keskusta on tosiaan hyvin erikoinen. Onkohan sillä tarkoitus niin, että rohdokseen kerätään juuri tuosta keskustasta jotain. Ihan nätti kukka. En ole luonnossa nähnyt, muistaakseni. Onko kärsimyskukkaa joskus kutsuttu virmajuureksi.

Iines kirjoitti...

Oli sade- ja tuulipäivä, kuva on autosta kirpputorin parkkipaikalta. Voisi hyvinkin olla lääkekasvikin tuo kärsimyskukka. Täytyykin ottaa selvää!