10.5.2014

Mustapääkerttu

Lisäys 10.6. Tämä taitaakin olla harmaassieppo. Mustapääkertulla on mustempi lakki. - Huomasin asian, kun kuvasin tänään harmaasieppoa, ja se on samanlainen kuin tämä.

9 kommenttia:

KooTee kirjoitti...

En ole vieläkään oppinut tirppoja kuvaamaan...kärsimätön taidan olla ;)

Iines kirjoitti...

Itse tykkään hakea lintukirjasta aina bongaamani uuden lajin nimen. En minäkään niitä muuten tuntisi. Tämänkin varmistin. Kirja on muutenkin kiva, nopeampi katsoa kuin netin rannaton tietoulappa.

Rip kirjoitti...

Kylläpä taas kuvilla hellit.

Liisu kirjoitti...

Tuo mustapääkerttu laulaa kovin kauniisti omenapuussa meidän vapaa-ajanasunnon ikkunan takana joka aamu. Se on tänä keväänä ollut meidän suosikkilintu. Sanovat, että se olisi sama visertelijä kuin Sylvian joululaulussa.

Kirjosieppoa sai tänä vuonna odottaa kauan. Mutta nyt se on tullut!

Punarinnasta myös kovin tykkäämme. Se ei pelkää ihmistä, hyppelee välillä ihan jalkojen juureen ja tuijottaa suoraan kohti.

Iines kirjoitti...

Olen havainnut saman punarinnasta, Liisu. Se jää katsomaan ihmistä etenkin, jos sillä on pesä aivan lähistöllä. Mustapääkerttu on hyvä piiloutuja. Tuokin hyppeli pensaan sisällä ja kuvaa oli mahdoton saada kunnes se hetkeksi hyppäsi näkyviin oksalle.

Irja kirjoitti...

Oi Iines! Uskomattoman kaunis kuva tästä ujoliinista ja tunnelma, varsinkin ensimmäinen kuva sydähdytti. Vaikka tulisi strutsi nokan eteen, en saisi siitä kuvaa, korkeintaan horjahtaneen sulan ehkä jostakin:)

Iines kirjoitti...

Kiitos, Mustis! Haluaisinpa nähdä kuvasi, modernia taidetta.. Vaiukka uskon kyllä, että kuva onnistuisi paremmin kuin luulet.

Irja kirjoitti...

;)Katselin taas kerran ikkunaasikin ja kesäpäiväkirja kiehtoo kuten ennenkin:)

Iines kirjoitti...

Tämä taitaakin olla harmaasieppo - huomasin nyt vasta, kun kuvasin harmaasieppoa tänään. Mustapääkertulla on mustempi lakki.

Kiitos, Mustis!