20.9.2008

Varisee

Panin poikkeuksellisesti lähes saman kuvan tähän kuvablogiin kuin Suomalaiseen kuvakirjaan (linkki sivupalkissa) lähinnä kysyäkseni puun nimeä. Puu kasvaa kartanomaisessa puistossa maaseudulla. Olen arvaillut paria lajia, mutta en halua johdatella. Hieman isompi kuva on siis toisessa blogissa.

11 kommenttia:

Liisa kirjoitti...

Itse muuten otin melkein samanlaisen kuvan tänään päiväkävelyllä Savisaaressa. Täällä varisee myös.

Valitsin sinut yhdeksi Blogging mentor-tunnustuksen saajaksi kiitoksena käytännön neuvoista, joita olen bloggaajataipaleellani sinulta saanut.

Iines kirjoitti...

Kiitos Liisa kunnianosoituksesta! Se tuottaa iloa, sillä muistan lämmöllä niitä aikoja, kun tulit vihreänä Blogistaniin, ja nyt olet osoittautunut ahkeraksi ja hyväksi bloggaajaksi, ja taitavaksi valokuvaajaksi, joka puolestaan osaa opastaa muita.

Iines kirjoitti...

Tämä tunnistaminen onkin nyt mysteeri.

Kävin uudelleen paikalla, ja huomasin, että puu ei ole lehmus, ei saarni, ei raita, ei jalava. Mikä kumma lie, vaan periksi en anna. Tutkimus jatkukoon.

Nimetön kirjoitti...

Saako veikata paatsamaa?

Iines kirjoitti...

Lehdet näyttivät samalta, mutta kun katselin paatsaman kuvia, niissä oli aina mustat marjat, kun taas tässä ei ole marjan marjaa. Ja tämän lehdet ovat hiukan soikeammat. Tässä on aina pieni lehtiryväs yhdessä, viisi lehteä oksan kärjessä, tai enemmänkin.

Yhä vaikeammaksi käy.

Iines kirjoitti...

Tämä puu lienee jonkin sortin kastanja, sillä lehtimuodostus on samantyylinen. Epäilyäni herättää kuitenkin se, että tämä puu ei kukkinut keväällä, eli se ei voi olla ainakaan hevoskastanja, josta ei voi erehtyä. En olisi voinut olla huomaamatta kukkivaa kastanjaa keväällä, kun kuljin tuosta usein. Hmm, taidan jäädä ojaan ja allikkoon.

Nimetön kirjoitti...

Eikö se voisi olla jokin muu paju, esim. halava tai piilipuu? Olen saanut sen käsityksen, että tuo pyöreä, riippuva muoto on tyypillinen pajulle. Entäs onko sellainen laji olemassa kuin riippapaju?

Iines kirjoitti...

Korianteri, pajulajia olen itsekin pähkäillyt. Minäpä katson kuvia noista mainitsemistasi. Kiitos vinkistä! - Piilipuu se ei voi olla, koska lehdet ovat leveämmät.

Iines kirjoitti...

Halavakaan se ei voi olla, koska lehdet ovat leveämmät, eikä siinä ole mielestäni, muistini mukaan, ollut pajun kukintoja. Riippapajukaan se ei ole.

Tämä on siis yksittäinen valtavan iso puu, joka sijaitsee kartanon puistossa vaahteroiden ja jättikuusten kanssa.

Nimetön kirjoitti...

No voisikohan se sitten olla riippajalava? Tai joku leppä? Tai ehkä joku koristekirsikka- tai muu vastaava?

Kerro täällä, jos saat selville!

Iines kirjoitti...

Korianteri, kun löytäisikin sellaisen nettilinkin, jossa on varmasti esitelty kaikki Suomessa kasvavat puulajit ja jossa olisi selkeät kuvat puusta. Voi olla, että panen lisää kuvia tuosta puusta, koska asia vaivaa minua nyt. Loppuunsuorittamisen tarve! :)