23.5.2009

Kuivattelijat


LanttuperhonenRuutupirkko
UupunutUteliasTätä jäärää tai kuoriaista olen etsinyt kahdesta ötökkäkirjasta, mutta tällaista punapyllyistä ja oransivatsaista yksilöä ei siellä ole.

7 kommenttia:

irma kirjoitti...

Älä välitä, vaikket kaikille öttiäisille ihmisten antamia nimiä löydäkään. Ne kuitenkin kutsuvat toisiaan jollain ihan muilla nimillä.. Pääasia, että ovat. Ja nämä kuvathan kertovat kaiken olennaisen. Sinulla näyttää olevan makroilu hallinnassa.

Iines kirjoitti...

No ei ole hallinnassa, vaan opettelen erehdysten kautta kaiken aikaa. Nyt olen keksinyt käyttää muitakin tiloja kuin AV, ja olen lisäillyt ISOA ja ihan sormituntumalla kokeillen saanut jonkinlaista valottumatonta kuvaa esiin. Häiritsee vain, kun kamerassa on tahroja, se on likainen, enkä ole saanut tahroja pois. Tahrat näkyvät useassa kuvassa, ellen rajaa niitä pois.

irma kirjoitti...

Tahrat saattavat johtua myös kennostolla olevasta pölystä. Itselläni sama ongelma, kuvankäsittelyohjelmalla niitä "tahroja" poistelen. Tyttäreni kaveri kerran puhdisti kennoston ja näytti minulle, miten se tehdään. On vaan jäänyt hankkimatta tarvittavat välineet. Nyt pitäisi taas puhdistella...

Iinuska kirjoitti...

Oikein hienoja hyönteiskuvia! Mä en tunnista noista ainuttakaan, mä vaan katson kuvia...

Iines kirjoitti...

Itselleni on tullut oikein hinku hakea ötökän tiedot kirjasta ja katsoa jotakin sen taustoista, yleisyydestä ja miljööstä ja muusta. Vaikeaa tunnistaminen vaan on, kun opaskirjoissa on joskus aika sekavat systeemit, ainakin omassa isommassani.

Tuikku kirjoitti...

Mullekin on tullut nykyään tarve että jos vain eläinkuntaan kuuluu niin pakko hakea nimi jostain, kasvit ovat sitten oma luokkansa ja niihin en vielä kykene perehtymään.

Nytkin mulla on koneella yks pidempi koipinen lintu mutta kun se kuva on sen verran huono etten meinaa löytää sille nimeä. Tuollaisiin pitää perehtyä oikein ajan kanssa ja aina vapaa-aikana on jotain muuta tekemistä... kuten kuvausreissulle lähtö ja taas tulee uusia kuvia. Onneks tässä tulee talvikin vielä joskus jos silloin olis aikaa :D

mikis kirjoitti...

Malachius bipustulatus,
Täpläviherikäs