28.7.2009

Voihan lude!


Minulla näyttäytyy nimittäin tuo Lukijat-gadget tyhjänä, vaikka hallintapuolella lukee, että lukijoita on tällä hetkellä peräti 39!

Miten te näette minun Lukijat-lootani? Onko se tyhjä? Tiedän, että joillakuilla muillakin Bloggerin bloggaajilla on ollut tämä paikka tyhjänä, eli jossain Bloggerin puolella se vika lienee. En ole itse kyllä havainnut kenenkään muun Lukijat-lootaa tyhjäksi.

24 kommenttia:

Mari kirjoitti...

Kyllä se loota pursuu :-D Eli näkyy minulle ainakin ihan normaalisti.

Upea lude, värien juhlaa. Kivasti olet saanut tuon valopulkun taustassa juuri luteen kohtaan korostamaan pääosanesittäjän estraadille.

Iines kirjoitti...

Kiitos, Mari! Hassua, loota on kaiken aikaa omalla näytölläni täysin tyhjä. Nyt huomasin tyhjän lootan myös eräässä muussa blogissa, jota luen kirjallisella puolella (Kynä kädessä). Eli tyhjiä lootia näkyy myös muissa kuin omissa blogeissa.

Pellon pientareella kirjoitti...

Onpas mystisen jännä kuva! Mahtava väritys kaverilla.

Iines kirjoitti...

Ötön nimeä en löytänyt ötökirjoista, mutta se voisi olla lude, jonkin sortin. Irma ehkä tietäisi, jahka huomaisi tämän. Olisi kiva oppia aina uuden bongauksen lajinimi.

TuijaR. kirjoitti...

Minun lootanikin on väkikkä tyhjä ja sitten taas ei.
Kuva on jälleen onnistunut! Kuin Ottiäismaailman Poppamies valmistautumassa tanssiin. <3
Voi vitsi mie rakastan näitä sun kuvia!!

TuijaR. kirjoitti...

huoks.. suomennettuna väkikkä tarkoittaa välillä.. ja silleen. :/

TuijaR. kirjoitti...

Ja nää .. tipahti tuolta O:lta . :p

Iines kirjoitti...

Tuija, kiitos kaikista kommenteista! :D

Harmillista vaan, että itse ei näe lootaansa muuta kuin hallintapuolelta. Olisi hauska nähdä nuo kuvanne siinä.

irma kirjoitti...

Hienosti on lude parrasvaloissa. Kaunis kuva. Ja naamalootakin näkyy.

Avatar kirjoitti...

Sivupaneelissa näkyy kyllä jäsenet ja kuvatkin. Minua kiusasi kun alarivissä oikealla oli tyhjä paikka. Tälläsin siihen itseni, mutta kolo pysyi tyhjänä, vaikka nyt siinä on luku 40 (yläpuolella).

Kuule, onko nämä kuvasi otettu yhden vai useamman pisteen tarkkuudella? Meillä pitäisi olla aika hyvät kamerat (Nikon D 70 ja Nikon D 200), mutta en kai vain osaa käyttää niitä, sillä otokset ovat pikemminkin jätöksiä (ja ohjekirjat paksuja ja liian pitkävetäistä luettavaa). Kokeilen parhaillaan käyttää makrolinssiä ja esikuvana pidän näitä sinun kuviasi, mutten pääse lähellekään niiden tasoa.

Hyvä Iines, mistä mättää? :)

Leena Lumi kirjoitti...

Täällä yhdyn Avattaren ihmettelyyn, sillä haaveissa siintää uusi kamera. Millä kameralla Iines otat näitä kuvia? Eri asia on tietysti,että osaisimmeko ottaa hyvälläkään lähellekkään tätä tasoa, mutta yksi mun tunnari on 'yrittänyttä ei laiteta'. Ja minusta et saa kovaa kilpailijaa, sillä jätän nämä kauniit ötökät sinulle...minä vain puutarhaa ja luontokuvia...

Siis, Dear Iines, kerro, missä vika?

Iines kirjoitti...

Naamaloota pysyy edelleen tyhjänä omalla koneellani! Harmi, kun siinä on nyt täysi pyöreä luku, josta kiitos Avattarelle (vai taivutatko Avatarille?).

Kamerani on Canon 350D -järjestelmäkamera, muutama vuotta vanha, ja siinä on kolme erilaista putkea, mm. makrolinssi Canon EF-S 60 mm 1:2,8, jolla näitä ötökkäkuviani etupäässä olen räpsinyt. Säästökohteena on nyt jokin hyvä lintuputki heti kun saan varat kokoon, kun Sigman 70 - 300 mm:nen on aivan sökönä. Pikseleitä kamerassa on kahdeksan, kun uusimmissa malleissa on paljonkin enemmän.

Kuvatessa käytän aina vapaavalintaisia käsisäätöjä, harvoin automatiikkaa. Olen nyt oppinut ottamaan paremmin kuvia häikäisevästä valkoisesta tai keltaisesta kokeilemalla säätöjä rohkeasti.

Tärkeää on muistaa kohdentaa terävyysalue kirkkaaksi tiettyyn pisteeseen, vaikkka linnun silmiin tai ötökän päähän. Kootee minulle aikanaan opetti, että hyvässä kuvassa on ainakin yksi terävä kohta, ei pelkkää tasaista (risukkoa).

Avatar kirjoitti...

Kiitos, Iines! Nyt ainakin selvisi, ettei minulla ole alkeitakaan tiedossa.
Kamerassani on kaksi tarkennusaluetta: single area ja dynamic area, pitää valita piste tai L, ja se pisteeltä näyttävä on se yhden pisteen tarkennus, josta puhuin. (katsoin ohjekirjasta). Eikä se olekaan piste, vaan mytistetty kukkakuva :)

Makro-objektiivi, jota pitää kuulema kunnioituksella kohdella (sen hinnan vuoksi) on Nikon N (AF-S Micro Nikkor 105 mm 1:2.8 G ED) Luulin että ne on kaikki makrot samanlaisia.

Pahinta tätä makro-objektiivia käyttäessä on sen paino. Käsi väsyy tähdättäessä.

Mun kamerassa on 6.1 miljoonaa pixeliä (miehellä, vertauksen vuoksi 10,2 miljoonaa) - miksi vaimolla on aina se halvempi autokin, yleensä kuulee ihmeteltävän.

Mutta nyt kun kameramme ovat tervehtineet toisiaan, totean nöyränä, että jospa sittenkin minun olisi perehdyttävä ohjekirjaan, niin vaikeselkoiselta kuin se näyttääkin.

Ei ole oikotietä onneen!

Leena Lumi kirjoitti...

Minä kuolen nyt! Eikun ensin siis: Iines, kiitos tiedosta!

En jaksa koskaan lukea mitään käyttöohjeita, enkä mitään tekniikkaan liittyvää...meillä on joku vanha loota, joka on Ricoh RDC-7...huh-huh..., mutta siis älyttömän helppo käyttää.

Minäkin haluasin kuvata puutarhan lisäksi lintuja, sillä olen niistä hyvin kiinnostunut. Sisareni mies on luontokuvaaja ja kaikki seinämme ovat täynnä joutsenia nousemassa vedestä lentoon, tundraurpiaisia, lokinpoikasia, emopääskyä syöttämässä poikasiaan etc.

Olen mukavuudenhaluinen härkä ja haluaisin oikotien onneen tai sitten jätän tämän luontokuvauspuolen mieheni kontolle;-) Minä voin kyllä kuvata edelleen puutarhaa, maisemia, koiria, hevosia...

Voi naiset, tämä on kova juttu!

Iines kirjoitti...

Avatar,

puhuin kahdeksasta pikselistä kamerassani. Tarkoitin tietenkin 8 miljoonaa pikseliä. Vähän pienemmässä Canon Powershot -kamerassani on 10 megapikseliä, siis 10 miljoonaa pikseliä, ja käytän tätä kameraa joskus nopeisiin kuvauksiin kaupungilla.

Nyt selvisi, mitä tarkoitit yhden pisteen tarkennuksella. Kyllä, minäkin käytän makrolla kuvatessa yhden pisteen tarkennusta, vaikka siis käytössä on myös laaja tarkennus 7 pistettä. Näin tietty kohta tarkentuu, ja muu osa saa jäädä hieman sumeaksi. Tämä antaa syvyysvaikutelmaa kuvaan, ja puhutaankin syvyysterävyydestä.

Kyllä sinun se ohjeopus kannattaa lukea läpi, jokuset kohdat jopa useaan kertaan. Toisia ei tarvitse koskaan. Itse tein tärkeimmistä kohdista muistilappuja, jotka päällystin muovilla, sillä käytän niitä takin taskussa kuvausretkillä, märissäkin oloissa, saadakseni ne nopeasti esille - esimerkiksi, mitä pitää tehdä, jos kuva näyttää ylivalottuvan, tai olevan liian pimeä.

Iines kirjoitti...

Leena!

Härkänainen minäkin olen, ja siis esteetikko ja kauniista pitävä, aistillinenkin, nautinnonhaluinen - niin kuin kaikki härkänaiset. Eipä ihme, että valokuvauskin innostaa!

Laiskuus tietenkin minuakin vaivaa tuon opaskirjan lukemisessa, ja aika valikoiden siihen perehdyin, niin insinöörikieltä kuin nuo miesten kirjoittamat oppaat ovat.

Avatar kirjoitti...

Iines, kiitos lappuvihjeestä!

Olen tehnyt tänään suurtyön: kerännyt kaikki jatkuvasti tarvitsemani tavarat yhteen pisteeseen täällä kotona. Siinä ovat myös liput ja laput, joita kertyy taskuihin ym. On siis tapahtunut "yhden pisteen tarkennus", koko elämää käsittävä. Kameran ohjekirja on nyt päällimmäisenä.

Katselen tässä samalla noita häälentäjiäsi. Onpa herkkä kuva!

Iines kirjoitti...

Tytär antoi yksinkertaisen neuvon tähän Lukijat-gadgetin näkymättömyysongelmaan: vaihda selainta.

Vaihdoin siis Firefoxin Exploreriin, ja jo alkoi näkyä! Firefoxilla ei edelleenkään näy, mikä on tosi ihmeellistä, sillä Firefox on ollut yleensä varmatoiminen.

Ja Avatar! Ohjekirjaa ei ehkä kuitenkaan kannata lukea systemaattiseti läpi, sillä kaikkia finessejä ei opi muutoin kuin itse kokeilemalla tai jonkun osaavan kanssa yhdessä kuvaillen. Itseäni harmittaa opaskirjojen insinöörimäisyys, eli ei osata asettua kokematttoman kuvaajan asemaan kun annetaan ohjeita. Canonin opaskirjat ovat kuitenkin aika tarkkoja ja hyviä.

Halo Efekti kirjoitti...

Mullakin oli lukijaloota välillä tyhjänä, nyt taas näkyy kummallakin.

Tosin olen kyllä vähän skeptinen sen suhteen että onko tuosta yleensä mitään hyötyä, mitä mieltä olet? Se on just niitä kilkkeitä mitkä hidastavat surffausta mokkulalla

Hanna kirjoitti...

Kyllä tuo sinun lukijalootasi tosiaan on ihan näkyvissä :)

Mutta mikä ihme on tuo öttiäinen tuossa kuvassa? AIka hieno!

KooTee kirjoitti...

Kyllä se vain niin on, että harjoittelua ja edelleen harjoittelua systemaattisesti.
Näin on Iineksestäkin tullut hyvä makroilija, tällä alalla jo paljon "opettajaa" edellä ;)

Noilla laitteilla mitä täällä mainittii saa loistavia kuvia...kaikilla.

Kyllä Iineskin sen on kokenut. Muistan hyvin miten treävyysalueen käytöstäja muusta keskustelimme täällä foorumilla.

Om härkämiehetkin melkoisen itsepäisiä ja taiteellisia halutesaan..eikö niin Iines?

Hieno lude jos se näin on.
Samaa tuossa kysäisisin kuin Marikin. Et siihen lootapaniikissasi vastannut.

Anonyymi kirjoitti...

Täällä on taas upeita luontokuvia. Tämä on hiukan erilainen kuva, jotenkin hiukan "humoristinenkin tyyppi" tummalla taustalla. Hauska.

raija kirjoitti...

Komea lude kuvassa!

Lukija-loota temppuilee minullakin kaksi kuva puuttu vaikka ne siellä ovat.

Iines kirjoitti...

Kootee on tosiaan malliesimerkki itsepäisestä, sydämellisestä ja taiteellisesta härkämiehestä! Härkä kaikilla mausteilla..

Minulla nyt Lukija-loota lakkasi temputtamasta, oli selain sitten Firefox tai Explorer. Hyvä, sillä on kiva nähdä, tuleeko uusia lukijoita, ja vastavuoroisesti itsekin ilmoittautua kyseisille henkilöille.