24.3.2016

Maaliskuisella joella


10 kommenttia:

Plaza de Mustis kirjoitti...

Ihastuttavat maaliskuutunnelmat ja kuvat Iines:) Kaunista ja hyvää pääsiäisaikaa toivottaa trulli:)

Iines kirjoitti...

Hei vaan, Mustis-trulli ja hyvää pääsiäistä!

Tarja Paldanius kirjoitti...

Ihania, tunnelmallisia kuvia.

Iines kirjoitti...

Maisema on kaunis. Kiitos, Tarja!

Liisu kirjoitti...

Joka kerran, kun käy katsomassa näitä ottamisia kuvia, Iines, joutuu toteamaan että sinulla on silmää nähdä mistä ja miten kuva kannattaa ottaa.
Nämä tämänkertaiset ovat niin kauniita, että ei voi muuta kuin todeta: jos joku maalaisi taulun näistä näkymistä, niistä tulisi helposti liian makeita mikäli hän pyrkisi saamaan kuvastaan mahdollisimman tarkan näköiskuvan.

Valokuva kantaa itseään. Se kertoo kaiken tässä ja nyt. Sitä ei voi muuta kuin ihastella, jos se on kaunis. Ja se todistaa, että luonto on itse on taitavavin maalari. Herkinkään ihmisikäsi ei pystyisi samaan tulokseen kuin kamera pystyy kuvatessaan luontoa.

Tiedän, että et pidä "kehumisesta". Minäpä en tässä tapauksessa kehukaan sinua, vaan luontoa, ehkä myös kameraasi ja ehkä myös sitä silmääsi, joka on pystynyt rajoittamaan juuri oikean näkymän kuvauksesi kohteesta. Eli, täytyy sanoa, kautta mutkain se olet sittenkin sinä, joka seisoo tämän kuvan takana ja tuo se nähtäväksemme. Sille en voi mitään. Siksipä juuri nykyään valokuvat voidaan tunnustaa taiteeksi. Puhutaan valokuvataiteesta. Ennen valokuvat olivat aina vain valokuvia, hyviä tai huonoja.

Iines kirjoitti...

Liisu, kyllä minä tykään kuvieni kehumisesta, sillä kuvaaminen on meikäläiselle tärkeää, ehkä jopa tärkeämpää kuin kirjoittaminen. Sitä paitsi kuvissahan vain ikuistan luonnon ihmeitten ihanuutta, ja luonto on aina kaunis, syksyn hämärissäkin. Kiitos siis sanoistasi!

Wiltteri kirjoitti...

Viileät ovat vedet vielä sorsalinnuille, toivottavasti tarkenevat telkät ja muut paluumuuttajat. Leppoisaa pääsiäisen aikaa sinulle, Iines :)

Iines kirjoitti...

Kiitos, Wiltteri. Pääsiäinen senkun jatkuu!

Ulla kirjoitti...

Kuvien tunnelma on herkkä.

Iines kirjoitti...

Kiitos, Ulla!