Tänään satoi Satakunnassa koko aamun kevyttä pakkaslunta,
- 12 asteessa leijui tähdenmuotoisia erilaisia hiutaleita.
Jos haluaa ikuistaa lumihiutaleitten muotoja makro-objektiivilla,
se kannattaa tehdä nimenomaan kevyellä pakkaslumella,
jolloin tähtiä on joka paikassa.
Sakeassa lumipyryssä ei onnistu.
Ja taustalle jotain tummaa, jota tarkennus onnistuu.
Ja taustalle jotain tummaa, jota tarkennus onnistuu.
Kuvat kannattaa katsoa suureksi klikattuina.
Voi mieletön miten kauniita, upeita ihania.
VastaaPoistaTännekkin oli satanut kaunis kerros, katselin niitä tänään lenkillä, ei vaan ole nyt sitä makroa.
Tiitsa, minäkin säästin makroa varten sukanvarteen, ja voi sitä riemua, kun sen sitten sain.
VastaaPoistaNyt haaveilen kunnon lintuputkesta, kun Canonin 250 mm ei ihan riitä siihen, mitä haluaisin.
Makroilu o9n ihan oma taiteenlajinsa, sinä olet sen omaksunut. Ensi kesänä haluan sitten nähdä sen muurahaiskuvan ;)
VastaaPoistaKunnollinen lintuputki pitää olla jos tirppoja kuvaat. Suosittelen kokeilemaan telejatketta tuohon Canoniisi. Antaisikohan joku liike testattavaksi, kysäiseppä enne putken ostamista. Se kyllä ve valovoimaa, mutta olen nähnyt komeita kuvia sellaisella otettuna.
Hmm, sinulla on teräsmuisti, luulin että lupaustani muurahaiskuvasta ei enää kukaan muista.:)
VastaaPoistaTäytyy koettaa nyt tulevana suvena! Jos vaan makroni riittää.
Hei, vasta aloittelen makrokuvausta ja siksi kyselen, että millä kuvausohjelmalla otit nuo kuvat (Av/P/joku muu), mikä oli aukon koko, entä ISO-luku? Olet varmaankin rajannut kuvat lähemmäksi? Mitä kuvankäsittelyohjelmaa käytät? Kiitos, jos ehdit vastailla :)Aivan valtavan hienoja kuvia, kiitos tästä blogista!
VastaaPoistaMielettömän upeita kuvia jälleen . Minä raujja en älyä makro- enkä muustakaan kuvauksesta höykäsen pöläystä . Silmä kyllä näkee kaiken ihastuttavan .
VastaaPoistaAnonyymi, käytin manuaalista systeemiä, eli kameran M-valitsinta. Koska liikuin metsässä, jossa oli väliin varjoa ja väliin valoa, olin säätänyt ISO-herkkyyden automaattiseksi (A), ja noissa kuvissa se näytti olevan 1250, paitsi tuossa keskimmäisessä se oli 2500. Aukko oli f/4,5 ja valotusaika 0,002 sek eli 1/500.
VastaaPoistaKyllimarjaana, en minäkään niin paljon noista tekniikoista ymmärrä. Olen vain ollut kauhean utelias ja kokeillut itse, ottanut paljon kuvia lähes päivittäin. Opasta luen edelleen silloin tällöin.
Anonyymille vielä, että yleensähän suositellaan ohjelmaksi Av:tä, ja sitä minäkin monesti käytän. Jostain syystä olen vain juuttunut tuohon M-ohjelmaan.
VastaaPoistaLämmin kiitos ohjeistasi, Iines! Vielä yksi kysymys; käytätkö automaattitarkennusta vai tarkennatko käsin?
VastaaPoistaVoi miten ihania luonnon taideteoksia, wow!
VastaaPoistaKiitos, Katinka!
VastaaPoistaAnonyymi, käytän useimmiten, tässäkin, automaattitarkennusta (AF). Kameroissa on mukavasti sekä automatiikka että puoliautomatiikkaa, ja se auttaa kameraa opiskellessa. Olisi tietenkin hienoa päästä sille asteelle, että osaisi säätää kaiken manuaalisesti. Itse en vielä osaa.
Tosi kauniita kiteitä ja upeat kuvat:)
VastaaPoistaHei, olen tullut huomaamaan, että ne ammattilaiset käyttävät hyväkseen myös kameran automatiikkaa, joten voit olla ylpeä kuvistasi,ne ovat upeita.
VastaaPoistaPiti ihastella täällä vähän myöhäisellä sytytyksessä, mutta en voinut olla kommentoimatta kun olivat niiiiiiin kauniita, säädöistä en ymmärrä mitään, enkä kameroistakaan, vaikka haaveissa on ollutkin hankkia sellainenkin, talostelen ainoastaan kännykällä ja joskus harvoin lainakameralla.
VastaaPoista