5.4.2014

Kevätidylli
Yllä toinenkin kuva eilisestä pyrstötiaisesta.
Alla sorsaparin kevätidylli.4 kommenttia:

Leena Lumi kirjoitti...

Miten ihmeessä olet voinut saada pyrstötiaisesta noin rauhallisen kuvan...Meillä niitä kerran tuli syömään talipötkylään tms. ja se oli kuin jono näitä pyrstiksiä ja arvaa vaan oliko minkäänvaltakunnan kameraa mailla halmeilla.

En muista valokuvaajasukulaisenikaan pyrstötiaista ikuistaneen, vaikka hän kuvaa eniten juuri lintuja: Ehkä tämä onkin aika harvinainen kuva.

Iines kirjoitti...

Leena, pyrstötiaiset ovat vaikeita kuvattavia, kuten hippiäisetkin, koska ne ovat ylettömän liikkuvaisia ja sitä paitsi valkean habituksen vuoksi vaikeasti kameralla tarkennettavia.

Sattumalta nuo tuohon eteeni pyllähtivät, kun niillä oli pesä siinä polun varrella olevassa puussa. Ryhtyivät selvästi vahtimaan minua ja nopeasti otin muutaman kuvan ennen kuin jätin hätääntyneen pariskunnan rauhaan.

Tuula Laakso kirjoitti...

Kaunii kuvat jälleen. Pyrstis tottuu aika pian ihmisen läsnäoloon, varsinkin talvella ja päästää kyllä hyvinkin lähelle, mutta tähän aikaan se on elohopeaakin vilkkaampi ja varovainen.

Iines kirjoitti...

Aion kyllä siis hiipiä tuon pariskunnan pesätouhuja kuvaamaan. Nyt ne olivat hirveän hädissään, kun kuljin keskellä polkua. Pitää mennä puskiin ja kytätä sieltä.