29.7.2015

Nyt näitä on

5 kommenttia:

Susanna Hietanen kirjoitti...

Kauniita kuvia, kauniita perhosia :-)

Liisu kirjoitti...

Kiva edes kuvissa nähdä, perhosia. Ihmeellisen vähän niitä on tänä kesänä luonnossa lennellyt. Yhden ainoan sitruunaperhosen ja pienehkön nokkosperhosen olen pihassa nähnyt.
Omenapuut eivät kukkineet yhtään. Juhannusruusut oli nupulla pensas pullollaan, mutta kylmässä ja sateessa ne muutuivat ruskeiksi, eivätkä jaksaneet ollenkaan avautua.
Kuitenkin ollaan eteläisessä Suomessa. Jääkausi tulossa? (ensi viikoksi povattu - kännykän mukaan - helteitä).

Iines kirjoitti...

Kiitos, Susanna! Liisu, tuommoista se on ollut, nokkosperhosiakaan ei ole juurikaan näkynyt. Tänään täällä oli upea lämmin päivä ja näin vaihteeksi muitakin kuin tesmaperhosia, joita kyllä on koko ajan ollut paljonkin.

Irja kirjoitti...

Ihastuttavaa perhostelua:) Täällä on aika vähän näkynyt mutta tienvierien ja pihojen jatkuva silppuaminen, viileä ja sateinen kesäkin on vaikuttanut. Silti on ollut ihania aurinkopäiviä, lämmintäkin, juhannusruusutkin kukkivat tosi pitkään ja syreenit, nyt kukkivat muut ja ne ovat houkutelleet myös pörriäisiä.

Iines kirjoitti...

Tienvarsien kukkien niitto on minusta käsittämätöntä. Ymmärrän vesaikkojen ja puskien putsaukset, mutta matalampien ja hennompien kukkien niittoa en. Kerrankin eräs vanha mies kulki tien reunassa. Minä kuvailin siinä kukkien yllä lentäviä perhosia. Kauempana oli tulossa traktorileikkuri. Mies melkein juoksi ja sanoi että pitää ehtiä vähän poimia talteen ennen kuin ne viedään.