23.1.2009

Muisto kesästä


Näitä julkistamattomia kesäkuvia on niin paljon, että panenpa näitä pramille näin talvellakin.

Klikkaa suuriksi!

7 kommenttia:

KooTee kirjoitti...

Vai kesää alat haaveilemaan, nyt vasta lumikin tuli.

ajatar kirjoitti...

Kesäisen ihania kuvia, kyllä kesä aina talven voittaa.;)

Anonyymi kirjoitti...

Kauniita nuo ylemmän kuvan kulta/kuparikuoriaiset (en ikinä opi erottamaan kumpi on kumpi). Rauhallisia kuvattavia.

Ihan kiva katsella näitä uusia odotellessa...

Wiltteri kirjoitti...

Mä luulin aluksi ettei talvella ole ehkä niin paljon kuvattavaa mutta aika ahkerasti on tullut kuvattua.. Kesällä varmaa kuvaa koko ajan..?? ;)

-wiltteri-

Iines kirjoitti...

Luontokuvaajana sanoisin, että kyllä talvellakin kuvattavaa on, mutta talven erikoinen valo rajoittaa suuresti harrastajakuvaajan toimia, ainakin minun.

On joko liian hämärä tai lumen tultua liian kirkasta, mikä kysyy valokuvaustekniikan hienopiirteistä osaamista.

Edelleen manaan sitä, että täällä pikkukaupungissa ei ole tarjolla minkäänlaista koulutusta valokuvaukseen harrastusalan opistoissa. Nyt kun valokuvaus on noussut harrastusten kärkeen erään tilaston mukaan, voisivat kamerakauppiaat myydä kameroiden lisäksi myös hyviä kurssipaketteja.

KooTee kirjoitti...

Olen kiinnittänyt myös huomiota kansalais/työväenopistojen ohjelmiin.
Niissä ei ole juuri lainkaan kuvaamiseen liittyvää opetusta. Mikäli on niin jotain kameran käytön alkeita ja neuvoja miten kuvat siirretään tietsikalle ja kopioidaan levyille. Enna oli monipuolista opetusta kaikeen kuvaamiseen liittyvää, kameroista opetettiin perustiedot ja keskityttiin enepi itse kuvaan. erkiksi kuvakäsittelyyn liittyvää opetusta saisi myös olla, mutta kaiketi niihin ei ole tulijoita tai sitten opettajien puute on syynä.
Monet kamerakerhotkin ovat jääneet kehityksen jälijunaa, siellä pyöritään edellen vanhoja diakuvia.
Tätä ei pidä kyllä ottaa yleistyksenä, on varmaan kerhoja joissa ollaan ajan hermolla.

Iines kirjoitti...

Perustekniikat järjestelmäkameran käytössä olisi hyvä osata täysin suvereenisti. Nyt tekniikan puute on iso este kaiken sen toteuteukselle, mitä/miten haluaisi asioita ilmentää. Ei kameran käyttöä pysty mitenkään opiskelemaan yksinään oppaasta, etenkin kun kukaan tuntemistani ihmisistä ei harrasta valokuvausta.

Valokuvaamoilla menee nykyään kai huonommin kuin ennen, ja ne eivät ole tajunneet myydä palvelujaan. Siinä olisi markkinarakoa. Pienryhmille henkilökohtaista opetusta vaikka tilaustyönä.