9.2.2014

Euroopan pienin

9 kommenttia:

Leena Lumi kirjoitti...

Varmaan tyhmä kysymys: Hippiäinen vai peukaloinen vai ei kumpikaan niistä?

Iines kirjoitti...

Leena, hippiäinen. Lintukirjan (Lasse J. Laine) mukaan se on Euroopan pienin lintu, mitaltaan 9 cm, peukaloinen olisi tämän saman kirjan mukaan 10 - 11 cm.

Hankala kuvattava tämä hippiäinen, ei hetkeäkään paikallaan ja niin pieni että on vaikea tarkentaa. Nytkin minulla oli pitkä putki ja tämä yksilö tulikin nokan eteen. Tuossa edessä on oksan kuvajainen, jos tarkkaan katsoo. Hieman koetin sitä poistaa.

Leena Lumi kirjoitti...

Kiitos tiedosta! Olen hirveän kiinnostunut linnuista, mutta en kovinkaan hyvä niitä tunnistamaan. Varmaan ollut eläväinen kuvattava;)

Tillariina kirjoitti...

Söpö! :)

Liisu kirjoitti...

Tällä hetkellä tahtoisin olla tuo hippiäinen. Se katselee rohkeasti ja luottavaisesti maailmaa, jota minä kyräilen.

Iines kirjoitti...

Niin katsoo, Liisu, ja on minusta metrin parin päässä ja taatusti näkee hahmoni. Harmi vaan, että kamera ei tottele silloin kun pitäisi. Väärä objektiivi ja kohde liian lähellä, ei ota kuvaa kuin hätäisesti ja kunnolla tarkentamatta.

kyllimarjaana kirjoitti...

Kuva on kerrassaan hyvä . Meillä oli pari vuosikymmentä sitten hippiäinen , mutta ankara talvi nujersi sen . Surku .

Pirkkoinkeri kirjoitti...

Hyvän kuvan silti sait. Vilkas pikkuinen lintu. Olen onnistunut saamaan jopa tunnistettavan kuvan :)

Iines kirjoitti...

Kovina talvina hippiäisiä lukemani mukaan voi kuolla parvittain, nehän ovat parvilintuja ruokaillessaankin. Ison kuusen pöheikössä kävi nytkin melkoinen tsirputus ja linnut selvästi keskustelivat keskenään ruokaillessaan. Hippiäisen huomaakin parhaiten äänen perusteella ja kun sitten menee itse sinne puun oksien alle odottelemaan, voi saada lähikuvia tästä pienestä pallerosta.