4.2.2013

Tundraurpiainen?


Voisiko tämä vaaleaverikkö olla tundraurpiainen, 
kun se poikkesi muusta lintulaumasta selvästi 
vaaleutensa ja kellervän kurkunseutunsa vuoksi?
 Entä alemman kuvasarjan ylempi lintu? 
Silläkin on yläselkä valkoinen.
8 kommenttia:

Leena Lumi kirjoitti...

Iines, minulla on valokuvaaja Pekka Mäkiseltä (sisareni mies) kaksi kuvaa tundraurpiasesta ja tässä on toinen niistä, tosin aika huono, sillä aloitusvuodelta, en löytänyt tähän hätään nyt muuta

http://leenalumi.blogspot.fi/2009/04/tundraurpiainen.html

Molemmat tundraurpiaskuvat antavat linnusta hyvin punaisen vaikutelman. Meillä on seinillä kuvia sekä kahden sortin urpiaisista, mutta yksikään ei ole niin vaalea kuin nämä 'sinun lintusi'...

Viikonloppuna oli tarkoitus laittaa just tundraurpiasen kuva;-)

Tiitsa kirjoitti...

Paljon mahdollista ja mitä ilmeisemmin onkin, tuo nokkakin vaikuttaa pienemmälle kuin tavis urpiaisen. Nämä ovat kyllä niin hankalia tunnistettavia, että tarvitaan asiantuntijaa. Kauniit kuvat joka tapauksessa.

E. Salonen kirjoitti...

Asiantuntija en ole itsekään, mutta kuvat ainakin ovat hienot!

Pitsit sekaisin kirjoitti...

Mielenkiintoinen kokemus käydä läpi valokuviasi viime vuoden marraskuun lopusta asti.

Tasapainoisen kauniita, värimaailmaltaan rauhallisia talven kuvia kaamoksesta. Koivun heteeseen kiinnittyneet jääkiteet olivat uskomaton otos ja entäpä yksittäiset tähtikiteet seuraavassa postauksessa. Silmilläsi löydät luonnon pieniä ihmeitä, jotka vangitset kuviisi. Nautinnollista, yksityiskohtausta ja edelleen niin kaunista.

Kirjasto-kuva vetosi erityisesti, kirjojen rakastaja kun olen. Ovien poistoon on minunkin varmasti turvauduttava, kaikki seinät ja vapaat pinnat notkollaan kirjoja. Kiitos vinkistä.

Helmikuun ensimmäisen ja toisen postauksen jäiset pienoisveistokset ovat taas yksi todistus luonnon kyvystä luoda yksinkertaisista aineksista silmiä hivelevää taidetta. Onneksi olit paikalla kuvaamassa.

Pienet, pönöttävät urpiaiset ovat varsinaisia sydämen anastajia. Kiitos kuvanautinnosta, joskus kuvien katseleminen pidemmältä ajalta antaa jonkinlaista perspektiiviä, samalla kokonaiskuvan taidoistasi...:)

Iines kirjoitti...

Leena, katsoin linkin kuvan, ja siinä oli tosiaan punarintainen tundraurpiainen, ja sen vatsa oli hyvin vaalea, viiruton.

Olisiko se niin, että tuo punaisuus ei ole kuitenkaan tundraurpiaisen erityistuntomerkki, vaan punaväriä on sekä tundra- että tavallisilla urpiaisilla, yksilön mukaan?

Tärkeintä olisi vain vaalea vatsa ja vaalea yläselkä ja kellerrys kurkun seutuvilla sekä pienempi nokka sekä pörheämpi niskanseutu.

Saamieluusti oikaista, nämä ovat omia ajatuksiani katseltuani kuvia tundraurpiaisista Googlehaulla.

Iines kirjoitti...

Kiitos, Pitsit sekaisin pitkästä kommentistasi! Ja muillekin kiitos!

Leena Lumi kirjoitti...

Iines, otaksun, että olet oikeilla jäljillä, sillä se toinen urpiainen, joka minulla on, on kovasti erivärinen,jotenkin vaalea, mutta kuulemma on tundraurpiainen.

Leena Lumi kirjoitti...

Iines, tässä nyt ne molemmat. Nyt vaikeus on vain siinä, että Pekka itsekään ei enää erota, onko tuo alempi tundraurpiainen vai ei

http://leenalumi.blogspot.fi/2013/02/launtai-on-erinomainen-kirja-mutta-se.html

Sen sijaan seinällämme on jättikoiset kuvat tavallisista urpiaisista Pekan ottamina ja ne muistuttavat varpusia, jolla on punainen hattu;-)