20.10.2011

Vielä pari urpiaista
11 kommenttia:

Tiitsa kirjoitti...

Upeaa työtä jälleen. En lakkaa ihailemasta tuota kuviesi tarkkutta ja väriä.

Christina Nevatie kirjoitti...

Juu yhdyn Tiitsan kommenttiin. Kauniit värit ja söpö lintu kuvissa. Jotenkin jälleen ihanan rauhalliset kuvat. Niitä katsoisi pidempäänkin.

Kaarnikka kirjoitti...

Hienot urpiaiskuvat.

Iines kirjoitti...

Vähän ylivalotusta näissä kuvissa kyllä on, mutta urpiainen on söpö, viipyi ihan rauhassa tuossa urvikossa syömässä.

KooTee kirjoitti...

Kauniita tirppakuvia, Siirryppä vihdoin RAW kuvaukseen niin saat lisää säätövaraa.

Anteeksi, enpä ole pitkään aikaan ohjeita antautkaan =DD
Ei ole ollut tarvetta, mutta koska itse tuossa säädöistä mainitsit.

Iines kirjoitti...

Raw-kuvaus on tuttu vain terminä. Netistä varmaan saa ohjeet siihen. En ole ihan varma, onko se jokin kuvaustila vai kuvankäsittelytila.

Mahtavatko kaikki muut käyttää rawia?

Christina Nevatie kirjoitti...

Juu se Raw on hyvä. Se tallentaa kuvasta paljon enemmän tietoja eli ei ole käytetty pakkausta sekä siinä laajempi värisyvyys. Näin olen ymmärtänyt. Itse käytän järjestelmäkamerassani moodia mikä tallentaa Raw + normi jpg kuvan. Jos sitten sattuisi tulemaan se oma paras kuva ikinä niin sitten se löytyy myös Rawina ja voi tehdä kuvasta vaikka ison julisteen seinälle. Yksi tämmöinen kuva on ollut tähän asti :) Huom! tarvitset ohjelman joka osaa avata sitten sen raw kuvan esim. photoshop tai lightroom. Itse käytän lightroom.

Ehdotomasti käytä Raw jos sinulla sellainen on. Sinun kuvat on niin upeita.

Iines kirjoitti...

Kiitos, Christina!

Nyt kun vielä saisi helppotajuista tietoa raw-kuvaamisesta. Netistä jo katselinkin, mutta siellä olevat tiedot lähtivät siitä, että tiedetään jo, mitä raw-kuvaaminen on.

Minulla ei ole aavistustakaan, mistä nippelistä pitäisi painaa, jos haluaa ottaa raw-kuvan.

Se sain selville, että kamerassani on samanaikainen RAW/JPEG-tallennus. Vaan miten se tapahtuu?

KooTee kirjoitti...

Aivan oikein, siellä on samassa valikossa myös pelkkä RAW, mutta jos haluat ettei kaikkia kuva tarvitse säädellä niin hyvin voi myös valita tuon RAW/JPGin. Siis se on kuvaustila kuten tuossa ylhäällä kerrottiin. Itse teen niin, että kuvaan kaikki aina RAW kuvina. Säädänhän kuvani aina muutenkin joten siinä se käy saman tien. Säädettyäni kuvan tallennan sen "save as" komennolla jolloin siitä jää se RAW kuva talteen ja sen voi sitten vaikka tallentaa johonkin toiseen paikkaan esim. ulkoiselle kovalevylle viemästä koneen kovalevytilaa. Itse käytän myös Lightroomia, mutta joskus myös Elementsiä. En muista mikä versi sinulla on Elementsistä, mutta voithan kokeilla vaikka kuvaamalla yhden kuvan RAW muodossa ja katsoa tunnistaako ohjelma kamerasi RAW kuvaa?

Mikäli alkaa kiinnostaa niin hyviä kirjoja on olemassa aiheesta.

Älä turhaan kainostele, siitä vain kokeilemaan. Ei se sen kummempaa ole kuin kuvankäsittely ihan tavallisesta JPG kuvastakin.

Kurkkaappa kamerasi käyttöohjetta.
Olikos sinulla Canon?

Iines kirjoitti...

Kootee,

kiitos opetuksista. Sinulta saa aina kunnon ohjeet. Vieläkin muistan risukko-ohjeesi: kuvassa täytyy olla ainakin yksi terävä kohta, se ei saa olla pelkkää risukkoa. Niin totta!

Aion nyt kokeilla tuota raw-kuvaamista kokeilemalla ensin ihan sen, miten kamera asetetaan. Sitten kokeilen, onnistuuko kuvien käsittely Canonin omalla ohjelmalla, joka on koneella.

Minulla ei ole Photoshop Elements -ohjelmaa, vaan oli jokin sen mukaelma, jonka olen poistanut koneeltani. Ajattalin ostaa kokonaisen ohjelman, kun Lightroomkin näyttää olevan ilmainen vain kuukauden.

Mutta katsellaan, hiljaa hyvä tulee. Kertarysäyksellä ei varmaan opi mitään.

Iines kirjoitti...

PS Siis minulla on Canon EOS 350D, jo vähän vanha siis, joten mieli tekisi vähän uudempaa. Toisaalta tämä on mahdottoman hyvä, kannan sitä kassissakin miten sattuu, eikä se ole mennyt rikki, joskin jokin merkityksetön kumituki on irronnut ja pinta on vähän kulunut.