16.5.2009

Vastaantulijoita


Tuijotuskilpailu, isopirkko voittaaKenties nokkakyrmykärsäkäsVoipukkiNeitoperhon lämmittely

18 kommenttia:

KooTee kirjoitti...

Jassoo, sinulla on alkanut ötsykuvaus. Oletko säädellyt läppärillä, Hiukan on sävyt hukassa.

Iines kirjoitti...

No en ole säädellyt läppärillä, vaan minulla on upo uusi pöytäkone + siinä uusi iso näyttö. Ja värejä en ole lisäillyt kuviin juurikaan, ylintä isopirkkoa lukunottamatta, jossa on inan verran lisää, siis noin 1 mm liukuasteikolta. Kuvia on käsitelty hyvin vähän kaikkiaan, suurin muutos on rajaus.

irma kirjoitti...

Nokkakyrmykärsäkäs vie minun pisteeni, sekä habituksen että komean nimen takia. Isopirkkoa minulla ei ole koskaan ole ollut iloa tavata. Voipukin keksit kyllä ihan ite, nimen nimittäin.

Iines kirjoitti...

Kun en ole varma, onko tuo ötö jäärä vai kuoriainen, ristin sen voipukiksi, Irma.

Wiltteri kirjoitti...

Hyviä kuvia, mun täytyy hommata itselleni jokin ötökkätietoteos jotta vois nimetä kuvatut ötökät siis jos innostun niistä kesän mittaan... :)

-wiltteri-

Sulo Heinola kirjoitti...

Se on kyllä värikäs ja salaperäinen uusi maailma täynnä hyviä blogiaiheita. Se on tämä makromaailma!

Mari kirjoitti...

Mulla on tirppakirja, ötökkäkirja ja kukkakirja, mutta yhä edelleen kuvaan vain tirppoja, ötököitä (jos saan kiinni kameran kanssa) ja kukkia. Ei auta ei, pitäisi varmaan myös ymmärtää lukemaansa ja näkemäänsä. Se vaan on niin vaikeaa.

Peesaan KooTeetä tuossa pliisuudessa, uuden näytön kanssa totuttelu yhteiseloon vie aina aikansa. Itse olen ajatellut, että pitäisi saada pidettyä sitten joskus vähän aikaa vanhaa siinä rinnalla.

Pellon pientareella kirjoitti...

Mun mielestä värit on ihan ok. Tuo ensimmäinen isopirkkokuva on kyllä ihan mahtava!

Iines kirjoitti...

Mari, Kootee,

olen tottunut luottamaan kritiikkiinne ja nytkin uskon, että tarkoitatte mitä sanotte, toisin sanoen nämä kuvat näkyvät näytöissänne himmeinä.

Se on kuitenkin minusta kummallista, sillä kuvat hehkuvat aivan normaalisti omilla koneillani (kolme eri näyttöä, jotka tarkistin). Jos kuviin nyt laittaa väriä lisää, tulos menee ainakin minulla räikeän puolelle, ja on luonnoton.

Näytöissä on varmaan eroja, samoin ihmisen silmän näkötavassa. Tämä onkin asia, josta olen ennenkin herätellyt kysymyksiä, koska jokaisella näytöllä värit ovat hieman erilaisia.

Mitä värien lisäämiseen käsittelyssä tulee, se on asia, jota vierastan kovasti, ja käytän säädintä hyvin säästeliääsi. Olen itse havainnut blogeissa jonkin verran kuvia, jotka ovat selkeästi liian kirkkaita ja teräviä. Oikeastihan asiat ja esineet hahmottuvat valon ja varjojen vuoksi usein ei-terävinä, sulautuen kokonaisuuteen.

Kritiikki on hyvästä, ja toivottavasti sitä tulee lisää. Tässä on nyt siis vaan se vaikeus, että en saa tuosta himmeydestä kiinni, kun katson vaikkapa tuota keltaista kuvaa. Miten se voi olla väreiltään pliisu?

Hanna kirjoitti...

Ötökkäkuvia - ihania. Tuo ylin on hauska :)

Iines kirjoitti...

Tuosta ylimmästä vielä - väreistä kun on puhe - niin isopirkko on väreiltään normaalia leppäpirkkoa haaleampi - sen ei kuulukaan olla syvän oranssinpunerva, vaan haaleampi kellervä.

hanne virtauksesta kirjoitti...

Kylläpä nuo ötökät ovat kauniita, mielikuvituksellisia, taiteellisia...
kiva et saa rauhassa tarkkailla upeiden kuvien kautta...=)

Krisu kirjoitti...

Nokkakyrmykärsäkäs! Ooh! Nyt mä lankean polvilleni, mä tunnen vain murkun ja hyttysen :D Marin tavoin jos jonkinlaista opasta on, mutta olkoon, öttiäisiä ja pörriäisiähän siellä ulkona menee. Minunmac-läppärini näyttää ainakin hulppeita värejä, keltainen hehkuu kilpaa auringon kanssa.

Iines kirjoitti...

Voi muuten olla, että kuvissa oleva "himmeys" onkin ylivalotusta, jonka kanssa kamppailen ja etsin tietoa, miten pitää kuvata välttyäkseen tältä ikävältä ongelmalta. Aukkoa pienemmäksi eli f-luku isommaksi on yksi keino. Ei kyllä riitä minulla!

Luulen myös, että tuo Sigman 300 mm:n putki on jotenkin rikki, niin epätarkalta se tuntuu, vaikka kuinka tukisin ja säätäisin aukkoja.

Pellon pientareella kirjoitti...

Minulla ainakin Canonin EOS 400D nyt kesällä ylivalottaa kuvia ihan reippaasti - liittyy ilmeisesti valon lisääntymiseen ja valon jyrkkyyteen. Eli usein pitää silmämääräisesti vaan alivalottaa 2-3 astetta, eli aukon muutos ei auta. Tämä ominaisuus mainittiin myös kameran arvostelussa.

Tarkennusongelmista olen kirjoittanut myös blogissani :(.

Iines kirjoitti...

Pellon pientarella,

luin kirjoituksesi. Tunnut tekniikan ihmelapselta minuun verrattuna.

Miten se tapahtuu Canonilla, että "alivalotetaan 2 - 3 astetta"? Mitä nappulaa pitää painaa, vääntää tai kiertää?

Olen valmis menemään jo vaikka kansanopistoon puoleksi vuodeksi opiskelemaan kamerataidetta! Siis tuota tekniikan taidetta.

ajatar kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
Liisa kirjoitti...

Upeita ötököitä! Luonnossa ei ole koskaan yksin. Tuosta tekniikkapuolesta olen ihan pihalla.