21.9.2012

SyystaivasEnpä muista ennen nähneeni koko taivaanrantaa
 näin mustana keskellä kaunista syyspäivää.

12 kommenttia:

ulleriina kirjoitti...

Kerrassaan upea luonnon taideteos.

Iines kirjoitti...

Raekuurojahan tuo pilvi tiesi, tosin se meni poispäin Tampereen suuntaan tai vähän ohi.

Se jäi vähän nakomaan, että mitähän lintuja nuo langallaistujat olivat. Olivat liian kaukana tunnistettaviksi, nytkin kuvasin lähentävällä objektiivilla. Valkoinen rengas tai laikku kaulalla oli.

KooTee kirjoitti...

Aurinko paistaa otolliselta suunnalta, näin useimmiten mustat pilvet näkyvät voimakkaasti.
Tykkään kuvasta, hienosti sommiteltu.

"Lähentävä objektiivi" jopa sinä hauskan nimen keksit telelle =D

Iines kirjoitti...

Kyllä, aurinko paistaa selän takaa ja tavallaan koventaa värit. Oikeasti taivas oli kyllä varsin vaikuttavan näköinen.

kyllimarjaana kirjoitti...

On upea kuva . Tänään ajattelin Sinua jA kuviasi . Olen jo useamman vuoden seuraillut blogiasi , joskaan ei ole tullut juuri kommentoitua .

Itse olen todella harrastaja , enkä tiedä kameroista mitään .

Asun perukan viimeisessä talossa , metsät ympärillä . Kuvattavaa riittää , linnut tulevat ihan ikkunan alle poseeraamaan , mutta huonolla kameralla tulee huonoja kuvia .

Millainen kamera pitäisi hankkia ?

Iines kirjoitti...

Voi että sinulla on huikeat tilaisuudet seurata luontoa ja napata kuvia vaikka ihan kotipihalta!

Itse hankin tuossa vaiheessa, kun valokuvaus alkoi vähän vakavammin kiinnostaa, ensimmäisen järjestelmäkameran, joka oli Canonin perusjärkkäri, ei kallein mutta ei kai halvinkaan. Nythän niitä saa ihan järkeväänkin hintaan. Siihen sitten vain kiinnostuksen mukaan ja taitojen kartuttua muutama objetiivi, sen perusobjektiivin lisäksi, lintukuvauksiin ehkä vähän pidempi putki ja jos tykkää oikein suurentavista lähikuvista, niin jokin makroputki - nämä selviävät kyllä sitten, kun kamera on ensin tullut vähän tutummaksi ahkeran näppäilyn myötä. Järjestelmäkamerassa on myös automatiikkaa ja Canonissa ainakin hyvät opaskirjaset, varmaan Nikonissa ja muissakin.

Nykyään minulla on kamerana Canon EOS 60 D, joka on saanut testeissä hyvät arvostelut ja on kyllä hyvä, hivenen painavampi kyllä kuin luulin.

Tiina Linkama kirjoitti...

Aivan äärettömän ihana ja dramaattinen syksykuva. Lintuja langoilla lienevät nuo vaaleat raidat, jotka tekevät kuvasta niin mielenkiintoisen.

Canon 60D minullakin, ja aiemmin oli 1000D ja 400D. Ja jos saan sanoa mielipiteeni, niin verratessa hintaeroja noiden välillä, niin 60D ei ole ollut kalliin hintansa väärti. Tai sitten on vika minussa (mikä todennäköisempää). Jos nyt olisin ostotilanteessa ostaisin 7D:n joka silloin maksoi saman kuin 60D.

No, nämä ovat näitä kamerahöpötyksiä. Kuvasi on joka tapauksesa hieno, komea ja dramaattinen.

kyllimarjaana kirjoitti...

Kiitoksia paljon noista kameratiedoista molemmille . Minua kiinnostaa valokuvaaminen aivan tavattomasti . Tänään olin taimikoiden hoidossa suollamme ja ruskosuohaukka liiteli yläpuolellani . Minä ihastelin sitä tovin ja sitten vasta tajusin ottaa kameran esille . Tosin hivenen liian myöhään , seesujahti nopeasti puiden taakse . Että työ ja harrastus hiukan häiritsevät toisiaan :O)

Iines kirjoitti...

Tiina, tärkeitä havaintoja kamerasta. En vielä osaa sanoa, onko 60D hintansa väärti, mutta sen painoa olen harmitellut, koska se vaikuttaa kameran vakauteen, kun pitelee sitä. Se myös painaa olkalaukussa toista olkapäätä, kun mukana on pari objektiiviakin. Täytyy panna korvan taakse tuo 7D.

Kyllimarjaana, haukkaa ja pöllöjä olen odotellut kamerani eteen. Yhden haukan näin autolla ajaessani ja nappasin siitä kiireessä pari kuvaa ehtimättä säätää kameran asetuksia, tuossa alempana vähän epämääräinen tulos.

Marjattah kirjoitti...

Harvinaisen dramaattinen valaistus. Sait siitä komean kuvan!

Liisa kirjoitti...

Wau!

Iines kirjoitti...

Tilanne oli tosiaan dramaattinen, taivaanranta vei huomion, kun se täytti koko horisontin. Samana päivänä oli tullut eri puolilla Suomea rakeita, mutta ei kai ukkoskuuroja sen kummemmin. Tuossa pellon päälläkään ei ukkostanut saati pahemmin sadellut, pilvet vaelsivat koilliseen.